Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011

Έρχεται το γερμανικό μοντέλο στο δημόσιο - 12 θα γίνουν οι μισθοί για τους υπαλλήλους

Στους μισθούς αυτούς θα ενσωματωθούν τα ψαλιδισμένα ήδη δώρα που ισχύουν σήμερα για τον 13ο και 14ο μισθό, με αποτέλεσμα πλέον οι μισθοί να είναι 12.

Το μοντέλο των μισθών και των προαγωγών που εφαρμόζεται στη Γερμανία για τους δημοσίους υπαλλήλους θεωρείται ως το πλέον πιθανό να εφαρμοστεί και στη χώρα μας με το ενιαίο μισθολόγιο που θα εφαρμοστεί από τον Ιούνιο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega.

Το μοντέλο αυτό εισηγήθηκαν στην αρμόδια επιτροπή των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών οι απόφοιτοι των δημόσιων σχολών διοίκησης και αυτοδιοίκησης που προβλέπει εισαγωγικό μισθό 970 ευρώ μικτά για τους υπαλλήλους υποχρεωτικής εκπαίδευσης και 3,055 ευρώ μικτά καταληκτικό μισθό για τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Στους μισθούς αυτούς θα ενσωματωθούν τα ψαλιδισμένα ήδη δώρα που ισχύουν σήμερα για τον 13ο και 14ο μισθό, με αποτέλεσμα πλέον οι μισθοί να είναι 12.

Εκτός από τους μισθούς η ρύθμιση περιλαμβάνει τη μείωση από 18 σε 10 των μισθολογικών κλιμακίων και κατάργηση του χρόνου ωρίμανσης των δύο χρόνων που ισχύει σήμερα για την μετάταξη από το ένα κλιμάκιο στο άλλο και είναι κοινός για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους.

Αντί αυτού ο χρόνος ωρίμανσης θα είναι ταχύτερος για τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με συνέπεια να προάγονται ευκολότερα, ενώ οι υποχρεωτικής εκπαίδευσης θα αλλάζουν κλιμάκιο από 4 χρόνια και πάνω.

Όσον αφορά στα επιδόματα ζητούν να καταργηθούν όλα με εξαίρεση το επίδομα θέσης για τους προϊσταμένους γραφείων και τμημάτων και το επίδομα κοινωνικού χαρακτήρα το οποίο θα περιλαμβάνει το ανθυγιεινό, το οικογενειακό των δυσμενών συνθηκών και των παραμεθορίων περιοχών χωρίς όμως όλα αυτά να ξεπερνούν τα 350 ευρώ το μήνα.

Ανάμεσα στις προτάσεις είναι το κόψιμο όλων των πλασματικών υπερωριών και η ενσωμάτωση στο ενιαίο μισθολόγιο όλων των ειδικών μισθολογίων με εξαίρεση των δικαστών των γιατρών του ΕΣΥ, στρατιωτικών - σωμάτων ασφαλείας, καθηγητών ΑΕΙ-ΤΕΙ και των διπλωματών. newsit
Αναρτήθηκε από Sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου