Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011

Απόφαση - σταθμός δικαιώνει 9 συμβασιούχους stage του ΟΕΚ

Απόφαση βόμβα της Δικαιοσύνης ανοίγει το δρόμο των διεκδικήσεων σε χιλιάδες stagiers. Tι λέει ο εργατολόγος που χειρίστηκε την υπόθεση και μια εκ των συμβασιούχων που δικαιώθηκαν.
Το Newsit δημοσιεύει αποκλειστικά την υπ΄ αριθ. 2030/2011 Απόφασή της διαδικασίας Ασφαλιστικών Μέτρων του Μονομελους Πρωτοδικείου Αθηνών το οποίο δικαίωσε εννέα συμβασιούχους εργαζόμενους του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας υποχρεώνοντας τον Οργανισμό να αποδέχεται τις υπηρεσίες τους και να τους καταβάλλει τις αντίστοιχες αποδοχές τους. Πρόκειται για εργαζόμενους που απασχολήθηκαν με αλληλοδιαδοχικές συμβάσεις stage στον ΟΕΚ για τους οποίους έγινε δεκτό ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Οργανισμού και ότι ο αληθής εργοδότης τους ήταν ο ΟΕΚ και όχι ο ΟΑΕΔ ο οποίος απλώς μεσολάβησε στη σύναψη των σχέσεων εργασίας.

O πληρεξούσιος δικηγόρος των εργαζομένων, εργατολόγος Δημήτρης Περπατάρης μιλώντας αποκλειστικά στο newsit δήλωσε " με τις αποφάσεις τους αυτές και μάλιστα την παραμονή της διάσκεψης της Ολομελείας του Αρείου Πάγου για το κρίσιμο εργασιακό, κοινωνικό νομικό και ζήτημα των συμβασιούχων κάθε νομικής και πραγματικής μορφής οι Έλληνες

Δικαστές πείθουν ότι ο ανεξάρτητος δικαστικός έλεγχος μπορεί να αποτελέσει ουσιαστικό θεσμό προστασίας των εργαζομένων που αποτελούν αντικείμενο πολλαπλής και διαρκούς εκμετάλλευσης και τα πρώτα θύματα των ελαστικών μορφών απασχόλησης αλλά και των ομαδικών απολύσεων. Η ετυμηγορία αυτή αποκτά και ουσιαστική αλλά και συμβολική σημασία σε μία εποχή που κλονίζεται συθέμελα το προστατευτικό θεσμικό πλαίσιο ρύθμισης των ατομικών και συλλογικών εργασιακών δικαιωμάτων. Ανοίγει ο δρόμος της διεκδικησης για χιλιάδες συμβασιούχους stage"
www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου