Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Ένοχος ο αρχιφύλακας για την μεγάλη απόδραση


Ένοχος για συμμετοχή στην απόδραση των κακοποιών Β. Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάι κρίθηκε ο αρχιφύλακας των φυλακών Κορυδαλλού, Νίκος Καραγιώργης, και καταδικάστηκε από το αυτόφωρο πλημμελειοδικείο Πειραιά σε φυλάκιση τριών χρόνων με αναστολή. Αθώοι ο πιλότος του ελικοπτέρου Ηλίας Θεοφιλόπουλος και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι Μιχάλης Γανόπουλος και Βαγγέλης Νικολόπουλος.

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος Μιχάλης Μπαγλάνης καταδικάστηκε σε εξάμηνη φυλάκιση με αναστολή, καθώς σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκε όπλο που κατείχε παράνομα. Εκτός των πέντε που δικάστηκαν, σε διαθεσιμότητα τέθηκαν άλλοι οκτώ υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού
Η δίκη ξεκίνησε αργά το βράδυ της Δευτέρας, ενώ την Τρίτη παραιτήθηκαν από την υπεράσπισή οι δικηγόροι Δ. Τσοβόλας και Γ. Καρατζογιάννης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη «στημένη δίκη» όπως είπαν. Οι δύο δικηγόροι δήλωσαν ότι δεν μπορούν πλέον να συνεχίσουν να υπερασπίζονται τους κατηγορούμενους, όταν η έδρα του δικαστηρίου απέρριψε αίτημά τους για τη μη περαιτέρω κράτηση των κατηγορουμένων.
Τελικά, η δίκη συνεχίστηκε το πρωί της Τετάρτης (25/2) με την κατάθεση μαρτύρων και τις απολογίες των κατηγορουμένων.


Από CONTRA .GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου