Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Προσλήψεις μονίμων νοσηλευτών στο ΕΣΥ

Σε 120 νοσοκομεία και κέντρα Υγείας
Μέσω του κυλιόμενου πίνακα κατάταξης υποψηφίων θα γίνει η πρόσληψη 771 θέσεων μόνιμου νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού στο ΕΣΥ.

Στο ΑΣΕΠ κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα το αίτημα του υπουργείου Υγείας για την κάλυψη 771 θέσεων μόνιμου νοσηλευτικού και παραιατρικού προσωπικού, που θα απασχοληθούν σε 120 νοσοκομεία και κέντρα Υγείας του ΕΣΥ.

Οι διαδικασίες θα κινηθούν άμεσα καθώς πρόκειται για επείγουσες ανάγκες που έχουν προκύψει λόγω συνταξιοδότησης εργαζομένων σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας.

Οι θέσεις κατανέμονται ανα εκπαιδευτική κατηγορία:

39 θέσεις στην κατηγορία ΠΕ, 352 θέσεις στην κατηγορία ΤΕ, 339 θέσεις στην κατηγορία ΔΕ και 41 θέσεις στην κατηγορία ΥΕ.

Στις βασικές ειδικότητες που θα ζητηθούν, περιλαμβάνονται αυτές της ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ Νοσηλευτικής, Τε Ιατρικών Εργαστηρίων, ΤΕ Μαιευτικής, ΤΕ Φυσικοθεραπευτών, ΔΕ Παρασκευαστών, ΔΕ Χειριστών Εμφανιστών, καθώς και ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού.

Για την έναρξη της διαδικασίας πρόσληψης των 771 εργαζομένων θα πρέπει να ολοκληρωθεί η έκδοση αποτελεσμάτων για την προκήρυξη 7Κ/2009, που αφορούσε νοσηλευτικό προσωπικό. Ήδη για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ έχουν προχωρήσει και στους διορισμούς τρων επιτυχόντων, ενώ άμεσα θα ξεκινήσει και η κατηγορία ΥΕ, ενώ εκκρεμότητα υπάρχει με την κατηγορία ΔΕ για την οποία δεν έχουν ακόμη εκδοθεί οριστικά αποτελέσματα.

Πηγή: healthview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου