Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Γλυτώνουν τη σύνταξη στα 65 οι μητέρες

Το ξανασκέφτηκε η κυβέρνηση και με τροπολογία που θα καταθέσει τον Σεπτέμβριο το υπουργείο Εργασίας, θα γλυτώσουν τελικά τη σύνταξη στα 65 μητέρες και παλιοί ασφαλισμένοι.

Συγκεκριμένα, με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας ξεκαθαρίζεται ποιές είναι εκείνες οι κατηγορίες των πολιτών που δεν θα χρειαστούν να δουλέψουν έως το 65ο έτος της ηλικίας τους για να λάβουν σύνταξη.

Οι τρεις αυτές κατηγορίες πολιτών είναι:

1.Όλες οι γυναίκες με ανήλικο παιδί καθώς αν έχουν συμπληρώσει το απαιτούμενο χρόνο εργασίας από 15 έως 25 έτη θα μπορούν να πάρουν σύνταξη ακόμα και στα 50 ή στα 55 χρόνια τους.

2. Οι άντρες που έχουν 30 χρόνια εργασίας οι οποίοι αναγνωρίζοντας τέσσερα πλασματικά χρόνια εργασίας θα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν στο 58ο έτος της ηλικίας τους. Όσοι άνδρες ή γυναίκες έχουν φέτος 30 χρόνια ασφάλισης και 31 χρόνια ή 9.300 ένσημα το 2011 μπορούν να αναγνωρίσουν από τις αρχές του χρόνου τέσσερα χρόνια πλασματικού χρόνου και να συνταξιοδοτηθούν στο 58ο έτος.

3.Τέλος, γλιτώνουν το 65ο έτος συνταξιοδότησης οι εργαζόμενοι στα βαρέα. Μπορεί να συνεχίσουν την ασφάλισή τους στα ΒΑΕ ακόμα κι αν αποχαρακτηριστεί το επάγγελμά τους αρκεί βέβαια να έχουν 3.600 ΒΑΕ

Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αφήνει ένα περιθώριο για τους ασφαλισμένους του ιδιωτικού τομέα που θέλουν να βγουν στη σύνταξη με 37 χρόνια εργασίας, εάν αυτοί συμπληρώσουν αυτό το όριο μέχρι το τέλος του 2011.

www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου