Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Aποτελέσματα εκλογών,

Τις οχτώ από τις δεκατρείς περιφέρειες κέρδισε το ΠΑΣΟΚ στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ τις υπόλοιπες πέντε τις κέρδισε η ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ πήρε από την πρώτη Κυριακή τις Περιφέρειες της Κρήτης και του Νότιου Αιγίου και στο δεύτερο επικράτησε σε αυτές της Αττικής, της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Βόρειου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας. Η ΝΔ από την πλευρά της επικράτησε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Ιονίων Νήσων.

Με νικητές στο Δήμο Αθηναίων τον Γιώργο Καμίνη, στο Δήμο Πειραιά τον Βασίλη Μιχαλολιάκο και στην Πάτρα τον Γιάννη Δημαρά ολοκληρώθηκε η μάχη των εκλογών σε αυτές τις τρεις μεγάλες πόλεις. Στη Θεσσαλονίκη μετά από θρίλερ η εκογική μάχη κρίθηκε υπέρ του Γιάννη Μπουτάρη με διαφορά λίγων ψήφων

Εβδομήντα τέσσερις δήμους φαίνεται να κερδίζει έως στιγμής, με καταμετρημένο το 67,60% των ψήφων σε όλη τη χώρα, το ΠΑΣΟΚ - στους 49 δήμους μόνο του και στους υπόλοιπους σε συνεργασία με Οικολόγους και Δημοκρατική Αριστερά.

Αντίστοιχα, η ΝΔ φαίνεται να κερδίζει 40 δήμους, το ΚΚΕ έναν (Πετρούπολη) και ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης έναν σε συνεργασία με τους Οικολόγους και έξι με τη Δημοκρατική Αριστερά.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι κέρδισαν έναν δήμο σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, τρεις με το ΠΑΣΟΚ, δύο με τη Δημοκρατική Αριστερά και οκτώ σε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά.

Τέλος, η Δημοκρατική Αριστερά κερδίζει έξι δήμους μόνη της, δύο με τους Οικολόγους, έξι με τον ΣΥΡΙΖΑ, οκτώ με ΠΑΣΟΚ και Οικολόγους και με ΠΑΣΟΚ 14.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου