Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Συγκεντρώσεις για απελευθέρωση των διαχειριστών του gamato.info


Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αττικής και Θεσσαλονίκης, μετά από μήνυση που υπέβαλε εκπρόσωπος της Εταιρείας Προστασίας Οπτικοακουστικών Μέσων, συνέλαβαν έξι διαχειριστές της ιστοσελίδας του gamato.info" -ανάμεσά τους και ένας στρατιωτικός- οι οποίοι με την κατηγορία της παραβίασης του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας θα οδηγηθούν ενώπιον των κατά τόπους εισαγγελικών αρχών.

Στην ιστοσελίδα αυτή οι χρήστες του Διαδικτύου μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε κινηματογραφικές ταινίες, τραγούδια και προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Εταιρείας Προστασίας, που κατέθεσε τη μήνυση, η ζημιά που προκλήθηκε στις εταιρείες διανομής κινηματογραφικών έργων και CD μέσα στο διάστημα των τελευταίων επτά χρόνων αγγίζει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Παράλληλα, όπως ανέφεραν πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η διακίνηση του 80% των παράνομων ταινιών και CD γινόταν μέσω της ιστοσελίδας που αριθμούσε 850.000 μέλη, ενώ σε αυτήν γίνονταν καθημερινά 16.000.000 «κλικ», με το ροζ βίντεο της Τζούλιας Αλεξανδράτου να έχει μόλις σε μία εβδομάδα 900.000 «κλικ».

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Θεσσαλονίκης συνέλαβαν στην πόλη τους έναν 30χρονο υπάλληλο τεχνικής εταιρείας, στη Λάρισα έναν 29χρονο πενταετούς υποχρέωσης σμηνία και έναν 24χρονο μουσικό στην Αριδαία Πέλλας. Ολοι οι συλληφθέντες, σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχθηκαν ότι ήταν οι διαχειριστές της ιστοσελίδας, υποστήριξαν όμως ότι δεν φιλοξενούσαν δεδομένα έργων, αλλά συνδέσμους (link) για προγράμματα διαπροσωπικής (peer to peer) ανταλλαγής δεδομένων και πως από την πράξη τους δεν είχαν κανένα οικονομικό όφελος. Το τελευταίο, μάλιστα, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, επιβεβαιωνόταν από τα στοιχεία και τα έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απελευθέρωση των έξι διαχειριστών του torrent site gamato.info διοργανώνεται σήμερα το απόγευμα, στην πλατεία Καμάρας, στη Θεσσαλονίκη.


Οι «φίλοι» του gamato.info είναι εκατοντάδες χιλιάδες στην Ελλάδα. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι καθημερινά το site δεχόταν 16 εκατομμύρια επισκέψεις για δωρεάν «κατέβασμα» αρχείων.

Ωστόσο, εκατομμύρια ευρώ είναι και τα χρήματα που χάνουν οι εταιρείες παραγωγής και οι καλλιτέχνες που βλέπουν τα έργα τους να κυκλοφορούν και να διανέμονται δωρεάν από το Συγκέντρωση και στην Αθήνα σήμερα Παρασκευή στην Πλατεία Συντάγματος στις 17.00!

Δημιουργήθηκε group στο facebook για την σύλληψη των παιδιών του site http://www.facebook.com/pages/Lefteria-Sta-Paidia-Tou-Gamatoinfo/353561824683

με 83.600 μέλη μέχρι στιγμής
madata

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου