Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Ποιο Ελληνας κι απο τους Ελληνες!!!

Είστε όλοι σας τρελοί" φώναξε την Τετάρτη (5/5) στο Ευρωκοινοβούλιο στα μέλη της Κομισιόν και τους εκπροσώπους των κοινοτικών χωρών ο αρχηγός των Οικολόγων-Πρασίνων Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ (θυμάστε: εκείνο το ξανθό αγόρι που ήταν μπροστά στο Μάη του 68), κατηγορώντας τους για τα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβάλει στην Ελλάδα. "Οι μεταρρυθμίσεις που απαιτείτε για την Ελλάδα είναι σχεδόν α-δύνατο...

να υλοποιηθούν και οι κοινωνικές συνθήκες που ζητάτε από αυτή τη χώρα είναι αφόρητες" φώναξε ο κ. Κον Μπεντίτ, σύμφωνα με τον ανταποκριτή στις Βρυξέλλες του newstime. "Αυτό που οφείλει να πράξει η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι πρακτικά αδύνατο να γίνει" είπε ο ίδιος σχετικά με τη μείωση των μισθών και τις άλλες κοινωνικές θυσίες. Στα μάτια του κ. Κον Μπεντίτ, η Κομισιόν και το ΔΝΤ "έχουν ξεχάσει ότι είχαν να ασχοληθούν με ανθρώπινα πλάσματα".

"Δεν δίνουν το χρόνο στον Παπανδρέου να αναζητήσει και να πετύχει μια συναίνεση" είπε ακόμη ο ίδιος. Ο κ. Κον Μπεντίτ καταφέρθηκε εναντίον των συνθηκών για τα δάνεια που θα δώσουν οι άλλες χώρες της ευρωζώνης με τόκους 5%, ενώ τα περισσότερα κράτη μέλη θα δανεισθούν αυτά τα χρήματα από τις Αγορές με μικρότερα επιτόκια. "Βγάζουν κέρδη στην πλάτη της Ελλάδας. Αυτό είναι απαράδεκτο" είπε ο ίδιος. "Εδώ μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο έχουμε τη δυνατότητα να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για να αλλάξουμε τις κοινοτικές Συνθήκες. Δεν πρέπει να περιμένουμε το συμβούλιο των υπουργών, το θεσμικό όργανο των κοινοτικών κρατών, είναι ανίκανοι να το κάνουν". Ο κ. Κον Μπεντίτ καταφέρθηκε ακόμη κατά των στρατιωτικών δαπανών της Ελλάδας που βυθίζουν τη χώρα στα ελλείμματα. Ζητάω από την Κομισιόν, είπε ο κ.Κον Μπεντίτ να συντάξει μια μελέτη για τις πωλήσεις όπλων στην Ελλάδα και στην Τουρκία τα τελευταία χρόνια στο όνομα της διαφάνειας που πρέπει να επικρατήσει. Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν σε συνέντευξη του σε παρισινή εφημερίδα δηλώνει ότι "κατανοεί πλήρως την οργή του ελληνικού λαού και την αδυναμία του να καταλάβει την έκταση της οικονομικής καταστροφής" (μας την είπε τώρα, ή μου φαίνεται;;;). Ο ίδιος υπογράμμισε ότι πρέπει να πετύχουμε στην Ελλάδα για να αποφύγουμε την επιμόλυνση από την ελληνική κρίση της υπόλοιπης Ευρώπης. Ο κ. Στρος- Καν εξήγησε ότι το σχέδιο βοήθειας της Ελλάδας έχει ένα και μόνο στόχο: "Να σώσουμε την Ελλάδα που αντιμετωπίζει δύο προβλήματα: ένα πολύ μεγάλο δημοσιονομικό χρέος και μια πολύ αδύνατη ανταγωνιστικότητα".
fimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου