Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Ο Λοβέρδος βάζει "φρένο" στην έξοδο από το Δημόσιο

Συνέντευξη Τύπου έδωσε σήμερα το πρωί για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή ο υπ. Εργασίας Α. Λοβέρδος.

Όπως είπε δίνεται η δυνατότητα να ανακαλέσουν την αίτηση για συνταξιοδότηση όσοι εργαζόμενοι έχουν επιλέξει να βγουν στη σύνταξη.

Οι εργαζόμενοι αυτοί σύμωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Εργασίας διατηρούν όσα συνταξιοδοτικά δικαιώματα έχουν κατοχυρώσει, μέχρι τη συνταξιοδότησή τους με τους σημερινούς όρους.

Αναφορικά με το όριο των απωλύσεων στις επιχειρήσεις ανακοίνωσε ότι στο τελικό μνημόνιο με την «τρόικα» υπάρχει ρύθμιση για αύξηση στο όριο των απολύσεων από 2% που ήταν μέχρι τώρα στο 4%.

Για το θέμα του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, κατάφεραν να διατηρηθούν οι μισθοί αυτοί όπως και να δοθεί ένα ποσό από τη 13η και 14η σύνταξη στα φτωχότερα στρώματα.

Όπως ανέφερε επίσης δεν θα υπάρξει κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων ενώ για τον κατώτατο μισθό είπε ότι καθιερώνεται μαθητεία ενός έτους με μικρότερη αμοιβή, την οποία θα καλύπτει ο ΟΑΕΔ.


Στο θέμα του ΛΑΦΚΑ τέλος διευκρίνισε ότι αφορά μόνο την κύρια σύνταξη και ότι η περικοπή θα αρχίσει από την 1η Αυγούστου. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η παρακράτηση θα ισχύσει για τις κύριες συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ή την Παρασκευή θα γίνει το Υπουργικό Συμβούλιο που καταλήξει σε όλες τις ρυθμίσεις για τα νέα μέτρα.

Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου