Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Πώς γίνεται το ...μαγικό με τα ΤΖΑΚ ΠΟΤ του Τζόκερ;

Πώς γίνεται και σχεδόν κάθε χρόνο παραμονές Πρωτοχρονιάς να έχουμε μεγάλο ΤΖΑΚ ΠΟΤ στο Τζόκερ; Μπήκαν ψύλλοι στ’ αφτιά του sportdog, ο οποίος έψαξε στα αρχεία του ΟΠΑΠ και ιδού τα αποτελέσματα...


.Φέτος φτάσαμε τα 9 σερί ΤΖΑΚ ΠΟΤ για να μοιράζει το Τζόκερ την Πρωτοχρονιά τουλάχιστον 10 εκ. ευρώ στον πρώτο τυχερό.

Πέρυσι προηγήθηκαν 6 σερί ΤΖΑΚ ΠΟΤ πριν την κλήρωση της Πρωτοχρονιάς, στην οποία τέσσερις υπερτυχεροί μοιράστηκαν 12 εκ. ευρώ!

Το ίδιο ακριβώς ποσό μοιράστηκε και το 2008, μετά από τρία σερί ΤΖΑΚ ΠΟΤ στο τέλος του χρόνου, ενώ το 2007 δύο συνεχόμενα ΤΖΑΚ ΠΟΤ πριν την κλήρωση της Πρωτοχρονιάς έδωσαν σε έναν τυχερό 6 εκ. ευρώ.

Τι διάβολο συμβαίνει με αυτά τα… μπαλάκια;

Λέτε να έχουν νοημοσύνη και να σκέφτονται πως είναι καλή ιδέα να μη μοιράζουν χρήμα όλο το Δεκέμβριο, για δώσουν τα λεφτά μαζεμένα τις μέρες των γιορτών, που όλος ο κόσμος τζογάρει στο μάξιμουμ
www.sportdog.gr

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Αγαλματάκια ακούνητα στο σταθμό

ΔΕΙΤΕ: Φάρσα στους ανυποψίαστους
Είναι ίσως η πιο οργανωμένη φάρσα που έχει γίνει. 'Έλαβε χώρα σε σταθμό στη Νέα Υόρκη και συμμετείχαν 207 εθελοντές. Η αποστολή τους ήταν πολύ απλή. Να διασπαστούν και σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή να... παγώσουν. Έμειναν ακίνητοι για 5 λεπτά, διάστημα στο οποίο οι κρυφές κάμερες κατέγραφαν τις αντιδράσεις των ανυποψίαστων περαστικών καθώς και των εργαζομένων.

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Παρθενώνας" από τον Κώστα Γαβρά

Έτσι μας γράφουν στα... αρχεία τους!

Η φωτογραφία αυτή είναι από τα πάνω διαζώματα της Βουλής. Θαυμάστε τι κάνει η κυρία Έλσα Παπαδημητρίου, την ώρα της συζήτησης του προϋπολογισμού.

Όχι ότι δεν το γνωρίζαμε. Απλά το γεγονός ότι μια εκ των εκπροσώπων μας στο κοινοβούλιο, όταν συζητούνται οι

σημαντικότερες αλλαγές της ελληνικής κοινωνίας, ζωγραφίζει, επιβεβαιώνει τη στάση που έχουν αυτοί οι «Θεοί», απέναντι σε όλους εμάς τους κοινούς θνητούς.

Πολλοί θα σπεύσουν να πουν ότι η κα Παπαδημητρίου, εκτός από βουλευτής της ΝΔ είναι και αρχιτέκτονας και αυτό (η ζωγραφιά) είναι μια από τις δουλειές της.

Κι εμείς λέμε απλά, γραφείο δεν έχει να κάνει τις δουλειές της;

Δεν την ενδιαφέρει καθόλου τι λέγεται για τον προϋπολογισμό;

Τόσο πολύ έχει γραμμένο τον υπόλοιπο κόσμο στα παλιά της τα παπούτσια;

Αλλά, η περίπτωση της κας Παπαδημητρίου δεν είναι η μοναδική.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι περισσότεροι βουλευτές δείχνουν και αυτοί με τον τρόπο τους την αδιαφορία για το τι γίνεται έξω, στον πραγματικό κόσμο. Δείτε τα έδρανα της Βουλής. Είναι άδεια. Σε μία τόσο σοβαρή συζήτηση, παραπάνω από τα μισά έδρανα ήταν άδεια.

Είναι προφανές ότι αυτοί που κυβερνούν και νομοθετούν, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα κι όταν έχουν λυμένα όλα τα προβλήματά τους (με παιδιά να πηγαίνουν σε πανάκριβα κολλέγια, με μισθούς απείραχτους ή και παραπάνω σε περίοδο κρίσης και παροχές απίστευτες), μπορούν όχι μόνο να ζωγραφίζουν, αλλά και να παίζουν ακόμη και μακριά γαϊδούρα στους διαδρόμους της Βουλής.

Ο καθένας από εμάς, ας τυπώσει αυτή τη φωτογραφία για να θυμάται πόσο υπολογίζουν οι 300 όλους εκείνους που και αυτά τα Χριστούγεννα, θα παλέψουν με κόπο για να μην καταλάβουν τα παιδιά τους ότι υπάρχει πρόβλημα στον οικογενειακό προϋπολογισμό.
www.newsday.gr

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΠΣΑΠ βράβευσε τους κορυφαίους

Τους καλύτερους της χρονιάς βράβευσε στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών στην εκδήλωση που αποτελεί θεσμό τα τελευταία 30 χρόνια, την «Γιορτή του Ποδοσφαιριστή». Με το βραβείο του καλύτερου Έλληνα ποδοσφαιριστή τιμήθηκε ο Βασίλης Τοροσίδης ενώ με αυτό του καλύτερου ξένου ο Τζιμπρίλ Σισέ. Καλύτερος νέος αναδείχθηκε ο Νίνης, τερματοφύλακας ο Σηφάκης, προπονητής ο Σάντος και διαιτητής ο Κάκος.

Περισσότερα στο http://www.sport-fm.gr/article/383434
PROTO THEMA

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Google: Σερφάρετε τρισδιάστατα στο ανθρώπινο σώμα

Μετά το Google Earth τότε έρχεται το επαναστατικό Body Browser. Με μία μοναδική υπηρεσία το Google αναμένεται να κάνει νέα επανάσταση, καθώς μετά το google earth, τα εργαστήρια της εταιρείας, θα καλούν όσους σερφάρουν στο διαδίκτυο, να σερφάρουν και μέσα στο ανθρώπινο σώμα μέσω του νέου Body Browser.

Μέσω του νέου συστήματος, ο χρήστης θα έχει τρισδιάστατη απεικόνιση του εγκεφάλου, των βασικών οργάνων ενός ανθρώπινου σώματος, των αρτηριών και όλων των άλλων σημείων ενός ανθρώπου.

Μέσω του http://bodybrowser.googlelabs.com, το google στην ουσία εισβάλλει μέσα στο ανθρώπινο σώμα και όπως αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα η Google με αυτό τον τρόπο μας συμπεριφέρεται "σαν να είμαστε πρωτοετείς φοιτητές στην ανατομία"
zappit

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Master Chef: Ποιοι θα είναι οι δύο μονομάχοι του τελικού

Ποιος θα πάρει τελικά τις 50.000 ευρώ; Ο Άκης ή ο Μιχάλης;

Από ώρα σε ώρα ολοκληρώνονται τα γυρίσματα του μεγάλου τελικού του Master Chef που ξεκίνησαν χθες το πρωί. Άκης Πετρετζίκης και Μιχάλης Καλαβρυτινός δίνουν την τελική μάχη, προκειμένου να εντυπωσιάσουν τους κριτές το τηλεοπτικό κοινό.

Τόσο από το MEGA όσο και από την εταιρεία παραγωγής "Studio Ata" κάνουν τα πάντα προκειμένου να μην διαρεύσει το όνομα του νικητή πριν την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου οπότε και θα παρακολουθήσουμε τον Μεγάλο τελικό.

Για το λόγο αυτό και όλοι οι παίκτες που επέστρεψαν στο reality μαγειρικής για τον τελικό αλλά και για ένα τελευταίο master class που θα παρακολουθήσουμε την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου, διέμειναν σε ξενοδοχείο των Κάτω Πατησίων "κεκλεισμένων των θυρών". Αυτό που καταφέραμε να μάθουμε μέχρι αυτή την ώρα είναι πως η μάχη δίνεται στον πόντο!
www.zappit.gr

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Ξεκινάει πάλι το "50-50";

Ένα βήμα πριν να υπογράψουν βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες οι ηθοποιοί της άκρως επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς «50-50», φέρνοντας παραγωγή και cast πιο κοντά στο να ξεκινήσουν νέα γυρίσματα τον Ιανουάριο.

Τη φήμη επιβεβαίωσε και σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό «ΛΟΙΠΟΝ» ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της σειράς Παύλος Χαΐκάλης.
«Από ότι ξέρουμε, ναι! Το 50-50 ξεκινά πάλι από την νέα χρονιά. Είναι μια σειρά που αρέσει και τη ζητάει ο κόσμος και εμείς θέλουμε να τον κάνουμε να διασκεδάσει στις δύσκολες στιγμές, στις οποίες βρίσκεται. Την αγαπάμε αυτή τη σειρά, την πονάμε και αυτό φαίνεται». Μετά το "50-50" δεν περιμένω τίποτα».

Η πένα των σεναριογράφων με επικεφαλής τον Βασίλη Ρίσβα, όπως όλα δείχνουν, έχει πάρει... φωτιά.
PROTO THEMA

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Κατέρρευσε οροφή γηπέδου – Δείτε το βίντεο

H οροφή στο γήπεδο Metrodome στη Μινεάπολις των Η.Π.Α.κατέρρευσε λόγω του βάρους του χιονιούμε τις κάμερες να καταγράφουν τα εντυπωσιακά πλάνα.

Για καλή τους τύχη πάντως εκείνη την ώρα δεν διεξαγόταν αγώνας καθώς η αναμέτρηση μεταξύ των New York Giants και Minnesota Viking είναι προγραμμτισμένη για την Δευτέρα. Βέβαια μετά το συμβάν η έδρα του αγώνα άλλαξε.

Δείτε το βίντεο

www.newsit.gr

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Νεα φορολογικα μετρα!

ΕΛΕΟΣ! Αλλάξτε πολιτική, υπέρ των αδυνάτων

Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι απλά, ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Την ώρα που κόβονται μισθοί και συντάξεις σε όλους τους τομείς, τα αγαθά και τα προϊόντα, ανεβαίνουν συνεχώς.

Δεν γίνεται η βενζίνη να έχει παγιωθεί πια πάνω από 1,5 ευρώ, το πετρέλαιο να το χρυσοπληρώνεις και να επιστρέφει ο κόσμος στα αερόθερμα, στα σούπερ μάρκετ οι τιμές να ανεβαίνουν μέρα με την ημέρα και οι μισθοί να πετσοκόβονται.

Σύμφωνα με την ανάλυση των τιμών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης , που πραγματοποίησε το ΕΛΚΕΚΑ και αφορούν τις Χώρες της Ευρωζώνης, για τον μήνα Οκτώβριο-2010 σε σχέση με τον Οκτώβριο -09, προκύπτει ότι η Ελλάδα κατέχει σταθερά την πρωτιά στις αυξήσεις σε πολλά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και υπηρεσίες.

Συγκριμένα:

Η Ελλάδα πρώτη στον πληθωρισμό με 5,2% όταν ο Μ.Ο της Ε.Ε είναι 1,9%
Η Ελλάδα πρώτη στην ένδυση με αύξηση 2,6% όταν ο Μ.Ο της Ε.Ε είναι 0,2%
Η Ελλάδα πρώτη στα καύσιμα με αύξηση 37,9% , όταν ο Μ.Ο της Ε.Ε είναι 11,9%
Η Ελλάδα πρώτη στα αυτοκίνητα με αύξηση 10,3% ,όταν ο Μ.Ο της Ε.Ε είναι 0,7%
Η Ελλάδα πρώτη στις οδικές μεταφορές επιβατών με αύξηση 17,3%όταν ο Μ.Ο της Ε.Ε είναι 3,3%
Η Ελλάδα πρώτη στις καφετέριες και ξενοδοχεία με αύξηση 3,3% ,όταν ο Μ.Ο της Ε.Ε είναι 1,5%
Η Ελλάδα πρώτη στο καπνό με αύξηση 18,7% ,όταν ο Μ.Ο της Ε.Ε είναι 4,9%
Η Ελλάδα πρώτη στη ζάχαρη, μέλι, ζαχαρώδη με αύξηση 2,8 % όταν ο Μ.Ο της Ε.Ε είναι -0,2%
Η Ελλάδα πρώτη στις ηλεκτρικές συσκευές με αύξηση 2,7 % όταν ο Μ.Ο της Ε.Ε είναι 0,5%
Η Ελλάδα πρώτη στην μπύρα με αύξηση 13,7 % όταν ο Μ.Ο της Ε.Ε είναι 0,9%
Η Ελλάδα πρώτη στις ασφάλειες μεταφορών με αύξηση 12,4 % όταν ο Μ.Ο της Ε.Ε είναι 3,7%

Κι από την άλλη, ακούς τους πολιτικούς κάθε βράδυ στα δελτία να είναι στην κοσμάρα τους. Έλεος, κάποια στιγμή πρέπει κύριοι να βγείτε από το γυάλινο σπίτι σας, να αφήσετε τις Κηφισιές και τα Κολωνάκια και να δείτε τι γίνεται στον πραγματικό κόσμο. Μιλήστε με τον κόσμο. Κάντε μια βόλτα μαζί του για ψώνια. Εσείς καλά στέλνετε τις Φιλιπινέζες για τα ψώνια σας και τα πληρώνει ο ελληνικός λαός.

Πάρτε ΤΩΡΑ μέτρα για τις επιχειρήσεις που πλουτίζουν σε βάρος του κόσμου.
www.newsday.gr

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Αντεπίθεση των χάκερς για τα... μάτια του WikiLeaks

Χάκερς επιτέθηκαν στους ιστότοπους της ελβετικής τράπεζας Postfinance και της αμερικανικής εταιρείας Mastercard, σε αντίποινα για το κλείσιμο των μέσων πληρωμών του ιστότοπου WikiLeaks, ο ιδρυτής του οποίου, Τζούλιαν Ασάνζ, βρίσκεται υπό κράτηση στη Βρετανία.

Επίθεση χάκερς δέχθηκε και ο δικτυακός τόπος της Εισαγγελίας της Σουηδίας, αλλά και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Σουηδού δικηγόρου που έχει αναλάβει την υπόθεση εναντίον του Ασάνζ, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση.

Οι χάκερς, με την ονομασία «Anonops», που δηλώνουν ότι μάχονται κατά της λογοκρισίας και των πνευματικών δικαιωμάτων, έχουν εξαπολύσει την επιχείρηση «Payback» (Εκδίκηση), σύμφωνα με τον ιστότοπό τους, anonops.net. «Έχει ξεκινήσει ο πρώτος διαδικτυακός πόλεμος. Το πεδίο μάχης είναι το WikiLeaks» δηλώνουν.

Ανάμεσα στα θύματά τους βρίσκονται ο ιστότοπος της τράπεζας Postfinance.ch, που έκλεισε τη Δευτέρα τον λογαριασμό του Ασάνζ, επειδή είχε δώσει «ψευδείς ενδείξεις για τον τόπο κατοικίας του», μέσω του οποίου γίνονταν απευθείας δωρεές «στο ταμείο υπεράσπισης του Τζούλιαν Ασάνζ και άλλων μελών της ομάδας WikiLeaks». Αυτή η απόφαση ελήφθη, σύμφωνα με την τράπεζα, «αυτόνομα και χωρίς οποιαδήποτε πίεση».

«Μετά το κλείσιμο του λογαριασμού (του Ασάνζ), ομάδες έχουν ξεκινήσει την επιχείρηση Payback, για να εμποδίσουν (την πρόσβαση) στην Postfinance» εξηγεί η ομάδα Anonops. Οι χάκερς που ευθύνονται γι' αυτές τις επιθέσεις ανακοίνωσαν επίσης στον ιστότοπό τους ότι επιτέθηκαν και στην ιστοσελίδα της Mastercard, αναγκάζοντας την ίδια την εταιρεία να «ρίξει» το site, το οποίο, τουλάχιστον μέχρι τις 17:00 ώρα Ελλάδος, δεν ήταν προσβάσιμο.

Και άλλοι ιστότοποι που σχετίζονται με το WikiLeaks δέχθηκαν επιθέσεις από χάκερς, στο στόχαστρο των οποίων βρέθηκαν κυρίως η υπηρεσία διαδικτυακών πληρωμών PayPal και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του δικηγόρου των δύο Σουηδών, που κατηγορούν τον Ασάνζ για «βιασμό και σεξουαλική επίθεση», καθώς και ο ιστότοπος της σουηδικής Εισαγγελίας. Η ηλεκτρονική διεύθυνση www.aklgare.se δεν λειτουργούσε το βράδυ της Τρίτης και για αρκετή ώρα την Τετάρτη.

Όσο για την Postfinance, ο εκπρόσωπος της τράπεζας διαβεβαίωσε ότι οι χάκερς δεν έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια των συστημάτων πληρωμών της τράπεζας, ούτε τη διαχείρηση των λογαριασμών.
PROTO THEMA

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Μετά τις πανελλαδικές η κατάθεση των μηχανογραφικών

Αυτό άφησε να εννοηθεί η υπουργός, Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Άλλωστε, το θέμα της περιόδου κατάθεσης των μηχανογραφικών είχε δοθεί προς διαβούλευση και οι περισσότεροι μαθητές επιθυμούν να μην αλλάξει, προτιμώντας να γνωρίζουν πρώτα τους βαθμούς τους και μετά να συμπληρώνουν το μηχανογραφικό και να αποφασίζουν ουσιαστικά για την επιστήμη, που θα σπουδάσουν.

«Το κλίμα πάει προς καλοκαίρι γιατί τα παιδιά στη συντριπτική τους πλειονότητα έχουν τα επιχειρήματά τους και είναι σεβαστά», δήλωσε η υπουργος Παιδείας και συνέχισε: «Για το μηχανογραφικό είχαμε πει και σας θυμίζω ότι γίνεται μία προσπάθεια να εξορθολογιστεί το σύνολο των διαδικασιών. Επειδή υπάρχουν πολλά επιχειρήματα για τη μία και για την άλλη περίπτωση από την πλευρά του Υπουργείου, για πρώτη φορά στα χρονικά είπαμε να ζητήσουμε την άποψη των ίδιων των μαθητών. Την Τετάρτη τελειώνει η προθεσμία υποβολής των προτάσεων. Δεν θα ήθελα να τα αναστατώσουμε σε μία δύσκολη στιγμή ακόμη και όταν πραγματικά υπάρχουν επιχειρήματα, που λένε ότι είναι καλύτερα για τα ίδια τα παιδιά».

Εξάλλου, η κ. Διαμαντοπούλου, σχετικά με τις σχολικές εκδρομές, είπε ότι φέτος θα γίνουν μόνο στην Ελλάδα, διευκρινίζοντας: «Θα συζητήσουμε και με τα τουριστικά γραφεία να κάνουν προσφορές και περιμένουμε να κάνουν ειδικές τιμές. Δεν επιβάλλουμε τίποτα. Εχουμε πολύ όμορφα μέρη στην Ελλάδα».

Σχετικά με τις αλλαγές στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, δήλωσε ότι είναι απαραίτητη η αναδιάρθρωση και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει κανένας, εκτός από αυτούς που απέχουν από τον διάλογο, που να πιστεύει ότι δεν χρειάζονται αλλαγές σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ». Η υπουργός κατέληξε αναφερόμενη στην οικογενειοκρατία. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι «υπάρχει τμήμα, που έχει 50 καθηγητές και οι 8 είναι ζευγάρια. Υπάρχει τμήμα στο πανεπιστήμιο Πάτρας, που δεν έχει φοιτητές, άλλα υπάρχουν καθηγητές, αναπληρωτές και λέκτορες, που πληρώνονται κανονικά».
www.newsit.gr

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Κατεδαφιστέα όλα τα αυθαίρετα ...

Οριστικό τέλος στην υπόθεση των αυθαιρέτων βάζει η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίνοντας αντισυνταγματική και ανίσχυρη κάθε διάταξη νόμου που επιχειρεί να εμποδίσει την κατεδάφισή τους.Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση - βόμβα, βρίσκονται «στον αέρα» όλα...
τα εκατοντάδες χιλιάδες αυθαίρετα «νέας γενιάς» που κτίστηκαν την τελευταία εικοσιπενταετία, καθώς η φυσική προοπτική τους είναι η κατεδάφιση από την οποία και δεν επιτρέπεται, κατά το Σύνταγμα, να εξαιρεθούν.
Στον αέρα βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες αυθαίρετα ύστερα από την απόφαση του ΣτΕ που χαρακτηρίζει ανίσχυρη κάθε διάταξη που εμποδίζει την κατεδάφισή τους
Στον "αέρα" βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες αυθαίρετα ύστερα από την απόφαση του ΣτΕ που χαρακτηρίζει ανίσχυρη κάθε διάταξη που εμποδίζει την κατεδάφισή τους

Αυτό σημαίνει ότι είναι αδύνατη και η προώθηση οποιασδήποτε ρύθμισης για τακτοποίηση ή νομιμοποίηση αυθαιρέτων που κτίστηκαν μετά τις 31-1-83, γεγονός που σημαίνει ότι το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να εγκαταλείψει κάθε ιδέα αναζήτησης εσόδων από αυτή την πηγή.

Ανατρέποντας αντίθετη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, η Ολομέλεια ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές και ανίσχυρες διατάξεις του N. 3044/02, που επέτρεψαν να εξαιρούνται από την κατεδάφιση νέα αυθαίρετα είτε εντός είτε εκτός σχεδίου πόλεως και οικισμών ακόμα και αν ανεγείρονται σε παραδοσιακούς και ειδικά προστατευόμενους οικισμούς!

Το ΣτΕ ακύρωσε νομαρχιακή απόφαση που εξαίρεσε οριστικά από την κατεδάφιση 3ώροφη οικοδομή σε νησιωτικό παραδοσιακό οικισμό, ακυρώνοντας παράλληλα και την έγκριση ηλεκτροδότησής της.

Η δικαστική απόφαση θα δημιουργήσει ανυπέρβλητα εμπόδια σε τακτοποιήσεις αυθαιρέτων, εντάξεις σε σχέδια πόλεως, ηλεκτροδοτήσεις κ.λπ., παρέχοντας τη νομική δυνατότητα ακόμα και διεκδίκησης αποζημίωσης μελλοντικά από τους θιγόμενους νόμιμους ιδιοκτήτες σε βάρος του κράτους που αδρανεί απέναντι στην παρανομία.

Η Ολομέλεια υπό τον πρόεδρο ΣτΕ Π. Πικραμμένο, υιοθετώντας εισήγηση της συμβούλου Επικρατείας, Αικ. Σακελλαροπούλου, έκρινε (3921/10) αντισυνταγματικό τον Ν. 3044/02 και δέχθηκε ότι η τελευταία συνταγματικά ανεκτή εξαίρεση από την κατεδάφιση αυθαιρέτων έγινε με τον «νόμο Τρίτση» (ν. 1337/83) οπότε μπορούσαν να διασώσουν τα αυθαίρετα όσοι τα δήλωσαν.

Κατασκευές μετά τις 31-1-83
Το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου

Τα αυθαίρετα που κτίστηκαν μετά τις 31-1-83 όμως δεν επιτρέπεται να εξαιρεθούν της κατεδάφισης και κάθε νομοθετική ρύθμιση που την εμποδίζει παραβιάζει τις συνταγματικές διατάξεις που προστατεύουν:

Τον ορθολογικό χωροταξικό - πολεοδομικό σχεδιασμό της χώρας. Η εξαίρεση από την κατεδάφιση νοθεύει και ανατρέπει το σχεδιασμό όχι μόνο για τα κτίρια αλλά και για την χρήση τους, επιβαρύνοντας την περιοχή και χειροτερεύοντας τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών, κάτι που απαγορεύει το Σύνταγμα. Το κράτος δικαίου και το σεβασμό στην ανθρώπινη αξία αφού καταστρατηγείται η θεμελιώδης επιδίωξη της πολιτείας για πραγμάτωση του δικαίου, με τη διαφύλαξη του κύρους των νόμων. Την ισότητα αφού θέτει σε μειονεκτική μοίρα τους νομοταγείς πολίτες έναντι των ιδιοκτητών αυθαιρέτων. Το κράτος δικαίου και το σεβασμό στην ανθρώπινη αξία αφού καταστρατηγείται η θεμελιώδης επιδίωξη της πολιτείας για πραγμάτωση του δικαίου, με τη διαφύλαξη του κύρους των νόμων. Την ισότητα αφού θέτει σε μειονεκτική μοίρα τους νομοταγείς πολίτες έναντι των ιδιοκτητών αυθαιρέτων.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ ΕΘΝΟΣ

nonews-news.blogspot.com

Δώρο Χριστουγέννων 2010: Πόσο είναι και πότε θα καταβληθεί

Οι ημερομηνίες που θα κατατεθεί το δώρο Χριστουγέννων

ΙΚΑ 16 Δεκεμβρίου

ΟΑΕΕ 16 - 20 Δεκεμβρίου

ΝΑΤ 16 Δεκεμβρίου

ΟΓΑ 1- 10 Δεκεμβρίου

Ιδιωτικός Τομέας 21 Δεκεμβρίου

Το δώρο ύψους 400 ευρώ θα δίνεται σε όσους συνταξιούχους έχουν κύριες συντάξεις έως 2.500 ευρώ και είναι πάνω από 60 ετών. Οι υπόλοιποι δεν θα πάρουν δώρο!

Επίσης, οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα λάβουν έκτακτο επίδομα από 100 έως 300 ευρώ ανάλογα με το ετήσιο και το οικογενειακό εισόδημα.

- Αναπροσαρμόζεται ο 13ος και 14ος μισθός στο δημόσιο και χορηγούνται μόνο 1.000 ευρώ
συνολικά. (250 δώρο Πάσχα, 250 επίδομα αδείας και 500 δώρο Χριστουγέννων) - Τα 1.000 ευρώ θα λαμβάνουν μόνο όσοι έχουν μισθό κάτω των 3.000 ευρώ μικτά μαζί με τα επιδόματα στο δημόσιο


- Αναπροσαρμογή των δώρων στους συνταξιούχους του δημοσίου (200 ευρώ το δώρο Πάσχα,
200 ευρώ το επίδομα αδείας και 400 ευρώ το δώρο Χριστουγέννων για συντάξεις κάτω των 2.500 ευρώ μικτά.



Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Δεν πληρώνει ο Κωφίδης.... (Video)


Διόδια με Σάββα Κωφίδη (ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ)
Ανέβηκε από ligomilitos. - Κάντε κλικ εδώ για περισσότερα αστεία video.

Τρίκαλα: Η σύζυγος πέταξε στα σκουπίδια τις τραπεζικές τους καταθέσεις!

Πρόκειται ένα απίστευτο περιστατικό που μετέδωσε τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός. Νωρίς το πρωί, ο σύζυγος πήγε στην τράπεζα και σήκωσε το μεγαλύτερο μέρος από τις τραπεζικές τους καταθέσεις. Γύρισε στο σπίτι και άφησε την τσάντα σε μία καρέκλα. Έφυγε και λίγο αργότερα ξύπνησε η γυναίκα του, που άρχισε να καθαρίζει το σπίτι...

Έτσι όπως μάζευε τα πάντα, πήρε την τσάντα και χωρίς να υποψιαστεί το παραμικρό την πέταξε στα σκουπίδια! Συνέχισε τις δουλειές και όταν τελείωσε, μάζεψε τα σκουπίδια και τα κατέβασε κάτω! Γύρισε και κάπου εκεί επέστρεψε ο άνδρας της, που άρχισε να ψάχνει για την τσάντα με τα χρήματα.

Όταν κατάλαβαν τι είχε συμβεί, τρελάθηκαν! Κατέβηκαν κάτω τρέχοντας, αλλά για κακή τους τύχη, μόλις είχε περάσει το σκουπιδιάρικο! Τα χρήματά τους, είχαν πολτοποιηθεί μαζί με τα υπόλοιπα σκουπίδια! Λίγο η κακιά στιγμή, λίγο η απροσεξία και το ζευγάρι έχασε από το πουθενά τα πάντα...
www.newsit.gr

ΟI διαρρήκτες !!!!!

Έκπληκτοι οι αστυνομικοί τους είδαν να μετρούν τα χρήματα, στο παρκαρισμένο τους αυτοκίνητο!
Έγινε και αυτό! Οι δύο διαρρήκτες μπήκαν σε σπίτι στον Άσσο Κορινθίας, πήραν τα μετρητά, βγήκαν και κάπου εκεί έκαναν το μοιραίο λάθος. Αντί να απομακρυνθούν, μπήκαν στο αυτοκίνητό τους και άρχισαν να τα μετρούν! Αποτέλεσμα ήταν να τους προλάβει η αστυνομία!

Συγκεκριμένα αστυνομικοί του τμήματος Βραχατίου που έσπευσαν στη διαρρηγμένη κατοικία, είδαν τον 36χρονο διαρρήκτη με τον συνεργό του, μέσα στο αυτοκίνητο. Ο συνεργός που καθόταν στη θέση του συνοδηγού, στη θέα των αστυνομικών τράπηκε σε φυγή πεζός και κατάφερε να ξεφύγει.

Ο 36χρονος προσπάθηκε να ξεφύγει, αντιστάθηκε αλλά δεν τα κατάφερε. Όπως προέκυψε οι ίδιοι δράστες είχαν διαπράξει και άλλη κλοπή σε σπίτι στο Κοκκώνι Κορινθίας. Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του συνεχίζονται..
www.newsit.gr

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Πανικός στο Διαδίκτυο για την ανακοίνωση της NASA!

Απόψε το βράδυ, στις 9 ώρα Ελλάδος, η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία έχει προγραμματίσει συνέντευξη τύπου για να κάνει μια σημαντική επιστημονική ανακάλυψη στο πεδίο της αστροβιολογίας και να δώσει τέλος στις εκατοντάδες φήμες για ανακάλυψη εξωγήινης ζωής, που έχουν κατακλύσει το τελευταίο 24ωρο το διαδίκτυο.

Πράγματι, τις τελευταίες ώρες, δεν έχει προηγούμενο αυτό που γίνεται στο Διαδίκτυο με τους φανατικούς των εξωγήινων θεωριών να μετρούν τα λεπτά μέχρι την ανακοίνωση και τους πιο επιτήδειους να έχουν στήσει «παίξε στοίχημα» για το τι θα πουν οι εκπρόσωποι της ΝΑΣΑ.

Οι εικασίες για την μεγάλη ανακάλυψη είναι πολλές, με τις περισσότερες να επικεντρώνονται στο αν τελικά η NASA έχει εντοπίσει «μικρά πράσινα ανθρωπάκια» εκτός πλανήτη.

Η NASA αναμένεται να αναφερθεί σε ένα βαρυσήμαντο άρθρο που πρόκειται να δημοσιευτεί στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό «Science». Σύμφωνα με έγκυρες πηγές της βρετανικής εφημερίδας «Telegraph», πιθανότερο θεωρείται ότι θα ανακοινωθεί η ανακάλυψη ενός μικροβίου πάνω στο δικό μας πλανήτη, το οποίο μπορεί να ζει σε ένα περιβάλλον άκρως εχθρικό για τη ζωή όπως την ξέρουμε.

Αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο, αυτό σημαίνει ότι μια «εξωγήινη» μορφή ζωής, που υπάρχει ακόμα και στη Γη, θα μπορούσε να υπάρχει και αλλού στο σύμπαν ή στο ηλιακό μας σύστημα. Τέτοια βακτήρια έχουν βρεθεί στο βυθό μιας λίμνης, στο εθνικό πάρκο Γιοσεμάιτ της Καλιφόρνια, η οποία είναι πλούσια σε αρσενικό, ένα στοιχείο δηλητηριώδες για τους συνήθεις ζωντανούς οργανισμούς. Με κάποιο όμως τρόπο, αυτός ο μικροοργανισμός χρησιμοποιεί το αρσενικό για να ζει.

Η ανακάλυψη, αν επιβεβαιωθεί, δείχνει ότι υπάρχουν «σκιώδη» πλάσματα που ζουν παράλληλα με τους γνωστούς γήινους οργανισμούς, αλλά τα οποία έχουν ακολουθήσει διαφορετική εξελικτική πορεία. Κάτι ανάλογο θα μπορούσε να συμβαίνει κι έξω από τη Γη, ακόμα και σε πλανήτες που δεν έχουν φιλική για τη ζωή ατμόσφαιρα.

Όπως δήλωσε ο δρ Λιούις Ντάρντνελ του Κέντρου Πλανητικών Επιστημών του Λονδίνου, «αν αυτοί οι οργανισμοί χρησιμοποιούν αρσενικό στον μεταβολισμό τους, αυτό δείχνει ότι υπάρχουν κι άλλες μορφές ζωής πέρα από αυτές που ξέρουμε. Είναι εξωγήινοι, αλλά εξωγήινοι που μοιράζονται το ίδιο σπίτι με μας».

Μια τέτοια διαπίστωση έχει συνέπειες για την αναζήτηση εξωγήινης ζωής αλλού στο σύμπαν, επειδή δείχνει ότι η ζωή μπορεί να βρίσκεται σε κάποια άλλη βιολογική μορφή, όχι εύκολα αναγνωρίσιμη με βάση τα γήινα πρότυπα. Σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες, η ύπαρξη «εξωγήινων» μικροοργανισμών στη Γη σημαίνει ότι η ζωή -σε διάφορες μορφές- μπορεί να έχει εμφανιστεί κι εξαφανιστεί αρκετές φορές στην ιστορία της Γης και αυτά τα «εξωγήινα» βακτήρια να είναι απόγονοι προηγούμενων «κατοίκων» (όχι κατ' ανάγκη νοημόνων) του πλανήτη μας.

Πρωτοπόρος και κατ' εξοχήν υπέρμαχος αυτής της άποψης ότι υπάρχει «εξωγήινη» ζωή στη Γη είναι ο κοσμολόγος Πολ Ντέηβις, καθηγητής του πανεπιστημίου της Αριζόνα, ο οποίος, όχι μόνο, εδώ και χρόνια, επιμένει ότι άλλες «εξωτικές» μορφές ζωής, με «εξωγήινη» βιοχημεία, ζουν κάτω από την μύτη μας, αλλά μάλιστα έχει οριστεί υπεύθυνος μιας διεθνούς επιτροπής για την υποδοχή των (πραγματικών) εξωγήινων, αν ποτέ εμφανιστούν στη Γη!
PROTO THEMA