Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Η φόρμουλα του τέλειου πέναλτι

Μία ομάδα πανεπιστημιακών μελετητών, που λειτούργησε για λογαριασμό της αγγλικής εφημερίδα «Sun», εντόπισε μετά από εκτενή μελέτη, τα χαρακτηριστικά της τέλειας εκτέλεσης πέναλτι.
Σύμφωνα με το πόρισμα των ειδικών, ο εκτελεστής θα πρέπει να πάρει 16,5 μέτρα φόρα και να κάνει πέντε με έξι βήματα μέχρι την μπάλα. Το πόδι του θα πρέπει να χτυπήσει την μπάλα με γωνία 20 με 30 μοίρες και με τέτοια δύμαμη, ώστε να πάρει ταχύτητα 105 χιλιομέτρων την ώρα. Επιπλέον, η μπάλα θα πρέπει να απέχει από το οριζόντιο δοκάρι μισό μέτρο και άλλο τόσο από το εσωτερικό του κάθετου δοκαριού.
«Πολλοί παράγοντες συνθέτουν το ‘τέλειο πέναλτι’, αλλά εν τέλει καταφέραμε να βρούμε τα συστατικά-'κλειδιά'», τόνισε ο καθηγητής Τιμ Κέιμπλ.
Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με δηλώσεις των ίδιων των ερευνητών, η φόρμουλα αυτή προβλέπει 100% επιτυχία, με την αγγλική εφημερίδα η οποία φιλοξένησε το θέμα να κάνει αναφορά στην περίπτωση του Τζον Τέρι, υποστηρίζοντας πως αν οι επιστήμονες είχαν δώσει πιο γρήγορα αυτή τη λύση, ίσως ο αρχηγός της Τσέλσι να μην είχε αστοχήσει κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ της Μόσχας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου