Τρίτη 18 Μαΐου 2010

5 χρόνια YouΤube με 2 δισ. προβολές την ημέρα!

Τα 5α του γενέθλια έκλεισα την Δευτέρα του ΥouTube και οι υπεύθυνοι της Google επέλεξαν την ημέρα για να ανακοινώσουν ότι τα βίντεο που βλέπουν οι χρήστες του ξεπέρασαν τις δύο δισεκατομμύρια προβολές την ημέρα!


«Χάρη σε σας, ο δικτυακός τόπος μας ξεπέρασε ακόμα ένα ορόσημο και πλέον υπερβαίνει τις δύο δισεκατομμύρια προβολές την ημέρα! Αυτό είναι σχεδόν διπλάσιο από ό,τι το συνολικό κοινό των τριών μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης» υπερηφανεύεται η ομάδα του YouTube στο επίσημο εταιρικό ιστολόγιο.


Κάθε λεπτό που περνάει, οι χρήστες ανεβάζουν στο YouTube βίντεο διάρκειας 24 ωρών, ενώ το σύνολο του οπτικού υλικού που έχει συγκεντρώσει η υπηρεσία αντιστοιχούν σε περίπου 150.000 κινηματογραφικές ταινίες.


Μάλιστα η υπηρεσία εγκαινίασε το νέο κανάλι YouTube 5 Year, στο οποίο χρήστες και δημιουργοί εξηγούν πώς ο δικτυακός τόπος άλλαξε τις ζωές τους. Το κανάλι περιλαμβάνει, για παράδειγμα, ένα ντοκιμαντέρ που αναφέρεται στη χρήση του YouTube στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο Ιράν, καθώς και στο ημερολόγιο ενός άνδρα που μοιράστηκε μέσω της υπηρεσίας την προσωπική μάχη του με τον καρκίνο.


Η εταιρεία YouTube, με έδρα το Σαν Μπρούνο της Καλιφόρνιας, δημιουργήθηκε από τον Τσαντ Χάρλεϊ, τον Στιβ Τσεν και τον Τζοουίντ Καρίμ, οι οποίοι συνεργάζονταν τότε στην εταιρεία PayPal.


Το 2006 ο δικτυακός τόπος εξαγοράστηκε από τη Google για 1,65 δισ. δολάρια και έκτοτε εμπλουτίζεται σταδιακά με διαφημίσεις ώστε να εξελιχθεί σε μεγάλη πηγή κερδοφορίας στο Διαδίκτυο
www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου