Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει με τις τιμές της βενζίνης.
Με την πρώτη άνοδο της διεθνούς τιμής του αργού πετρελαίου έχουμε και τη σχεδόν αυτόματη άνοδο της τιμής της βενζίνης στα πρατήρια. Κάτι ανάλογο βέβαια δεν φαίνεται να συμβαίνει με την πτώση των τιμών του αργού πετρελαίου.
Ενώ τις πρώτες ημέρες που άρχισε να πέφτει η τιμή του πετρελαίου είχαμε και κάποια μείωση των τιμών στα πρατήρια ( χαρήκαμε ), σήμερα βλέπουμε αυτό να έχει ξεχαστεί και να έχουν πάρει οι τιμές και πάλι την άνω βόλτα χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος ( η τιμή του αργού πετρελαίου συνεχίζει να είνα κοντά στα 40$ το βαρέλι ).
Το άλλο αποθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι κανείς δεν μιλά.Τίποτα δεν ακούγετα από τα μέσα ενημέρωσης, τίποτα δεν γράφεται στις εφημερίδες και εμείς συνεχίζουμε να πληρώνουμε την τιμή της βενζίνης κοντά στα 9ο λεπτά το λίτρο ( στα περισσότερα πρατήρια της πόλης , αλλά και έξω από αυτή ) όσο είχε δηλαδή όταν η τιμή του πετρελαίου ήταν κοντά στα 100$ το βαρέλι.
Αυτό που παρατήρησα και μου έκανε εντύπωση ήταν προχθές που περνούσα από την περιοχή της Νέας Καρβάλης (στον επαρχιακό δρόμο προς Χρυσούπολη) είδα ότι οι τιμές στα πρατήρια ήταν μεγαλύτερες απ΄ότι μέσα στην πόλη της Καβάλας.
Περίμενα ότι μετά από τη λειτουργία της Εγνατίας τα πρατήρια αυτά θα είχαν χαμηλότερες τιμές για να ανταπεξέλθουν στη μείωση της πελατείας τους. Το αντίθετο όμως.
Κάτι πρέπει να γίνει. Κάποιος τρόπος πρέπει να βρεθεί για να δείξουμε τη διαφωνία μας και τη διαμαρτυρία μας.Γιατί φαίνεται ότι στην Ελλάδα δεν γίνεται αυτό που έλεγε ένα γνωστό τραγούδι " ό,τι ανεβαίνει- κατεβαίνει" αλλά "ό,τι ανεβαίνει- παραμένει".

1 σχόλιο:

  1. Πρέπει επιτέλους να γίνουμε ευσυνείδητοι καταναλωτές. Να επιλέγουμε τα πρατήρια με τις χαμηλότερες τιμές και με αυτό τον τρόπο να τους επιβραβεύουμε. Και αυτή τη συμπεριφορά να την υιοθετήσουμε και σε όλες τις φάσεις της καταναλωτικής μας ζωής. Μόνο αν δεν πηγαίνει κανείς στα μαγαζιά τους θα καταλάβουν ότι δεν μπορούν να μας κοροϊδεύουν για πάντα.
    Μπράβο Γρηγόρη, ωραίο post

    ΑπάντησηΔιαγραφή