Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Αιτήσεις για τους πληγέντες από την κακοκαιρία

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2009, 12:59

Ξεκινά η κατάθεση αιτήσεων για αποζημιώσεις στους πληγέντες από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες, που έπληξαν τον Δήμο Κατερίνης στις 24 και 25 Οκτωβρίου.

Δικαίωμα κατάθεσης αιτήσεων έχουν οι ιδιοκτήτες εμπορικών και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, βιομηχανιών και βιοτεχνιών, οι ιδιοκτήτες κατοικιών, αλλά και οι πολίτες των οποίων οι οικοσυσκευές υπέστησαν ζημιές.

Οι αιτούντες θα πρέπει να δηλώνουν αναλυτικά και με σαφήνεια το είδος της ζημιάς που υπέστησαν, καθώς και οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο (π.χ. φωτογραφίες, βεβαιώσεις Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κ.λπ.).

Οι Αιτήσεις - Υπεύθυνες Δηλώσεις θα κατατίθενται στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κατερίνης - γραφείο 11, στον 2ο όροφο του Δημαρχιακού Μεγάρου. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στα: 235 1350492 / 235 1350489.

zougla

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Στο διαδίκτυο το νομοσχέδιο για υπερχρεωμένους καταναλωτές

Στην ιστοσελίδα www.opengov.gr/ypoan αναρτάται απόψε (μετά τις 20:00) το σχέδιο νόμου για τη «Ρύθμιση των χρεών υπερχρεωμένων καταναλωτών», βάσει του οποίου θα ξεκινήσει η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης.

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου, τα φυσικά πρόσωπα μπορούν να ρυθμίσουν την εξόφληση των χρεών τους με ευνοϊκότερους όρους αλλά και να απαλλαγούν από αυτά, εφόσον εξυπηρετήσουν για μία περίοδο από τρία έως πέντε έτη με βάση το εισόδημα από την εργασία τους ένα μέρος των χρεών που καθορίζεται από το Δικαστήριο και δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το 10% των οφειλών.

Ωστόσο, δίνεται η δυνατότητα, υπό αυστηρές προϋποθέσεις ελέγχου, και στα νοικοκυριά εκείνα που ζουν υπό εξαιρετικά δυσχερείς συνθήκες και αδυνατούν να εξυπηρετήσουν έστω και ένα μικρό μέρος των χρεών τους, να επιτύχουν τον απεγκλωβισμό από την υπερχρέωση.

Παράλληλα προστατεύεται η πρώτη κατοικία του οφειλέτη ενώ σημειώνεται ότι η απαλλαγή του οφειλέτη από τα χρέη του μπορεί να γίνει μόνο μία φορά.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ιδίως σε περιπτώσεις χρόνιας ανεργίας, σημαντικών προβλημάτων υγείας, εισοδήματος που δεν επαρκεί για την κάλυψη στοιχειωδών βιοτικών αναγκών, είναι δυνατός ο προσδιορισμός χαμηλότερων ή και μηδενικών καταβολών, ενώ το Δικαστήριο μπορεί να επανεξετάζει κάθε οκτώ μήνες ή και νωρίτερα, αυτεπαγγέλτως ή μετά από αίτηση του οφειλέτη ή πιστωτή, την εξακολούθηση της συνδρομής των προϋποθέσεων βάσει της οποίας εκδόθηκε η απόφαση.

Όπως ανέφερε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη, η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009, οπότε και θα κατατεθεί ως σχέδιο νόμου για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή.

Πηγή: naftemporiki.gr

O Hitler μαθαίνει ότι απολύθηκε από το Stage

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Είκοσι μήνες φυλάκιση για τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη


Σε 20 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε, έπειτα από εφτά χρόνια, ο ηθοποιός Χριστόφορος Παπακαλιάτης, για την απαλλαγή του από τον στρατό με χρήση πλαστών εγγράφων.

Το Γ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε ένοχο τον γνωστό ηθοποιό επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 20 μηνών για αδικήματα χρήσης πλαστών εγγράφων και ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία.

Ο ηθοποιός παρευρέθη την περασμένη Δευτέρα στο δικαστήριο μαζί με τον πατέρα του και τον γιατρό του, οι οποίοι εμπλέκονται ενεργά στην υπόθεση.

Ο πατέρας του Μανώλης Παπακαλιάτης , ο οποίος είναι και ένας από τους συγκατηγορούμενους στην υπόθεση, μαζί με τον γιατρό του ηθοποιού, τελικά αθωώθηκε για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην πλαστογράφηση των εγγράφων.

Ο τρίτος εμπλεκόμενος στην υπόθεση Παπακαλιάτη ο γιατρός του , Εμμανουήλ Νιώτης, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών για πλαστογραφία και γνωμάτευση.

protothema

Η… εκδίκηση του «κερατά»

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009, 19:42

Κινητά τηλέφωνα και γραπτά μηνύματα. Για πόσους καυγάδες ανάμεσα σε ζευγαράκια άραγε να ευθύνονται; Για πόσες κρίσεις ζήλιας, αλλά και απόδειξης ότι ο τάρανδος δεν είναι και τόσο… μακρινός συγγενής;

Μια ηλεκτρονική συσκευή μπορεί τώρα να ανακτήσει τα ηλεκτρονικά δεδομένα από τις κάρτες SIM των κινητών τηλεφώνων, ακόμα και αν αυτά έχουν διαγραφεί πριν από πέντε ολόκληρα χρόνια!

Ο Kim Khor, διευθυντής της εταιρείας «Khor Wills & Associates», η οποία βοηθάει τις αστυνομικές Αρχές, ιδιωτικές εταιρείες, αλλά και «ανήσυχους» ιδιώτες, στην εξέταση συσκευών κινητής τηλεφωνίας, λέει ότι τα παλιά διαγραμμένα μηνύματα είναι πολύ εύκολο να ανακτηθούν.

Το ίδιο μπορεί να γίνει ακόμα και με φωτογραφίες και video αποθηκευμένα στις κάρτες SIM!
zougla

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Νεκρός ο αγνοούμενος κυνηγός στην Καβάλα

Νεκρός ο αγνοούμενος κυνηγός στην Καβάλα

Νεκρός εντοπίστηκε τελικά ο κυνηγός από τον Πλατανότοπο που αγνοούνταν την Κυριακή στην περιοχή του Παγγαίου της Καβάλας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, ο άτυχος άνδρας είχε πάει μαζί με φίλους του στο βουνό για κυνήγι.

Όταν οι κυνηγοί συγκεντρώθηκαν, αφού ολοκλήρωσαν το κυνήγι, προκειμένου να επιστρέψουν, διαπίστωσαν ότι 52χρονος φίλος τους έλειπε.

Ειδοποίησαν την αστυνομία και την πυροσβεστική και ξεκίνησαν την αναζήτηση.

Τον εντόπισαν τελικά νεκρό μετά από λίγο. Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει γνωστά.

Zougla.gr
Σε ισχύ από 1η Νοεμβρίου το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ
Σε ισχύ τίθεται και φέτος (όπως κάθε χρόνο) από 1η Νοεμβρίου το μειωμένο (νυχτερινό) οικιακό τιμολόγιο με τμηματικό ωράριο της ΔΕΗ (15:30-17:30 και 02:00-08:00).

Η ΔΕΗ με σημερινή της ανακοίνωση ενημερώνει τους πελάτες της που κάνουν χρήση του μειωμένου (νυχτερινού) οικιακού τιμολογίου με τμηματικό ωράριο (15:30-17:30 και 02:00-08:00) ότι η ρύθμιση αυτή θα ισχύσει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, από 1ης Νοεμβρίου 2009 έως 30ης Απριλίου 2010.

Καταναλωτές που επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση για το θέμα αυτό, μπορούν να απευθυνθούν στα αρμόδια γραφεία ΔΕΗ της περιοχής τους ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΔΕΗ (http://www.dei.com.gr/LoginPage.aspx?id=5095&nt=18&sc=1&lang=1).


espressonews
Χατζιμπέγκιτς για Καβάλα

Γαλλικό δημοσίευμα θέλει τον Βόσνιο τεχνικό να αντικαθιστά τον Γιάννη Παπακώστα στον πάγκο της ομάδας

Η ήττα από την Ξάνθη προκάλεσε κλυδωνισμούς στο στρατόπεδο της Καβάλας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο τεχνικός Γιάννης Παπακώστας βρίσκεται κοντά στην έξοδο. Γαλλικό δημοσίευμα θέλει τον Φαρούκ Χατζιμπέγκιτς να αντικαθιστά τον Παπακώστα στον πάγκο.

Ο Βόσνιος προπονητής έχει δουλέψει σε Σοσό, Τρουά, Νιόρ και Ντιζόν. Επίσης ο 52χρόνος τεχνικός βρίσκονταν στον πάγκο της Εθνικής Βοσνίας/ Ερζεγοβίνης

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Σε δυο φάσεις ο εμβολιασμός

10-25 Νοεμβρίου η πρώτη, μέσα Δεκέμβρη η δεύτερη φάση του εμβολιασμού κατά της νέας γρίπης

Σε δυο φάσεις θα γίνει ο εμβολιασμός με το νέο εμβόλιο που προφυλάσσει σε μεγάλο βαθμό από τον ιό Η1Ν1, της νέας γρίπης.

Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στο διάστημα από τις 10 έως τις 25 Νοεμβρίου και όπως αποφάσισε σήμερα η Επιτροπή Πανδημίας για τη νέα γρίπη θα αφορούν αρχικά την πρώτη ομάδα πληθυσμού που θα πρέπει να θωρακιστεί απέναντι στον ιό.

Η πρώτη αυτή ομάδα περιλαμβάνει τους χρόνιους πάσχοντες και όσους αντιμετωπίζουν σοβαρό χρόνιο πρόβλημα υγείας, ανεξαρτήτου ηλικίας, τις εγκύους του δευτέρου και τρίτου τριμήνου και ιδιαίτερα, όσες αντιμετωπίζουν χρόνιο πρόβλημα υγείας στην εγκυμοσύνη τους, όπως για παράδειγμα διαβήτη.Σε πρώτη φάση, το εμβόλιο θα κληθούν να κάνουν όσοι φροντίζουν παιδιά κάτω των έξι μηνών και το μεγαλύτερο μέρος του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Η δεύτερη φάση των εμβολιασμών θα γίνει στα μέσα Δεκεμβρίου και αφορά κατά σειρά προτεραιότητας τις εξής ηλικιακές ομάδες: υγιείς άνδρες και γυναίκες 15-40 ετών, καθώς παρατηρείται στις ηλικίες αυτές πιο συχνά η εμφάνιση επιπλοκών από τη νέα γρίπη.

Θα ακολουθήσουν, υγιείς ενήλικες 40-50 ετών και στη συνέχεια όσοι βρίσκονται στη δεκαετία μεταξύ 50 και 60. Η τελευταία κατηγορία πολιτών που θα εμβολιαστούν, αφορά τα υγιή άτομα κάτω των 15 ετών και άνω των 65 ετών.

Όσον αφορά τη δοσολογία του εμβολίου, όλοι όσοι θα εμβολιαστούν το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο θα κάνουν μόνο μια δόση του εμβολίου, ενώ όπως είπε η πρόεδρος της Επιτροπής Πανδημίας καθηγήτρια Ελένη Γιαμαρέλου, δύο δόσεις του εμβολίου θα κάνουν όσοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και η ηλικία τους είναι κάτω των δέκα ετών και άνω των 60.

Οι χώροι στους οποίους θα γίνονται οι εμβολιασμοί είναι κατά κύριο λόγο υπηρεσίες Υγείας, όπως Κέντρα Υγείας, πολυϊατρεία, νοσοκομεία, αλλά και σε δομές των Νομαρχιών, ενώ δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν και από τις νομαρχίες ακόμη, και σε ώρες μη λειτουργίας, σχολεία. Οι επιστήμονες, όταν ρωτήθηκαν για τις παρενέργειες του εμβολίου, σε γενικές γραμμές τις χαρακτήρισαν ήπιες. Εκαναν λόγο για πόνο που εμφανίζεται στο χέρι το πρώτο 24ωρο, ενώ σε ένα από τα δυο εμβόλια που θα διατεθούν από τις αντίστοιχες φαρμακευτικές εταιρίες, καταγράφεται μικρός πυρετός για μια ημέρα.

Σημειώνεται, ότι το εμβόλιο προσφέρει ικανοποιητική κάλυψη τις πρώτες δέκα ημέρες, ενώ μετά από τρεις εβδομάδες, οι περισσότεροι που το κάνουν έχουν υψηλά ποσοστά ανοσίας στον ιό της νέας γρίπης.

Άνοιξη «πετούν» οι Μακεδονικές Αερογραμμές

Στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου «ανοίγουν τα φτερά» τους οι Μακεδονικές Αερογραμμές. Την επαναδημιουργία της θυγατρικής της Olympic Air εξήγγειλε πρόσφατα ο πρόεδρος της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος, με στόχο την κάλυψη των αναγκών για προορισμούς στους οποίους η Olympic Air δεν πετά απευθείας. Σύμφωνα με τον γενικό εμπορικό διευθυντή της εταιρείας Σταύρο Δαλιάκα, οι αρχικές σκέψεις στο πλαίσιο του σχεδιασμού του πτητικού προγράμματος των Μακεδονικών Αερογραμμών περιλαμβάνουν τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με Μόσχα, Λονδίνο, Παρίσι, Αμστερνταμ αλλά και με πόλη της Γερμανίας.

Μάλιστα στη περίπτωση του Αμστερνταμ διερευνάται η περίπτωση συνεργασίας με την KLM, ώστε να δοθεί διέξοδος και για συνδέσεις με υπερατλαντικούς προορισμούς.

Προκειμένου το πρόγραμμα που θα διαμορφωθεί να εξυπηρετεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις ανάγκες του επιβατικού κοινού, η διοίκηση της Olympic Air συναντάται από το πρωί της Τετάρτης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού και τουριστικού κόσμου της Β. Ελλάδας (επιμελητήρια, τουριστικούς πράκτορες, ενώσεις ξενοδόχων κ.λπ.). Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως στις 25 Οκτωβρίου θα οριστικοποιηθεί το χειμερινό πρόγραμμα της εταιρίας, με περισσότερα δρομολόγια ανά προορισμό

Η συχνότητα των πτήσεων, όπως διευκρίνισε ο κ.Δαλιάκας, θα εξαρτηθεί από την κίνηση που θα έχει ο κάθε προορισμός, ενώ σε πρώτη φάση εκτιμάται ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον τρία αεροπλάνα για να φέρουν σε πέρας το πτητικό έργο.

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Από 1 Νοεμβρίου οι αιτήσεις στο ΕΑΠ

Φέτος στο ΕΑΠ προσφέρονται στους υποψηφίους 7.400 θέσεις σε 32 συνολικά προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα. Ειδικότερα, 4.200 θέσεις φοιτητών θα διατεθούν για τα 6 προπτυχιακά προγράμματα και 3.200 για 26 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

Από 1 Νοεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου 2009 το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) θα δεχθεί τις ηλεκτρονικές αιτήσεις των υποψηφίων για τα 6 προπτυχιακά και 26 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πάνω από 70.000 υποψήφιοι ετοιμάζονται να υποβάλουν αιτήσεις διεκδικώντας μια θέση στα προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

Αποφασίστηκε η δημιουργία 320 επιπλέον (10%) θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών, οι οποίες θα προορίζονται αποκλειστικά για μέλη εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ, τα οποία δεν κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης). Αποφασίστηκε, επίσης, ο συνολικός αριθμός θέσεων των προπτυχιακών φοιτητών που εμπίπτουν στην κατηγορία των ατόμων με ειδικές ανάγκες σε 126, για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011. Η υποβολή αιτήσεων για τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του ΕΑΠ για το ακαδημαϊκό έτος 2010-11 θα γίνει ηλεκτρονικά από 1 Νοεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου 2009. Η επιλογή των φοιτητών θα γίνει με δημόσια και ανοιχτή ηλεκτρονική διαδικασία (κλήρωση). Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει αίτηση συμμετοχής για ένα μόνο πρόγραμμα.

Η προσφορά των σπουδών γίνεται με τη μεθοδολογία της εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Για την απόκτηση πτυχίου απαιτείται η επιτυχής παρακολούθηση και εξέταση τουλάχιστον 12 Θεματικών Ενοτήτων (Θ.Ε.) σε 4 έτη.

Το ΕΑΠ είναι το μοναδικό δημόσιο πανεπιστήμιο που έχει δίδακτρα τα οποία είναι 700 ευρώ ανά Θ.Ε. στα προπτυχιακά προγράμματα και 850 ευρώ στα μεταπτυχιακά. Έτσι, για να αποκτήσει κανείς πτυχίο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης απαιτούνται 8.400

ευρώ.

Σε όλους τους αποφοίτους των Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών δίνεται το δικαίωμα να διεκδικούν θέσεις στο κλάδο ΠΕ Διοικητικού και/ή Οικονομικού σε φορείς του Δημόσιου Τομέα (ΦΕΚ 315 Α/ 31-12-2003). Επιπρόσθετα, οι απόφοιτοι του προγράμματος σπουδών Πληροφορική μπορούν να διοριστούν στον κλάδο ΠΕ Πληροφορικής και οι απόφοιτοι του προγράμματος Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες στον κλάδο ΠΕ Περιβάλλοντος.

ΤΑ ΝΕΑ
Άρχισε το ταξίδι της η Ολυμπιακή Φλόγα

Η Ολυμπιακή Φλόγα άρχισε το μακρινό ταξίδι της για το Βανκούβερ του Καναδά. Μετά από μία λιτή τελετή στους πρόποδες του Κρονίου Λόφου, η πρωθιέρεια, Μαρία Ναυπλιώτου, ολοκλήρωσε με επιτυχία την Τελετή Αφής.

Πρώτος Λαμπαδηδρόμος ο αθλητής του γιγαντιαίου σλάλομ, Βασίλης Δημητριάδης, για να ξεκινήσει το ταξίδι του Ιερού Φωτός σε όλη την Ελλάδα και κατόπιν στον Καναδά.

Τελευταία Λαμπαδηδρόμος στην Τελετή Παράδοσης της Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή «Βανκούβερ 2010», την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στις 18:00 στο Παναθηναϊκό Στάδιο, θα είναι η αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ, Νίκη Γεωργιάδου, η οποία είναι φοιτήτρια στο Τορόντο του Καναδά. Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους θα διαρκέσει 8 ημέρες και θα καλύψει 2.180 χιλιόμετρα.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει από 22 Νομούς, 42 Δήμους, τρία Δημοτικά Διαμερίσματα και μία Κοινότητα.

Στη διάρκεια των οκτώ ημερών θα πραγματοποιηθούν 36 Τελετές Αφής βωμών σε συγκεκριμένες πόλεις, αλλά και σε δύο αρχαιολογικούς χώρους.

Οι πόλεις όπου θα διανυκτερεύσει κατά σειρά είναι τα Καλάβρυτα (22/10), το Καρπενήσι (23/10), το Μέτσοβο (24/10), η Έδεσσα (25/10), η Θεσσαλονίκη (26/10) και ο Βόλος (27/10), ενώ την προτελευταία ημέρα θα διανυκτερεύσει στην Ακρόπολη (28/10).


Idiot Wrecks Brand New Dodge Viper - Watch more Funny Videos

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Τι θα γίνει με την κατάργηση των stage;

Πρόκειται για περίπου 80.000 νέους και νέες των stage (για άλλους εκτιμάται ότι οι απασχολούμενοι με αυτά τα προγράμματα είναι 30.000) που παίρνουν κάθε μήνα 500 με 600 ευρώ και δουλεύουν χωρίς ασφαλιστική κάλυψη ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχουν ξεπεράσει το διάστημα των 24 μηνών απασχόλησης από το 18μηνο που προβλέπεται. Ήδη χιλιάδες εργαζόμενοι με stage στο Δημόσιο προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας μονιμοποίηση μαζί με αναδρομική ασφαλιστική κάλυψη και αύξηση των αποδοχών τους.

Η κυβέρνηση καταργεί τον θεσμό στο Δημόσιο και δημιουργεί σχετικό πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας αποκλειστικά για τον ιδιωτικό τομέα.

Το πρόβλημα αποτελεί μεγάλο πονοκέφαλο για την κυβέρνηση. Μάλιστα, σήμερα ο υπουργός Εργασίας κ. Λοβέρδος επισκέπτεται τον ΟΑΕΔ και θα ζητήσει καταγραφή των εργαζομένων με stage μαζί με τον χρόνο διάρκειας των συμβάσεών τους. Ο υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο τροποποίησης του προεδρικού διατάγματος Παυλόπουλου για τους συμβασιούχους στο πλαίσιο μιας ευρύτερης πολιτικής. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι αλλαγές που εξετάζει η κυβέρνηση για τους ήδη υπάρχοντες στα stage δεν αφορούν τη δυνατότητα μονιμοποίησής τους αλλά την επιπλέον μοριοδότηση στη διαδικασία προσλήψεων.

Οι συνδικαλιστές εκτιμούν πως 30.000 έως 80.000 νέοι δουλεύουν με τα stage στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα μέχρι και τρία χρόνια χωρίς ένσημα, με μισθούς κάτω των 600 ευρώ (μεικτά) και χωρίς καν να δικαιούνται επίδομα αδείας και δώρα εορτών. Εξάλλου, 3.000 ανασφάλιστοι stagers εργάζονται στον μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό της χώρας, το ΙΚΑ. Στελεχώνουν τις υπηρεσίες του χωρίς να έχουν ασφαλιστική κάλυψη και με το κράτος να εισφοροδιαφεύγει. Οι απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων για καθέναν απασχολούμενο στο stage φτάνουν τα 3.000 ευρώ, οι απώλειες του ασφαλιστικού συστήματος για το σύνολο των απασχολούμενων αγγίζουν τα 150 εκατ. ευρώ.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα Stage δημιουργούν πλασματική εικόνα της ανεργίας. Πρόκειται για στατιστική αλχημεία. Όσοι παρακολουθούν προγράμματα κατάρτισης ή stage στον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα δεν καταγράφονται ως άνεργοι.

madata
Στην ηλικία των 50 θα σταματήσει η επιστήμη τη γήρανση του σώματος

Το ελιξήριο της αθανασίας αποτελούσε ανέκαθεν ένα από τα πιο ξέφρενα όνειρα της ανθρωπότητας: η υπόσχεση της αιώνιας ζωής έχει απασχολήσει αμέτρητους ανθρώπους, της επιστήμης ή όχι, ανά τους αιώνες: από βιολόγους οι οποίοι επιζητούν τρόπους επιμήκυνσης της ζωής των κυττάρων, μέχρι τον Πονς ντε Λεόν (Ισπανός conquistador ο οποίος χάθηκε στις ζούγκλες της Λατινικής Αμερικής αναζητώντας την Πηγή της Νιότης).


Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Ιατρικής και Βιολογικής Μηχανικής του πανεπιστημίου του Λιντς, η ανθρωπότητα βρίσκεται λίγο πιο κοντά στην επίτευξη αυτού του αρχαίου ονείρου.

Απώτερος στόχος του Ινστιτούτου είναι η επίτευξη «50 αποδοτικών χρόνων ζωής μετά την ηλικία των 50» - και για αυτό έχουν δαπανηθεί 50 εκατομμύρια λίρες μέσα σε διάστημα πέντε ετών. Σε πρώτη φάση, ο σκοπός του Ινστιτούτου είναι η δημιουργία βιώσιμων μοσχευμάτων, τα οποία θα διαρκούν για όλη τη ζωή του λήπτη- γοφούς, γόνατα, βαλβίδες καρδιάς θα αποτελέσουν τα πρώτα δείγματα, καθώς σταδιακά η επιστήμη θα βρίσκεται σε θέση να αντικαταστήσει όλο και περισσότερα τμήματα του ανθρωπίνου σώματος.

Ήδη, το Ινστιτούτο έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα εμφύτευμα γοφού του οποίου η διάρκεια ζωής του θα είναι αντίστοιχη αυτού που το φέρει, εν αντιθέσει με τα 20 χρόνια που αποτελούσαν τη συνήθη διάρκεια αυτών που χρησιμοποιούνται σήμερα. Είναι κατασκευασμένο από κράμα κοβαλτίου- χρωμίου και κεραμικού, που εκτιμάται ότι είναι αρκετά ανθεκτικό για να αντέξει τα 100 εκατομμύρια βήματα που υπολογίζονται ως ο μέσος όρος των βημάτων που θα κάνει ένας άνθρωπος από τα 50 μέχρι τα 100 του, σύμφωνα πάντα με τον καθηγητή Τζων Φίσερ, ένα εκ των ενεργών μελών του Ινστιτούτου.

Σε άλλο επίπεδο, η συνάδελφός του, Αϊλήν Ίνγκαμ και η ομάδα της εργάζονται πάνω σε μεθόδους αυτοβελτίωσης/ αυτοεπισκευής του σώματος: στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται η δημιουργία μεταμοσχεύσιμων ιστών, και μετέπειρα ολόκληρων οργάνων, τα οποία το σώμα θα μπορεί να ενσωματώσει εύκολα- εξαφανίζοντας έτσι τον κίνδυνο της απόρριψης από τον οργανισμό, που συνόδευε κλασικά μία μεταμόσχευση. Μέχρι τώρα, έχουν καταφέρει να δημιουργήσει καρδιακές βαλβίδες.

Όπως είπε η καθηγήτρια Κριστίνα Ντόιλ της Xeno Medical, εταιρείας ιατρικών συσκευών η οποία δραστηριοποιείται επίσης στο χώρο, το «Άγιο Δισκοπότηρο» αυτού του ερευνητικού τομέα είναι η εξάλειψη της εξάρτησης από όργανα δοτών. «Σε εκείνο το σημείο θα μας οδηγήσει εν τέλει η τεχνολογία» είπε σχετικά, συμπληρώνοντας ότι «η ανάπτυξη τεχνολογίας που θα εξαφανίζει τον ιστό του δότη (εξαλείφοντας έτσι τον κίνδυνο απόρριψης μοσχευμάτων) θα κρατήσει 30-50 χρόνια. Κάθε όργανο θα πρέπει να σχεδιάζεται και να δοκιμάζεται ξεχωριστά».

Αντίστοιχες θεραπείες που βασίζονται στην αναγέννηση κυττάρων βρίσκονται υπό ανάπτυξη και αλλού στον κόσμο, αλλά επικεντρώνονται πλήρως στην καλλιέργεια οργάνων εντελώς έξω από το ανθρώπινο σώμα- με στόχο τη διασφάλιση πως οι άνθρωποι θα συνεχίζουν να είναι το ίδιο δραστήριοι στο δεύτερο μισό του αιώνα ζωής τους όσο και στο πρώτο.

fatsa-tv
Επιστροφή στη χειμερινή ώρα

Την Κυριακή 25/10 τα ρολόγια γυρίζουν μια ώρα πίσω

Από την Κυριακή 25 Οκτωβρίου επανέρχεται η χειμερινή ώρα. Έτσι, στις 4 τα ξημερώματα, τα ρολόγια πρέπει να γυρίσουν μια ώρα πίσω και να δείξουν 3. Η θερινή ώρα, η οποία ξεκινά από τον Μάρτιο και διαρκεί μέχρι τον Οκτώβριο, είναι ένα μέτρο που υιοθετήθηκε από τα κράτη προκειμένου να αξιοποιείται το φως της ημέρες για περισσότερες ώρες και να εξοικονομείται ενέργεια, δεδομένου ότι τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες, ο ήλιος δύει αργότερα. Η Ελλάδα υιοθέτησε το μέτρο το 1974

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009


(φιλικότατα)
Προς κατάργηση η θητεία σε Ναυτικό και Αεροπορία

Την κατάργηση της θητείας σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία εξετάζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος και σύντομα αναμένεται να ανακοινωθούν οι σχετικές αποφάσεις. Κύκλοι προσκείμενοι στον Ευάγγελο Βενιζέλο, σχολιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις του υπουργού στη Βουλή, διευκρίνιζαν ότι δεν υπάρχει θέμα μείωσης σε 9μηνη της θητείας στα δύο Σώματα, καθώς εξετάζεται η οριστική της κατάργηση, αφού οι ανάγκες σε έμψυχο υλικό και στα δύο όπλα καλύπτονται από τους επαγγελματίες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ...

Ξεκίνησε πριν από λίγο η πρώτη δημοσίευση υπουργικών αποφάσεων στο διαδίκτυο για δημόσια διαβούλευση πριν πάνε για ψήφιση στη Βουλή. Στην ιστοσελίδα (http://www.opengov.gr/ypes/) μάλιστα υπάρχει η δυνατότητα σχολιασμού των αποφάσεων. Αυτή μάλιστα. Είναι μια πραγματική μεταρρύθμιση για την οποία είχαν δεσμευτεί οι Παπανδρέου και Ραγκούσης πριν από τις εκλογές. Μπείτε και σχολιάστε και εσείς...
fimotro

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

"ΑΝΟΙΞΕ" Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ Ε.Ε.


«Εγκαινιάστηκε» χθες, στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (www.bookshop.europa.eu).

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η σάρωση 12 εκατ. σελίδων και πλέον η βιβλιοθήκη διαθέτει περισσότερες από 110.000 εκδόσεις, τις οποίες όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να «κατεβάσουν» δωρεάν. Η ψηφιακή βιβλιοθήκη, προφέρει... όλες τις εκδόσεις που κυκλοφόρησαν από την Υπηρεσία Εκδόσεων για λογαριασμό των θεσμικών και επικουρικών οργάνων και των άλλων οργανισμών της ΕΕ από το 1952 και μετά. Τα αρχεία της Υπηρεσίας Εκδόσεων της ΕΕ αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια πραγματικό θησαυρό της ευρωπαϊκής ιστορίας. Δημοσιεύσεις, όπως το διάγγελμα που εκφώνησε ο Ζαν Μονέ, πρόεδρος της Ανωτάτης Αρχής, στην Κοινή Συνέλευση κατά την πρώτη της σύνοδο το Σεπτέμβριο του 1952 ή η γενική έκθεση για τη δραστηριότητα της Κοινότητας, στα γαλλικά από το 1953, βλέπουν και πάλι το «εικονικό» φως της μέρας.«Η ψηφιακή βιβλιοθήκη απελευθερώνει τη μνήμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το χαρτί με το οποίο ήταν δεσμευμένη από τις απαρχές της Ένωσης. Τα εκατομμύρια σελίδων, στις οποίες έχει πλέον πρόσβαση ο καθένας μας στις 23 επίσημες γλώσσες, καταδεικνύουν τη διαρκή δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διαφυλάξει και να καλλιεργήσει την ιστορία της Ένωσης μέσα από τη γλωσσική της πολυμορφία» δήλωσε ο κ. Λέοναρντ Όρμπαν, επίτροπος αρμόδιος για θέματα πολυγλωσσίας.Η ψηφιακή βιβλιοθήκη της Υπηρεσίας Εκδόσεων είναι μια απάντηση στην αυξανόμενη ζήτηση για ψηφιοποίηση εξαντλημένων εκδόσεων. Το 2007 η Υπηρεσία Εκδόσεων εγκαινίασε μια υπηρεσία διάθεσης αρχαίων PDF κατά παραγγελία, με την οποία οι χρήστες μπορούσαν να ζητούν την ανάκτηση και σάρωση δημοσιεύσεων από τα αρχεία.

Η ζήτηση ήταν τόσο υψηλή, ώστε σε έξι μήνες η υπηρεσία είχε ήδη κορεστεί. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών, αποφασίστηκε να σαρωθεί με βιομηχανικούς ρυθμούς ολόκληρο το περιεχόμενο του αρχείου.Το αποτέλεσμα -που επιτεύχθηκε σε λιγότερο από δύο χρόνια- είναι μια ηλεκτρονική βιβλιοθήκη με περισσότερες από 14 εκατομμύρια σελίδες, σε μορφή αρχείων PDF βελτιστοποιημένη για το Διαδίκτυο, οι οποίες διατίθενται δωρεάν στο κοινό. Περιέχει περισσότερες από 12 εκατομμύρια σαρωμένες σελίδες ιστορικών εκδόσεων και περίπου 2 εκατομμύρια σελίδες πρόσφατων εκδόσεων.Το Βιβλιοπωλείο της ΕΕ, με εκδοτικούς ρυθμούς της τάξης των 1.600 νέων εκδόσεων ετησίως, αποτελεί πολύτιμη πηγή πληροφοριών για πολίτες, δημοσιογράφους, επαγγελματίες της εκπαίδευσης, φοιτητές, βιβλιοθηκονόμους, εκδότες και κάθε άνθρωπο που ενδιαφέρεται για την Ευρώπη, σε 50 περίπου γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας παραγγελίας αντιτύπων σε χαρτί.Τα περιεχόμενα του Βιβλιοπωλείου της ΕΕ θα καταστούν προσπελάσιμα επίσης μέσω της Europeana, όπου συμμετέχουν πολλές εθνικές βιβλιοθήκες και αρχεία της Ευρώπης. Το Βιβλιοπωλείο της ΕΕ θα συμπληρώσει, έτσι, τις εθνικές συλλογές της Europeana από τη σκοπιά των θεσμικών οργάνων της ΕΕ.

fimotro
Amber Alert : Βοηθείστε να βρεθει η 15χρονη ΓΚΑΛΙΝΑ (ΚΕΛΛΥ) ΜΑΡΤΙΔΟΥ

  • Ονοματεπώνυμο:
    ΓΚΑΛΙΝΑ (ΚΕΛΛΥ) ΜΑΡΤΙΔΟΥ

    Ημερομηνία Γέννησης:
    10/07/1994

    Χρώμα μαλλιών:
    Ξανθά

    Ημερομηνία εξαφάνισης:
    9/10/2009

    Χρώμα ματιών:
    Καστανά


    Αφίσα εξαφάνισης

    Στις 9 Οκτωβρίου 2009 , η ανήλικη Γκαλίνα Μαρτίδου, 15 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στην περιοχή του Νέου Ζυγού Καβάλας. Την ανήλικη οι φίλοι της αποκαλούν Κέλλυ. Η Γκαλίνα έχει ξανθά μαλλιά, καστανά ανοιχτά μάτια, έχει ύψος 1.65 μ. και βάρος 58 κιλά.

  • Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

    Η σοκολάτα διώχνει τον πόνο
    Οχι μόνο απόλαυση, αλλά και ανακούφιση από τον πόνο μπορεί να προσφέρει έστω κι ένα κομματάκι σοκολάτας. Το ίδιο μπορεί να κάνει και το νερό, αλλά η σοκολάτα είναι σίγουρα προτιμότερη. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν καταπίνουμε σοκολάτα, αποσπάται η προσοχή μας. Οπως λένε οι ερευνητές, είναι ένας φυσικός τρόπος αντιμετώπισης του πόνου.

    Η σχετική θεωρία επιβεβαιώθηκε πλήρως από πειράματα που έγιναν σε ποντίκια και τα αποτελέσματά τους δημοσιεύτηκαν στην «Journal of Neuroscience». Αν και η μελέτη έγινε σε ζώα, η επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου του Σικάγο που την πραγματοποίησε πιστεύει ότι τα ίδια αποτελέσματα μπορεί να ισχύουν και για τους ανθρώπους, μιας και το ανθρώπινο γονιδίωμα είναι εξαιρετικά κοντά σε αυτό των ποντικών.

    Στα πειράματα οι ερευνητές έδωσαν στα ποντίκια σοκολάτα ή νερό με ζαχαρίνη, ενώ ταυτόχρονα άναβαν μια λάμπα κάτω από τα κλουβιά τους. Η θερμοκρασία από τη λάμπα συνήθως έκανε τα ποντίκια να σηκώνουν τα πόδια τους. Οταν όμως έτρωγαν τη σοκολάτα ή έπιναν το νερό, δεν αντιδρούσαν τόσο έντονα στη ζέστη και συνέχιζαν να τρώνε, γεγονός που σημαίνει ότι δεν έδιναν σημασία στον πόνο. Η επικεφαλής των ερευνητών, δόκτωρ Μέισον εξηγεί ότι η κατανάλωση φαγητού διεγείρει ένα σύστημα στην περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει τις υποσυνείδητες αντιδράσεις και το οποίο είναι γνωστό ότι απαλύνει τον πόνο. «Αυτό δείχνει ότι δεν έχει να κάνει με τις θερμίδες. Το νερό δεν έχει θερμίδες, η ζαχαρίνη δεν έχει ζάχαρη, αλλά και τα δύο έχουν την ίδια επίδραση με τη σοκολάτα», προσθέτει η ερευνήτρια.

    Αυτή η μέθοδος αντιμετώπισης του πόνου μπορεί να προστατεύει τα ζώα όταν τρώνε τρόφιμα που τα τραυματίζουν, ωστόσο στους σύγχρονους ανθρώπους αυτό το αντανακλαστικό μπορεί να οδηγήσει στην υπερκατανάλωση τροφής και την παχυσαρκία. Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι μόνο οι ουσίες που περιείχαν ζάχαρη κατάφερναν να καταπραΰνουν τον πόνο, αλλά η τελευταία έρευνα διαπιστώνει ότι το ίδιο συμβαίνει και όταν δεν υπάρχει ζάχαρη. Σίγουρα όμως συμβαίνει με τη σοκολάτα.


    espressonews
    Οταν χορεύετε.. προσέξτε λίγο!!!

    Κρουαζιέρα στο Βόρειο Πόλο

    Μέχρι το καλοκαίρι του 2020 θα έχει μετατραπεί σε θάλασσα

    Το λιγότερο ανησυχητικά είναι τα δεδομένα που έδωσαν στη δημοσιότητα ερευνητές που διεξήγαγαν έρευνες στην Ακρτική για τρεις ολόκληρους μήνες. Σύμφωνα με αυτά μέχρι το καλοκαίρι του 2020 ο Βόρειος Πόλος θα έχει μετατραπεί σε θάλασσα και θα είναι προσπελάσιμος από καράβια. Η ομάδα Επιθεώρησης της Αρκτικής του Κάτλιν, με επικεφαλής τον Πεν Χάντοου, μέτρησαν την πυκνότητα του πάγου καθώς σπάει και ανεβαίνει στο βόρειο μέρος της Θάλασσας Μποφόρ στο Βόρειο Πόλο, νωρίτερα φέτος. Τα ευρήματά τους δείχνουν ότι μεγάλο μέρος του πάγου στην περιοχή είναι πάγος πρώτου χρόνου, δηλαδή μόλις 1,8 μέτρα βάθος και θα λιώσει το επόμενο καλοκαίρι. Η περιοχή αυτή παραδοσιακά είχε παχύτερο πάγο που δεν έλιωνε γρήγορα.

    Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

    Ψύχραιμο, χαμηλό, έμπειρο πλασέ του Αβραάμ, που έστειλε στην άλλη γωνία το Σηφάκη. Καλύτερο κι από το -προ μηνών- φαλτσαριστό του Βύντρα…

    Χαμηλά βγήκε το θέρμανσης, αλλά «τσιμπά» η βενζίνη

    Τα καλά νέα κρατούν λίγο για τους Ελληνες καταναλωτές, αφού μπορεί, μεν, το πετρέλαιο θέρμανσης να βγαίνει από σήμερα στην αγορά σε τιμές μεταξύ 52 και 56 λεπτών, δηλαδή έως και 20 φθηνότερα σε σχέση με την περσινή του πρεμιέρα, ωστόσο αρχίζει να «τσιμπά» η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά έπειτα από 8 εβδομάδες συνεχούς πτωτικής πορείας, η διυλιστηριακή τιμή της αμόλυβδης ενισχύθηκε αυτές τις ημέρες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την Τετάρτη για πρώτη φορά, πλέον, από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

    Μάλιστα, η αύξηση αυτή έφτασε το 2,6% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου εξακολουθούν να κινούνται ανοδικά, ξεπερνώντας χθες και τα επίπεδα των 75 δολαρίων ανά βαρέλι.

    Προστατεύονται, πάντως, σε ένα βαθμό συνολικά οι καταναλωτές στην Ευρώπη – με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία, η χώρα μας είναι η 10η φθηνότερη με μέση τιμή στα 1,039 ευρώ ανά λίτρο – από το γεγονός της ενίσχυσης και του ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

    Η άνοδος της διυλιστηριακής τιμής αναμένεται να απεικονιστεί τις επόμενες ημέρες και στη λιανική, ενώ προφανώς ανοδικά θα κινηθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

    protothema

    Η Timosenko πιο σέξι αρχηγός κράτους

    Η πρωθυπουργός της Ουκρανίας αναδεικνύεται πιο σέξι αρχηγός κράτους στον πλανήτη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Hottest Heads of State ή ελληνιστί "Οι πιο σέξι ηγέτες του κόσμου", η οποία έχει ταξινομήσει 172 αρχηγούς κρατών με μοναδικό κριτήριο την εμφάνιση και το σεξ απίλ.

    Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

    Προκηρύξεις για 736 θέσεις δημοτικών αστυνομικών σε 10 περιφέρειες.

    Συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για τις 736 θέσεις δημοτικών αστυνομικών που έχουν προκηρυχθεί από 10 περιφέρειες. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να προσληφθούν ως ειδικό ένστολο προσωπικό στη Δημοτική Αστυνομία θα πρέπει μέχρι τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στην περιφέρεια όπου επιθυμούν να διοριστούν. Οι δέκα περιφέρειες που έχουν εκδώσει τις προκηρύξεις τους είναι: Αττικής, Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας και Ηπείρου. Το νέο προσωπικό θα ενισχύσει 69 δήμους της χώρας.

    Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 21o έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί, προκειμένου για τους κλάδους ΠΕ και ΤΕ, το 30ό έτος της ηλικίας τους και για τον κλάδο ΔΕ το 26o έτος της ηλικίας τους, να έχουν ανάστημα, χωρίς υποδήματα, τουλάχιστον 1,67 μ. οι γυναίκες και 1,70 μ. οι άνδρες, αλλά και να διαθέτουν γνώση τουλάχιστον μίας εκ των γλωσσών αγγλικής ή γαλλικής ή ιταλικής ή γερμανικής ή ισπανικής σε επίπεδο τουλάχιστον «Πολύ Καλά» προκειμένου για τους αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ, και «Καλά» προκειμένου για τους αποφοίτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επίσης, απαιτείται γνώση χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών και ερασιτεχνική άδεια οδήγησης αυτοκινήτου ή δίκυκλης μηχανής, τουλάχιστον 50 κ.εκ.

    kavalanet

    Κόβονται 7 στις 10 αιτήσεις για νέα δάνεια

    moneydownΟι τράπεζες βαθμολογούν πολύ πιο αυστηρά τους υποψήφιους πελάτες τους, με στόχο να δανειοδοτούν μόνο όσους έχουν αποδείξει σε βάθος χρόνου ότι είναι καλοπληρωτές. O φόβος των αυξημένων επισφαλειών που προβλέπουν οι τράπεζες για τους επόμενους μήνες τις έχει αναγκάσει να κόβουν τις αιτήσεις για τα νέα δάνεια, βάζοντας πολύ πιο αυστηρά κριτήρια, αλλά και εφαρμόζοντας πολιτικές διαφορετικές από τις επίσημες ανακοινώσεις και διαφημίσεις των προϊόντων τους.

    Eίναι χαρακτηριστικό ότι «κόβονται» σχεδόν 7 στις 10 νέες αιτήσεις στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων, ενώ ειδικότερα για τα στεγαστικά δάνεια οι τράπεζες χορηγούν το πολύ έως το 80% της αξίας του ακινήτου ή του οικοπέδου που θέλει να αγοράσει ο δανειολήπτης.

    Aντίστοιχη είναι η εικόνα και στα καταναλωτικά δάνεια, ενώ στις μεταφορές υπολοίπων ελέγχουν ακόμα και αν ο υποψήφιος πελάτης πλήρωνε τις δόσεις στην ώρα τους ή αν καθυστερούσε συστηματικά, χωρίς όμως να έχει μπει στη «μαύρη λίστα» του Tειρεσία.

    Eπιπλέον συναρτούν το ύψος του δανείου από τη συμμετοχή του δανειολήπτη στην αγορά. Eτσι όσο μεγαλύτερο είναι το ποσό από ίδια κεφάλαια τόσο μικρότερο είναι το επιτόκιο.

    Mάλιστα, όταν το ποσό δανείου είναι μεγάλο οι τράπεζες απαιτούν την προσημείωση περιουσιακού στοιχείου, ενώ στις πιστωτικές κάρτες οι νέες εγκρίσεις αφορούν χαμηλό πιστωτικό όριο, ακόμα και αν ο κάτοχος της κάρτας έχει υψηλό εισόδημα.

    Τέλος στην «προφορική συνέντευξη», αρχή της «ανοιχτής διαδικασίας» μέσω Ίντερνετ


    Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με δύο αποφάσεις-καταπέλτες έλυσε οριστικά το ζήτημα της προφορικής συνέντευξης κατά τις προαγωγές των γενικών διευθυντών, κρίνοντας τον τρόπο διεξαγωγής τους ως αντισυνταγματικό. Ταυτόχρονα, πάνω από 2.000 θέσεις εργασίας σε ΔΕΚΟ και άλλους κρατικούς οργανισμούς πρόκειται να προκηρύξει η κυβέρνηση με «ανοιχτή διαδικασία», μέσω διαδικτύου.

    Με δύο αποφάσεις βαρύνουσας σημασίας το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε με συντριπτική πλειοψηφία (32 υπέρ έναντι 3 κατά) ότι οι επιλογές των γενικών διευθυντών έγιναν παράνομα, αφού δεν υπήρχαν ούτε συνοπτικά έστω πρακτικά για το τι ρωτήθηκαν και τι απάντησαν οι υποψήφιοι στην προφορική συνέντευξη, με συνέπεια να μην αποδεικνύεται πώς αξιολογήθηκαν η προσωπικότητα και η ικανότητα καθενός. Ειδικότερα, η παράλειψη των αρμοδίων υπηρεσιακών συμβουλίων να συντάξουν ένα τέτοιο πρακτικό αποτελεί κατά το ΣτΕ «παράβαση ουσιώδους τύπου όσον αφορά τη διαδικασία που επιβάλλει ο νόμος».

    Έτσι, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο δικαίωσε για τις μη προαγωγές τους τον Πέτρο Ιωαννίδη, οποίος παρανόμως δεν τοποθετήθηκε στη Γενική Διεύθυνση του υπουργείου Μεταφορών και τον Δημήτρη Παπασπύρου, ο οποίος παραλείφθηκε να τοποθετηθεί στη Γενική Διεύθυνση του υπουργείου Εσωτερικών. Οι δικαστικές αποφάσεις αναφέρουν ότι σύμφωνα με τον Υπαλληλικό Κώδικα το υπηρεσιακό συμβούλιο πριν επιλέξει τον καταλληλότερο για τη θέση του γενικού διευθυντή, υποχρεούται να καλέσει τους υποψηφίους σε προφορική συνέντευξη. Ωστόσο, μόνο με τη σύνταξη πρακτικού κατά τις προφορικές συνεντεύξεις, αφενός εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις αμεροληψίας και αξιοκρατικής κρίσης και αφετέρου μπορεί να ελεγχθεί το περιεχόμενο των συνεντεύξεων από τα δικαστήρια, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα.

    Κατά συνέπεια, σε χιλιάδες εκκρεμείς δίκες – που αφορούν είτε προαγωγές είτε προσλήψεις – είναι πιθανόν ότι ακολουθώντας το παράδειγμα του Συμβουλίου της Επικρατείας θα ακυρωθούν οι επιλογές που βασίστηκαν στην προφορική συνέντευξη με ελλιπή πρακτικά, ενώ οι αδικηθέντες υπάλληλοι θα μπορούν να διεκδικήσουν την πλήρη δικαίωσή τους όχι μόνο σε ηθικό επίπεδο με την αναδρομική επιλογή τους αλλά και με την αποζημίωσή τους για όσες επιπλέον αποδοχές στερήθηκαν λόγω του παραγκωνισμού τους, ακόμα και αν είναι σήμερα συνταξιούχοι.

    «Ανοιχτή διαδικασία» για άλλες 2.000 θέσεις σε ΔΕΚΟ

    Ακολουθώντας το πρότυπο της «ανοιχτής διαδικασίας» για την πλήρωση 88 θέσεων πολιτικής ευθύνης της κρατικής μηχανής – κατά την οποία η προκήρυξη των θέσεων έγινε μέσω Internet και υποβλήθηκαν περίπου 7.000 αιτήσεις – η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην πλήρωση ακόμα 2.000 θέσεων που αφορούν την περιφέρεια, όπως διοικήσεις νοσοκομείων, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, εποπτευόμενων από το Δημόσιο οργανισμών και ιδρυμάτων.

    Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί και πάλι μέσω Διαδικτύου, με τους ενδιαφερομένους να αποστέλλουν τα βιογραφικά τους στη διεύθυνση www. opengov. gr και – όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός – η εν λόγω διαδικασία προσδοκάται από την κυβέρνηση να αναδείξει τους «άριστους» που θα κληθούν να στελεχώσουν τους δημόσιους οργανισμούς, ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση. Παράλληλα ο κ.Παπανδρέου ζήτησε από τους υπουργούς να καταγράψουν τις θέσεις αυτές, ώστε η διαδικασία να αρχίσει αμέσως μετά το τέλος της πρώτης για την πλήρωση των 88 θέσεων που αφορούν θέσεις γενικών γραμματέων υπουργείων, προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων ΔΕΚΟ.

    Πηγή: Έθνος, Ημερησία, Τα Νέα

    Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

    Μαθήματα μέσω τηλεόρασης και pc από την Εκπαιδευτική Τηλεόραση

    Μία νέα πρακτική εφαρμόζεται από το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Τηλεόραση.

    Μέσω του διαδικτυακού τόπου της εκπαιδευτικής τηλεόρασης www.edutv.gr, δίνεται η δυνατότητα σε μαθητές, που λόγω της νέας γρίπης αναγκάζονται να παραμείνουν στο σπίτι τους, να παρακολουθούν εκπαιδευτικά προγράμματα διαρκείας δύο εβδομάδων, συναφή με το αναλυτικό σχολικό πρόγραμμα, ώστε έτσι να μην μένουν πίσω στην διδακτέα ύλη.

    Το εν λόγω εγχείρημα έχει εγκριθεί από το «Παιδαγωγικό Ινστιτούτο» και ήδη δείχνει να έχει ανταπόκριση σε πολλούς μαθητές.

    Η Άννα και ο Νικόλας είναι οι πρωταγωνιστές των μαθημάτων που προσφέρει η εκπαιδευτική τηλεόραση στους μαθητές του δημοτικού.

    Μπαίνοντας στον διαδικτυακό τόπο www.edutv.gr, οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα 2 εβδομάδων, διάρκειας 3 ωρών καθημερινά, για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, ξεχωριστό για τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

    Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

    ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ...

    Print this post Ρεπορτάζ : Κωνσταντίνος Ζούλας
    (από την Καθημερινή)

    Ευρύτατης αποδοχής τυγχάνει η νέα κυβέρνηση, καθώς το 83% των πολιτών (!) διάκειται θετικά έναντί της, σύμφωνα με την πρώτη μετεκλογική έρευνα της Public Issue για την «Καθημερινή» και τον ΣΚΑΪ. Είναι δε εντυπωσιακό ότι θετικές εντυπώσεις για το νέο υπουργικό σχήμα εκφράζει το... 70% ακόμη και των ψηφοφόρων της Ν.Δ. γεγονός που αναδεικνύει βέβαια και το οξύτατο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει για την επανάκαμψή της η αξιωματική αντιπολίτευση.
    Από την ίδια έρευνα προκύπτει επίσης ότι η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων (81%) περίμενε το αποτέλεσμα, όπως είχε αποτυπωθεί προεκλογικώς και στην παράσταση νίκης του ΠΑΣΟΚ. Στο ερώτημα, μάλιστα, «αν είστε ικανοποιημένοι από το εκλογικό αποτέλεσμα» θετικά απαντά το 55% –δηλαδή ποσοστό πολύ μεγαλύτερο αυτού που κατέκτησε το ΠΑΣΟΚ (43,9%)– ενώ ικανοποίηση δηλώνει και το 20% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. Ως εκ τούτου δεν προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση και οι λόγοι που προκύπτουν από την έρευνα για τα αίτια και την ευθύνη της ήττας, η οποία προσωποποιείται βέβαια στον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή σε ποσοστό 71%. Τα σκάνδαλα, η αδιαφάνεια, η διαφθορά, η κακή διακυβέρνηση και η αντιλαϊκή πολιτική επισημαίνονται ως βασικοί λόγοι της ήττας, ενώ οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. αναδεικνύουν επιπλέον και τη συμπεριφορά των στελεχών της κυβέρνησης η οποία κρίνεται ως βασική αιτία από το 20%.
    Τέλος, στη δημοτικότητα των νέων υπουργών προηγείται ο Ανδ. Λοβέρδος και ακολουθούν οι κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης, Ευ. Βενιζέλος, Αννα Διαμαντοπούλου, Γ. Παπακωνσταντίνου, Γ. Ραγκούσης και Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου.

    fimotro

    Περιγράφει τους υπαλλήλους ή τους πελάτες;

    Funny Greek Photos

    Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

    Φοροαπαλλαγή για την πρώτη κατοικία έτσι κι αλλιώς

    Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2009, 20:01

    Τα πάνω κάτω υπέρ των πολιτών φέρνει το Συμβούλιο της Επικρατείας με μία απόφασή του η οποία αναμένεται να αποτελέσει ορόσημο.
    Το ανώτατο συνταγματικό δικαστήριο της χώρας, με την αυξημένη επταμελή σύνθεση του Β’ Τμήματός του, ερμηνεύοντας το άρθρο 24 του Συντάγματος που ορίζει ότι η οικογένεια και ο γάμος τελούν υπό την προστασία του κράτους, έκρινε ότι «οι έγγαμοι δικαιούνται φοροαπαλλαγή για την αγορά πρώτης κατοικίας, ανεξάρτητα εάν προ του γάμου τους, ένας από του δύο είχε αγοράσει πρώτη κατοικία με φοροαπαλλαγή».

    Το ΣτΕ αναίρεσε προηγούμενη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών το οποίο είχε απορρίψει αίτηση οικογενειάρχη ο οποίος ζητούσε από την Δ.Ο.Υ. Γαλατσίου να του επιστραφεί ο φόρος που είχε καταβάλει για την αγορά πρώτης κατοικίας.

    Στην απόφασή του το ΣτΕ αναφέρει ότι «οι έγγαμοι δικαιούνται απαλλαγής από τον φόρο μεταβιβάσεως ακινήτων, για την απόκτηση οικογενειακής στέγης, χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν απαλλαγή από τον φόρο αυτό, της οποίας είχε τύχει ένας από τους συζύγους πριν από τον γάμο».
    Στο αιτιολογικό της απόφασης εξηγείται πως «ο άγαμος δεν τελεί υπό τις αυτές συνθήκες με τον έγγαμο ή την οικογένεια και, συνεπώς, η απαλλαγή, της οποίας είχε τύχει, υπηρετούσε, όταν είχε δοθεί, πάντως, διαφορετικό σκοπό».

    Επίσης αναφέρεται στην απόφαση του ΣτΕ, ότι «στην περίπτωση που ο ένας από τους συζύγους είχε τύχει απαλλαγής από τον φόρο αυτό, πριν από το γάμο, για την απόκτηση πρώτης κατοικίας, η εκποίηση του ακινήτου αυτού δεν αποτελεί προϋπόθεση για την χορήγηση απαλλαγής από τον φόρο, για το ακίνητο που αποκτάται, ως οικογενειακή στέγη, μετά τον γάμο, διότι, για την οικογένεια, η απαλλαγή αυτή είναι η πρώτη που χορηγείται».
    zougla

    Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

    Στα χέρια του Πιλάβιου…

    ... είναι πλέον ο φάκελος με τα στημένα παιχνίδια της Β' Εθνικής και ο Πρόεδρος της ΕΠΟ αναμένεται να τοποθετηθεί δημόσια τις επόμενες μέρες

    Με όλο το φάκελο που περιέχει του στημένους αγώνες στην Β' Εθνική γύρισε από τη Νιόν της Ελβετίας ο Πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος. Εκεί είχε πολύωρη συνομιλία με τον επικεφαλής της πειθαρχικής επιτροπής της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας Πέτερ Λιμάχερ. Ο ίδιος ο Πέτερ Λιμάχερ με δηλώσεις στην Καθημερινή είχε πει για τον συγκεκριμένο φάκελο πως περιλαμβάνει «15 πιθανότατα στημένους και 7 πιθανόν στημένους αγώνες στη διάρκεια του δευτέρου γύρου της περσινής περιόδου στη Β' Εθνική, στους οποίους εμπλέκονται 11 ομάδες, μία εκ των οποίων εμφανίζεται 5 φορές».

    Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ παρέλαβε από τον κ. Λιμάχερ τον φάκελο με όλα τα στοιχεία, ενώ είχαν και πολύωρη συνάντηση, και αφού τον μελετήσει ενδελεχώς θα τοποθετηθεί δημόσια για το όλο ζήτημα. Αυτήν την τοποθέτηση περιμένουμε πλέον όλοι ώστε «να χυθεί άπλετο φως» στην υπόθεση αλλά και πιθανόν τιμωρίες για τις εμπλεκόμενες ομάδες. Επίσης θεωρείται βέβαιο πως ο φάκελος στη συνέχεια θα παραδοθεί στην Εισαγγελία.

    Σκότωσε την πεθερά του, κέρδισε το λαχείο

    8 Οκτωβρίου 2009, 12:52

    Ενας Αιγύπτιος, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή για το φόνο της πεθεράς του, κέρδισε το ποσό του ενός εκατομμυρίου αιγυπτιακών λιρών (184.000 δολάρια) στο εθνικό λαχείο, λίγες ημέρες πριν από την αποφυλάκισή του, αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα αιγυπτιακών εφημερίδων.

    Ο Εμάντ Ατνας, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 20ετή κάθειρξη για το φόνο της πεθεράς του λίγες ημέρες πριν από το γάμο του, θα λάβει την επιταγή με το παραπάνω ποσό, σήμερα, αμέσως μετά την αποφυλάκισή του, αναφέρει δημοσίευμα της Αλ-Αχράμ.

    Οταν ο Ατνας κέρδισε το λαχείο-πριν από λίγους μήνες- από την τράπεζα δεν μπορούσαν να βρουν τη διεύθυνσή του. Βρήκαν όμως τον πατέρα του, ο οποίος τούς είπε ότι ο γιος του είναι στη φυλακή και ότι επρόκειτο να αφεθεί ελεύθερος στις 8 Οκτωβρίου.

    Ο πατέρας του Ατνας δήλωσε ότι πριν από τρια χρόνια είχε ανοίξει στο όνομα του γιου του ένα λογαριασμό 100 αιγυπτιακών λιρών, ο οποίος αυτόματα συμμετέχει στην κλήρωση, με την ελπίδα ότι θα κέρδιζε και ότι θα έβρισκε κάποια χρήματα μετά την αποφυλάκισή του.

    protothema

    1135.gr

    Το 1135 είναι η τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης και υποστήριξης για τη νέα γρίπη Η1Ν1. Παράλληλα στο website 1135.gr υπάρχουν βασικές πληροφορίες και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πώς να προφυλαχθείτε και τί να κάνετε αν αρρωστήσετε.

    Θα βρείτε μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της γρίπης, τρέχουσες οδηγίες για την πρόληψη και την αντιμετώπιση λοίμωξης από το νέο ιό, πληροφορίες για την φροντίδα στο σπίτι ασθενών με γρίπη, οδηγίες για τα σχολεία κ.α.

    Υπάρχουν επίσης πολλές χρηστικές πληροφορίες υγειονομικού ενδιαφέροντος π.χ. οι εφημερίες των νοσοκομείων και των φαρμακείων, χρήσιμα τηλέφωνα και διευθύνσεις από νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, κέντρα υγείας, περιφερειακά ιατρεία κ.α.

    toplinks

    Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

    Αρνήθηκαν υπουργείο οι Οικολόγοι - Πράσινοι

    Αναρτήθηκε από Fatsa

    «Ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε», ήταν η απάντηση των Οικολόγων - Πράσινων στην πρόταση που τους έγινε για να αναλάβουν το υπουργείο Περιβάλλοντος.

    Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, ευχαριστούν το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, στόχος τους είναι να αλλάξουν τις πολιτικές. «Η συμμετοχή στην εξουσία δεν αποτελεί αυτοσκοπό για μας» προσθέτουν.

    Παράλληλα, οι Οικολόγοι - Πράσινοι αναφέρουν πως η συνεργασία τους με την νέα κυβέρνηση θα έπρεπε να στηρίζεται σε προγραμματικές συμφωνίες, αλλά και στην εκπροσώπησή τους στη Βουλή.

    Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

    Πως να ξυπνήσεις την κοπέλα σου


    Πατηστε εδώ να δείτε το εσωτερικό ενός Α380
    fimotro

    Υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ και ο Ψωμιάδης

    6 Οκτωβρίου 2009, 09:01

    Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ανακοίνωσε και ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ο νομάρχης σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ τόνισε ότι προχωράει σε αυτή την κίνηση για να εκπροσωπηθεί και η Μακεδονία.

    «Πρέπει να ακουστεί η φωνή του λαού που φιμώθηκε» δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Αφησε, ωστόσο, ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηρίξει κάποια άλλη, μεγάλη, όπως τόνισε, υποψηφιότητα, που θα τον πείσει ότι εκφράζει την πλατφόρμα της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης.

    "Στην κοινή αυτή προσπάθεια μπαίνω μπροστά μαζί με άλλα άξια, ικανά στελέχη και θα είμαι παρών. Μπαίνω μπροστά, δηλώνω παρών για μια μεγάλη, νικηφόρα κεντροδεξιά παράταξη. Αν, όμως, κάποια άλλη υποψηφιότητα με πείσει ότι εκφράζει, αξιόπιστα, ιδεολογική πλατφόρμα, την ιδεολογική ταυτότητα που εκφράζει ο κεντροδεξιός χώρος, τότε δεν έχω κανένα πρόβλημα να συστρατευτώ", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ψωμιάδης, μιλώντας στο Alter.

    Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης είπε ακόμη, μιλώντας στο Mega, πως "πρέπει όλοι να αγωνιστούμε για μια μόνο υποψηφιότητα".

    Σήμερα ο Κώστας Καραμανλής θα αποστείλει επιστολή στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και στη συνέχεια θα εκδηλωθούν οι υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου.

    protothema

    Απάτη η «Σινδόνη του Τορίνου», λέει Ιταλός επιστήμονας

    Αναρτήθηκε από Fatsa

    Ιταλός επιστήμονας δηλώνει ότι αναπαρήγαγε την «Σινδόνη του Τορίνου», ένα επίτευγμα, που όπως λέει, αποδεικνύει οριστικά ότι το λινό ύφασμα το οποίο πολλοί Χριστιανοί θεωρούν ως το σάβανο του Ιησού Χρηστού, είναι μια μεσαιωνική απάτη.

    Η Σινδόνη, που έχει διαστάσεις 4,4 επί 1,2 μέτρα φέρει πάνω της αποτυπωμένη, σαν αρνητικό φωτογραφίας, την εικόνα ενός σταυρωμένου άνδρα, που πιστεύεται ότι είναι ο Χριστός.

    Ο Λουίτζι Γκαρλασκέλι, που είναι καθηγητής οργανικής χημείας στο πανεπιστήμιο της Παβίας, αναμένεται να παρουσιάσει τα αποτελέσματα της ερευνάς του, το Σαββατοκύριακο, σε συνέδριο στη βόρεια Ιταλία, ενώ έστειλε στο Ρόιτερ το κείμενο της ομιλίας του και συγκριτικές φωτογραφίες.

    Ο Γκαρλασκέλι κατασκεύασε ένα σάβανο σε φυσικό μέγεθος χρησιμοποιώντας υλικά και τεχνικές που ήταν διαθέσιμες τον μεσαίωνα. Άπλωσε ένα λινό σεντόνι τελείως πάνω σε έναν εθελοντή και το έτριψε με βαφική ύλη που περιείχε ίχνη οξέως. Η βαφική ύλη παλαιώθηκε με τεχνητό τρόπο, διαδικασία που αφαίρεσε μεγάλο μέρος του χρώματος, άφησε όμως ένας ασαφές αποτύπωμα και περίγραμμα που μοιάζει με εκείνο της Σινδόνης.

    Π. Ψωμιάδης: «Θα είμαι υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ»

    Αναρτήθηκε από Fatsa

    Την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδη

    Πέντε βουλευτές έχουν περάσει από τον χώρο του αθλητισμού

    Ο αθλητισμός θα έχει ισχυρή εκπροσώπηση και στη νέα Βουλή. Η καταμέτρηση των ψήφων έχει πλέον ολοκληρωθεί και η Σοφιά Σακοράφα (με το ΠΑΣΟΚ στη Β' Αθηνών, ο Γιώργος Ανατολάκης (που εξελέγη στη Β' Πειραιά με το ΛΑΟΣ), ο Κώστας Κουκοδήμος (στην Πιερία με τη ΝΔ, ο Σταύρος Καλαφάτης (με τη ΝΔ στην Α Θεσσαλονίκης) και ο Γιάννης Ιωαννίδης (στην Α' Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ) θα είναι στο νέο κοινοβούλιο.

    Ο Γιώργος Ανατολάκης συγκέντρωσε 5.340 ψηφοφόρους στον Πειραιά, ξεπερνώντας και την Δήμητρα Αράπογλου, που πήρε 4.034 ψήφους. Παρά τα όποια προβλήματα ο Κώστα Κουκουδήμος κράτησε τελικά τη θέση του στη Βουλή, ενώ περίφημα τα πήγε και η Σοφία Σακοράφα (άλλοτε πρωταθλήτρια του ακοντισμού) με το ΠΑΣΟΚ που συγκέντρωσε 31.142 ψήφους.

    Όσον αφορά τους υπόλοιπους υποψήφιους που είχαν στο παρελθόν σχέση με τον αθλητισμό, πολύ καλά τα πήγαν οι Κώστας Παταβούκας και Βασίλης Κικίλιας παρά το γεγονός ότι δεν εξελέγησαν στην Α΄ Αθήνας με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αντίστοιχα. Στην περιφέρεια της Πρέβεζας ο Περικλής Βασιλάκης δεν εκλέχθηκε με το ΠΑΣΟΚ (παρότι βγήκε δεύτερος), ενώ εκτός έμειναν και οι Μανώλης Μαυρομάτης, Άρης Σταθάκης.

    Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

    Κυβέρνηση νέων και γυναικών

    5 Οκτωβρίου 2009, 11:56

    Κυβέρνηση νέων και γυναικών


    Με πολλές γυναίκες και νέα πρόσωπα θα στελεχωθεί η πρώτη κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Ο μεγάλος νικητής των εκλογών έχει από το πρωί επαφές και τηλεφωνικές συνομιλίες με ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να διαμορφώσει τον τελικό κατάλογο του υπουργικού συμβουλίου. Ο ίδιος ωστόσο δεν αποκαλύπτει σε κανέναν τις προθέσεις του και απλώς ακούω ιδέες και προτάσεις. Είναι πάντως βέβαιο ότι θα αξιοποιήσει πολλές γυναίκες σε υπουργεία, καθώς επίσης και νέους και άφθαρτους βουλευτές ή και εξωκοινοβουλευτικούς παράγοντες. Πρόθεσή του είναι να αιφνιδιάσει θετικά και να κερδίσει από τις αρχή τις εντυπώσεις, στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι δεν πρόκειται να μείνει όμηρος ισορροπιών και ιδιοτελών σκοπιμοτήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες θα αξιοποιήσει και έμπειρα στελέχη, ώστε η κυβέρνησή του να προσαρμοστεί γρήγορα στις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα δεχθεί στις 14:30 τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να του αναθέσει εντολή για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης. Νωρίτερα, στις 13:45, ο κ. Παπούλιας θα δεχθεί τον απερχόμενο πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ο οποίος θα του υποβάλλει την παραίτηση της κυβέρνησής του.

    Ο κ. Παπανδρέου θα ξεκινήσει τις ουσιαστικές και τελειωτικές επαφές για τη συγκρότηση της κυβέρνησης από το απόγευμα της Δευτέρας, μετά δηλαδή τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στις επαφές αυτές ο νέος πρωθυπουργός θα ανακοινώνει ουσιαστικά τις αποφάσεις του στους ενδιαφερόμενους. Λογικά μέχρι την Τρίτη το μεσημέρι θα υπάρξουν οι ανακοινώσεις

    protothema

    «Μεγάλα» ονόματα από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας πέφτουν «θύματα» προσωπικής πολιτικής αποτυχίας, καθώς οι πολίτες τούς «μαύρισαν».

    Ονόματα, όπως αυτό του τσάρου της οικονομίας στην πρώτη θητεία της κυβέρνησης Καραμανλή, Γιώργου Αλογοσκούφη, η πρώην υπουργός Εργασίας, Φάνη Πάλλη Πετραλιά, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Ζαγορίτης, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Θόδωρος Κασίμης, όπως και ο Γιάννης Βαλινάκης, ο πρώην διοικητής του ΟΑΕΔ Γιώργος Βερναδάκης, ο θείος του πρώην -πλέον- πρωθυπουργού, Αχιλλέας Καραμανλής, ο Αναστάσης Παπαληγούρας, αλλά και ο «βατοπεδινός» πρώην υπουργός, Ευάγγελος Μπασιάκος μένουν εκτός Βουλής.

    Εκτός και άλλα, λιγότερο ηχηρά, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας:

    Η Κατερίνα Παπακώστα, ο Παναγιώτης Μελάς, ο πρώην πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Σταύρου, ο Άρης Σταθάκης, το πρώην κυβερνητικό στέλεχος Αδάμ Ρεγκούζας, ο Γιώργος Σαλαγκούδης, η Νατάσα Ράγιου, ο πρώην ευρωβουλευτής Μανώλης Μαυρομάτης και άλλοι.
    ZOUGLA
    Σταυροί υποψηφίων Ν.Καβάλας

    Πατήστε εδώ.

    Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

    ΤΕΝ ΚΑΤΕ



    Όσα πρέπει να ξέρει ο ψηφοφόρος


    Το News247 σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε ενόψει των εκλογών των βουλευτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου. Οι εκλογές, θα διεξαχθούν με βάση τους εκλογικούς καταλόγους, όπως αυτοί οριστικοποιήθηκαν μετά τη Γ' αναθεώρηση του 2009. Για να μάθετε πού ψηφίζεται πατήστε εδώ.

    Τα απαραίτητα έγγραφαΑπαραίτητο έγγραφο για την ψηφοφορία των εκλογέων είναι η αστυνομική τους ταυτότητα ή προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους ή η άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Σημειώνεται ότι, τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας είναι αποδεκτά.

    Ειδικότερα για τα διαβατήρια, επισημαίνεται ότι, αρκεί και ελληνικό διαβατήριο που έχει λήξει η ισχύς του, ακόμη και αν αυτό έχει εκδοθεί από την οικεία νομαρχιακή αυτοδιοίκηση πριν από τη μεταβίβαση της σχετικής αρμοδιότητας στην Ελληνική Αστυνομία. Το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και οι Στρατιωτικοί που υπηρετούν με οποιαδήποτε ιδιότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις, ή στο Λιμενικό Σώμα, οι οποίοι ψηφίζουν με βάση τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους στην περιφέρεια όπου υπηρετούν, προσέρχονται στο εκλογικό κατάστημα ατομικά και όχι συντεταγμένοι ή με οποιαδήποτε συνοδεία.

    Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου

    Δικαίωμα ψήφου στις γενικές βουλευτικές εκλογές έχουν οι Έλληνες και Ελληνίδες πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων και κοινοτήτων του Κράτους και δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν. Στερούνται του δικαιώματος του εκλέγειν:α) Όσοι βρίσκονται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα, σε πλήρη στερητική δικαστική συμπαράσταση.β) Όσοι στερήθηκαν το δικαίωμα αυτό, λόγω αμετάκλητης ποινικής καταδίκης, σε κάποιο από τα εγκλήματα που ορίζονται από τον ποινικό και στρατιωτικό ποινικό κώδικα, για όσο χρόνο διαρκεί αυτή η στέρηση.

    Σταυροί προτίμησης

    Κάθε εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ υποψηφίων, σημειώνοντας σταυρό δίπλα στο όνομά τους στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, ως εξής:

    α) Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από ένας μέχρι και τρεις βουλευτές, έναν σταυρό.

    β) Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από τέσσερις έως και επτά βουλευτές, μέχρι δύο σταυρούς.

    γ) Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από οκτώ έως και δώδεκα βουλευτές, μέχρι τρεις σταυρούς και

    δ) Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται περισσότεροι από δεκατρείς βουλευτές, μέχρι τέσσερις σταυρούς.

    news247

    Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

    EGNOS: Νεό σύστημα δορυφορικής πλοήγησης της Ευρώπης

    Αναρτήθηκε από Fatsa

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσίασε το νέο σύστημα δορυφορικής πλοήγησης (satnav) EGNOS, το οποίο θα βοηθήσει τους πιλότους, τους οδηγούς, τους πεζοπόρους και τους τυφλούς, βελτιώνοντας περίπου στα δύο μέτρα, από δέκα που είναι σήμερα, την οριζόντια ακρίβεια του αμερικανικού στρατιωτικού συστήματος GPS, είναι δηλαδή πέντε φορές πιο ακριβές από το τελευταίο.

    Το νέο δωρεάν σύστημα, που θα χρησιμοποιεί τρεις δορυφόρους, 34 - 40 επίγειους σταθμούς και τέσσερα κέντρα ελέγχου, θα βελτιώσει επίσης την κάθετη ακρίβεια του GPS, πράγμα σημαντικό για τις προσγειώσεις των αεροπλάνων. Η υπηρεσία «Ασφάλεια-για τη-Ζωή», για την πλοήγηση των αεροσκαφών, θα είναι διαθέσιμη από το 2010, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό.

    Οι αγρότες επίσης θα ωφεληθούν από τη βελτιωμένη ακρίβεια, για να κάνουν ακριβέστερους αεροψεκασμούς, ενώ θα διευκολυνθεί η υλοποίηση άλλων εφαρμογών, όπως η αυτόματη χρέωση των οχημάτων στα διόδια των δρόμων, η χρέωση ασφαλίστρων στα αυτοκίνητα ανάλογα με την χρήση τους και η εφαρμογή νέων συσκευών καθοδήγησης των τυφλών.

    Το EGNOS (European Geostationary Navigation Overlay Service) αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Eurocontrol.

    Το νέο σύστημα προλειαίνει το έδαφος για το επερχόμενο πιο εξελιγμένο ευρωπαϊκό σύστημα δορυφορικής πλοήγησης Galileo, ένα φιλόδοξο πρόγραμμα 4 δισ. ευρώ, που θα αποτελέσει ανταγωνιστή του αμερικανικού GPS και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία από το 2013 ή 2014, μετά από πολλές καθυστερήσεις και διαμάχες των κρατών-μελών της ΕΕ για την χρηματοδότησή του.

    Το EGNOS είναι διαθέσιμο σε οποιονδήποτε χρήστη διαθέτει ένα δέκτη συμβατό με GPS/SBAS και καλύπτει σχεδόν όλη την επικράτεια των 27 κρατών της ΕΕ, ενώ μπορεί μελλοντικά να επεκταθεί και σε γειτονικά κράτη (π.χ. στη Β. Αφρική). Η χρήση του συστήματος δεν απαιτεί κάποια εξουσιοδότηση.

    Μέχρι τα 100 θα ζήσει το 50% των παιδιών στις ανεπτυγμένες χώρες

    Τουλάχιστον τα μισά από τα παιδιά που γεννιούνται σε πλούσιες χώρες θα ζήσουν μέχρι και την ηλικία των 100 ετών εφόσον συνεχιστεί η τάση για επιμήκυνση του προσδόκιμου ζωής, υποστηρίζουν Δανοί ερευνητές.

    Ο μεγάλος αριθμός των υπερηλίκων μπορεί να αποτελέσει σημαντική πρόκληση για το σύστημα υγείας, όμως η έρευνα δείχνει ότι το πρόβλημα μπορεί να περιοριστεί γιατί οι άνθρωποι αυτοί όχι μόνο θα ζουν περισσότερο αλλά θα είναι και πιο υγιείς ακόμη και όταν φτάσουν σε μεγάλη ηλικία.

    «Η πολύ μακρά ζωή δεν θα είναι το μακρινό προνόμιο των μελλοντικών γενιών -είναι πιθανόν η μοίρα των περισσότερων ανθρώπων που ζουν σήμερα στις αναπτυγμένες χώρες», υποστηρίζει ο Κόρε Κρίστενσεν του Ερευνητικού Κέντρου Τρίτης Ηλικίας της Δανίας σε μελέτη που δημοσιεύεται σήμερα στην ιατρική επιθεώρηση Lancet.

    Οι ερευνητές μελέτησαν την περίπτωση της Γερμανίας και διαπίστωσαν ότι το 2050 ο πληθυσμός της θα είναι μικρότερος σε σχέση με σήμερα και μεγαλύτερης ηλικίας. Η κατάσταση αυτή είναι τυπική στις πλούσιες χώρες.

    Αυτό όμως σημαίνει ότι το εργατικό δυναμικό των πλούσιων χωρών θα πρέπει να σηκώνει ένα ολοένα και μεγαλύτερο φορτίο συντάξεων και περίθαλψης για τους ηλικιωμένους.

    Πολλές κυβερνήσεις στις αναπτυγμένες χώρες στρέφονται προς την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης ώστε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της γήρανσης του πληθυσμού. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μια σημαντική στρατηγική και ότι εάν περισσότεροι εργαζόμενοι δουλεύουν με μερική απασχόληση τα οφέλη θα είναι περισσότερα.

    «Εάν οι άνθρωποι ηλικίας 60-70 ετών δουλεύουν περισσότερο απ' ότι σήμερα, τότε περισσότεροι άνθρωποι θα επωφεληθούν από λιγότερες ώρες εργασίας την εβδομάδα. Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι η μικρότερη εβδομάδα εργασίας σε μακρύτερο διάστημα απασχόλησης μπορεί να συμβάλλει στην επιμήκυνση του προσδόκιμου ζωής και στην καλύτερη υγεία», γράφουν στην έρευνά τους.

    Ο Κρίστενσεν και οι συνάδελφοί του ανέφεραν εξάλλου ότι τον 20ο αιώνα στις περισσότερες πλούσιες χώρες το προσδόκιμο ζωής αυξήθηκε μέχρι και 30 χρόνια. Ο ρυθμός των θανάτων σε χώρες με μεγάλο προσδόκιμο ζωής, όπως η Ιαπωνία, η Σουηδία και η Ισπανία, υποδηλώνει ότι, ακόμη και αν οι συνθήκες υγείας δεν καλυτερεύσουν, τα τρία τέταρτα των σημερινών μωρών θα ζήσουν για να γιορτάσουν τα 75α γενέθλιά τους.

    «Αν το προσδόκιμο ζωής συνεχίσει να αυξάνεται με τον ίδιο ρυθμό τα περισσότερα μωρά που γεννήθηκαν σε πλούσιες χώρες μετά το 2000 μπορεί να ζήσουν μέχρι τα 100», σημειώνεται στην έρευνα.

    fatsa-tv