Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Παπουτσομαχία!!!



Όταν οι υπεύθυνοι των ομάδων συμπεριφέρονται έτσι, τότε τι περιμένουμε απο τους φιλάθλους!!!!

Ενοποίηση του ιστορικού κέντρου της Καβάλας έως το 2015



Το φιλόδοξο σχέδιο της ενοποίησης του ιστορικού κέντρου της πόλης της Καβάλας έως το έτος 2015, παρουσίασε χθες στους δημοσιογράφους ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας-Φιλίππων και επικεφαλής του συνδυασμού "Ανοιχτή Πόλη", Κωστής Σιμιτσής. Το σχέδιο περιλαμβάνει 41 παρεμβάσεις, με τις οποίες οι περιοχές από το παλιό Νοσοκομείο μέχρι το πάρκο Φαλήρου θα ενοποιηθούν αισθητικά και λειτουργικά.

Οι κυριότερες αλλαγές στο κέντρο της πόλης

Σύμφωνα με το σχέδιο, το παλιό Νοσοκομείο Καβάλας θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο πολυτελείας ιαματικού χαρακτήρα, το κτίριο που ανήκει στο Ι.Κ.Α. απέναντι από το "Καρνάγιο" θα γίνει πολυόροφο πάρκινγκ, με χώρους εστίασης και διασκέδασης στους επάνω ορόφους. Επίσης, το "Καρνάγιο" θα μετατραπεί σε Ναυτικό Μουσείο και σχολή παραδοσιακών καραβομαραγκών, τα μικρά σπίτια κάτω από το 1ο Γυμνάσιο και μέχρι την έξοδο της οδού Κολοκοτρώνη θα διασωθούν και θα γίνουν χώροι φιλοξενίας ξένων καλλιτεχνών και στέκι για τους νέους. Το κτίριο του παλιού Πρωτοδικείου θα αναμορφωθεί για να στεγάσει το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.), την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, το υπό ίδρυση "Μουσείο Νομικών Εγγράφων" και άλλες Υπηρεσίες του νέου Δήμου. Το παλιό απεντομωτήριο του λιμανιού θα μετατραπεί σε σύγχρονο χώρου πολιτισμού, θα κατασκευαστεί ανελκυστήρας από το Τελωνείο μέχρι τα ΣΟΑ στην Παναγία. Τα ΣΟΑ (σ.σ. κατοικίες στρατιωτικών) θα μετατραπούν σε χώρο πολιτισμού και άθλησης για τους κατοίκους της Παναγίας και τους μαθητές του 5ου Γυμνασίου Καβάλας. Από το Τελωνείο μέχρι το πάρκο Φαλήρου θα δημιουργηθεί ποδηλατόδρομος. Η περιοχή του Αγίου Νικολάου θα ενοποιηθεί με την παλιά πόλη και η πλατεία Ελευθερίας θα αναπλαστεί. Ο παλιός κινηματογράφος "Oscar" θα γίνει αίθουσα συνεδρίων και πολιτισμού. Η πλατεία Καπνεργάτη θα ανακατασκευαστεί και θα πεζοδρομηθούν οι οδοί Αβέρωφ και Κασσάνδρου. Το σημερινό πάρκινγκ "Λαζαριστών" (σ.σ. απέναντι από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη) θα γίνει υπόγειο. Στο κτίριο όπου στεγάζονται οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου (σ.σ. το "κίτρινο" κτίριο δίπλα στο Δημαρχείο) θα στεγαστεί η Δημοτική Καπναποθήκη. Οι Υπηρεσίες του Δήμου, διοικητικές και οικονομικές, θα μεταστεγαστούν στο κτίριο του πρώην Εθνικού Οργανισμού Καπνού (σ.σ. εκεί όπου στεγάζονται το Μουσείο Καπνού και η Δημοτική Αστυνομία). Θα "υπογειοποιηθεί" το τμήμα της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου μπροστά από το Δημοτικό Κήπο. Το πάρκινγκ "Ροδόπη" θα γίνει υπόγειο και πάνω από αυτό θα κατασκευαστεί πλατεία. Η περιοχή των καπναποθηκών θα ενοποιηθεί, όπως και η περιοχή από το πάρκο Φαλήρου μέχρι το πάρκινγκ του Ν.Ο.Κ. Τέλος, θα γίνει επίχωση (σ.σ. επιχωμάτωση) από το πάρκινγκ του Ν.Ο.Κ. μέχρι το Φάληρο, για να αυξηθεί η έκταση του πάρκου και για να δημιουργηθούν νέοι χώροι πρασίνου και αναψυχής. Τα παραπάνω έργα, όπως και τα
υπόλοιπα που περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό, θα ολοκληρωθούν έως το έτος 2015.
Από το site:www.k-tipos.gr

Πραγματικά πολύ φιλόδοξο σχέδιο,από το οποίο πολλά από αυτα που περιλαμβάνει τα έχουμε ξανακούσει και σε προγενέστερα χρόνια και έχουν μείνει μόνο σχέδια.

Μακάρι να γίνουν, γιατί μια και δυο δυσπιστίες πάντα τις έχουμε, και ας είναι και το 2020!!

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Κι όμως μπορεί να γίνουν πολλά περισσότερα!!!

Συνάντηση με τα αθλητικά σωματεία πραγματοποίησε το βράδυ της Δευτέρας ο Δήμαρχος Καβάλας κι επικεφαλής του συνδυασμού «Καβάλα – Φίλιπποι 2010 Ανοιχτή Πόλη» κ. Κωστής Σιμιτσής ώστε να ενημερώσει τους εκπροσώπους των διοικήσεων για τα πεπραγμένα της τετραετούς θητείας του και να παραθέσει τον προγραμματισμό στο θεματικό άξονα του αθλητισμού. Έννοια που είναι συνυφασμένη με τη νεολαία του νέου καλλικρατικού δήμου, αφού οι αθλητικές δραστηριότητες όχι μόνο βοηθούν τα νιάτα στην απόκτηση υγιούς σώματος, αλλά κι επιπλέον προσφέρουν διεξόδους στην καθημερινή ενασχόληση και ψυχαγωγία.
Πλήθος ήταν οι παρεμβάσεις και οι εργασίες συντήρησης που υλοποίησε από το 2007 έως σήμερα η διοίκηση του δήμου, καλύπτοντας το σύνολο των δημοτικών αθλητικών χώρων. Έργα υλοποιήθηκαν στο δημοτικό στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου», στο Κλειστό Γυμναστήριο Ποταμουδίων, στο Δημοτικό Κλειστό Κολυμβητήριο, στο «Βερούλειο» Δημοτικό Στάδιο, στο γήπεδο Νέας Καρβάλης και στα δημοτικά γήπεδα του Χαλκερού.
Δύο νέους χώρους δημιούργησε η δημοτική αρχή, χάρη στην επινοητικότητα του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών Νίκου Δημητριάδη και του προέδρου των δημοτικών γυμναστηρίων Τάσου Σμυρλόγλου. Πρόκειται για τα δύο νέα βοηθητικά γήπεδα στο στρατόπεδο Κωτσάλου, ενώ ο Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι ακόμη καλύτερη αξιοποίηση θα έχουν οι χώροι του στρατοπέδου Ασημακοπούλου. Εκεί όπου θα δημιουργηθούν και χώροι γραφείων για τη στέγαση των αθλητικών συλλόγων. Μέχρι το τέλος του 2011 ο Δήμαρχος εκτίμησε ότι θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης των εγκαταστάσεων στο δήμο, οπότε και θα προχωρήσει άμεσα η ικανοποίηση των στεγαστικών αναγκών προς όφελος των σωματείων.
Ο Δήμαρχος υπενθύμισε πως η Καβάλα είναι «μπασκετούπολη» και η παρουσία της τοπικής ομάδας στην υψηλότερη εθνική κατηγορία σε συνδυασμό με την καλή συνεργασία των συλλόγων, έχει ως αποτέλεσμα την ανάδειξη των νεαρών ταλέντων που εμφανίζονται σε διοργανώσεις όπως το Μίνι Μπάσκετ. Γι’ αυτό ο κ. Σιμιτσής δεσμεύθηκε πως παρόμοιες διοργανώσεις παιδικών πρωταθλημάτων θα συνεχιστούν και κατά την επόμενη θητεία, με τον παράλληλο εμπλουτισμό τους από το αθλητικό δυναμικό του δήμου Φιλίππων.




Πολύ καλά όλα αυτά κ.Δήμαρχε.Συντηρήσεις υπαρχόντων αθλητικών χώρων έγιναν και ίσως εγιναν και περισσότερες απ' όσες γνωρίζουμε,δεν είδαμε ομως τη δημιουργία νέων αθλητικών χώρων.Και δεν μιλώ για μεγάλα γήπεδα κλειστά ή ανοιχτά, μιλώ για συνοικιακά πάρκα με 2 μπασκέτες,ένα φιλέ βόλευ και ίσως μικρά γήπεδα 5χ5 .Μιλώ για μικρά γήπεδα όπου τα παιδιά δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν 6 και 7 ευρώ για να παίξουν μια ώρα ποδόσφαιρο.Κινήσεις μικρές που δεν πιστεύω ότι θα έβαζαν μέσα τον προϋπολογισμό του δήμου.

Αν είμαι fit έχω κίνδυνο εμφραγμάτων;

Μερικές αλήθειες για τους κινδύνους των καρδιακών παθήσεων
Ξέρουμε ότι η κακή διατροφή και η έλλειψη σωματικής άσκησης, αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων αλλά το αντίθετο δεν συμβαίνει. Επειδή μπορεί να προσέχετε το βάρος σας και να γυμνάζεστε δεν σημαίνει ότι η καρδιά σας είναι απαραίτητα υγιής. Δυστυχώς η γενετική και το οικογενειακό ιστορικό μπορεί να σας βάλουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου. Αν υπάρχει στην οικογένεια ιστορικό καρδιάς, διαβήτη, υψηλής χοληστερίνης, υπέρτασης τότε και εσείς θα πρέπει να προσέχετε έστω και αν γυμνάζεστε καθημερινά και έχετε την εικόνα της Ελένης Πετρουλάκη ή του Σάκη Ρουβά…

Επίσης, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες όπως η ηλικία και το φύλο καθότι οι μεγαλύτερες ηλικίες και οι άνδρες –όπως και οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση- διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο. Για αυτό μην αμελείτε κάθε χρόνο το τσεκ απ πριν είναι αργά. Η διατήρηση ενός σωστού βάρους, η γυμναστική και η διακοπή του καπνίσματος βέβαια θεωρούνται απαραίτητα για μια υγιεινή ζωή και αποφυγή καρδιακών επεισοδίων.
www.newsbeast.gr

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Εγγραφή των ανέργων με κάρτα ανεργίας στα Εσπερινά Λύκεια

Μέχρι σήμερα στα Εσπερινά Λύκεια εγγράφονταν μόνο εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το πρωινό ωρολόγιο πρόγραμμα.

Με εγκύκλιο της υφυπουργού Παιδείας, Εύης Χριστοφιλοπούλου, παρέχεται η δυνατότητα εγγραφής των ανέργων με κάρτα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ και των μητέρων με ανήλικα παιδιά, που έχουν ως αποκλειστική τους απασχόληση τα οικιακά, στα Εσπερινά Λύκεια της χώρας.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, με γνώμονα τη στήριξη των ευάλωτων σε ζητήματα ανεργίας ομάδων, όπως είναι οι νέοι και οι μητέρες με ανήλικα τέκνα και τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, η εγκύκλιος έχει σκοπό να παρέχει στις εν λόγω ομάδες τη δυνατότητα να αποκτήσουν απολυτήριο λυκείου, ώστε να έχουν καλύτερη πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Μέχρι σήμερα στα Εσπερινά Λύκεια εγγράφονταν μόνο εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το πρωινό ωρολόγιο πρόγραμμα.

Το υπουργείο Παιδείας, γνωρίζοντας ότι την ίδια δυσκολία έχουν τόσο οι νέες και οι νέοι που προσπαθούν να βρουν δουλειά όσο και οι μητέρες με ανήλικα τέκνα, αίρει αυτή τη δυσλειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος. Έτσι, με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο, μπορούν πλέον όλοι οι μαθητές που ανήκουν σε αυτές τις ευάλωτες σε ζητήματα ανεργίας ομάδες να εγγράφονται και να παρακολουθούν τα μαθήματα των Εσπερινών Λυκείων.

www.newsit.gr

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Πέθανε ο Παουλ το χταπόδι!!

Το χταπόδι Πάουλ, που κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ συγκέντρωσε τα βλέμματα ολόκληρου του πλανήτη για τις σωστές προβλέψεις του στα ματς της Εθνικής Γερμανίας, αλλά και στον τελικό Ισπανία-Ολλανδία 1-0, δεν είναι πια στη ζωή. Σήμερα το πρωί βρέθηκε νεκρό στο ενυδρείο του Όμπερχαουζεν. Ο θάνατος του Πάουλ προήλθε από φυσικά αίτια και ήταν αναμενόμενος, καθώς από τον Ιούνιο είχε ειπωθεί ότι μέσα σε έξι μήνες θα πέθαινε...

fimotro.blogspot.com

Προσλήψεις μονίμων νοσηλευτών στο ΕΣΥ

Σε 120 νοσοκομεία και κέντρα Υγείας
Μέσω του κυλιόμενου πίνακα κατάταξης υποψηφίων θα γίνει η πρόσληψη 771 θέσεων μόνιμου νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού στο ΕΣΥ.

Στο ΑΣΕΠ κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα το αίτημα του υπουργείου Υγείας για την κάλυψη 771 θέσεων μόνιμου νοσηλευτικού και παραιατρικού προσωπικού, που θα απασχοληθούν σε 120 νοσοκομεία και κέντρα Υγείας του ΕΣΥ.

Οι διαδικασίες θα κινηθούν άμεσα καθώς πρόκειται για επείγουσες ανάγκες που έχουν προκύψει λόγω συνταξιοδότησης εργαζομένων σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας.

Οι θέσεις κατανέμονται ανα εκπαιδευτική κατηγορία:

39 θέσεις στην κατηγορία ΠΕ, 352 θέσεις στην κατηγορία ΤΕ, 339 θέσεις στην κατηγορία ΔΕ και 41 θέσεις στην κατηγορία ΥΕ.

Στις βασικές ειδικότητες που θα ζητηθούν, περιλαμβάνονται αυτές της ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ Νοσηλευτικής, Τε Ιατρικών Εργαστηρίων, ΤΕ Μαιευτικής, ΤΕ Φυσικοθεραπευτών, ΔΕ Παρασκευαστών, ΔΕ Χειριστών Εμφανιστών, καθώς και ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού.

Για την έναρξη της διαδικασίας πρόσληψης των 771 εργαζομένων θα πρέπει να ολοκληρωθεί η έκδοση αποτελεσμάτων για την προκήρυξη 7Κ/2009, που αφορούσε νοσηλευτικό προσωπικό. Ήδη για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ έχουν προχωρήσει και στους διορισμούς τρων επιτυχόντων, ενώ άμεσα θα ξεκινήσει και η κατηγορία ΥΕ, ενώ εκκρεμότητα υπάρχει με την κατηγορία ΔΕ για την οποία δεν έχουν ακόμη εκδοθεί οριστικά αποτελέσματα.

Πηγή: healthview.gr

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Απίστευτη είδηση!!

Μια φοβερή αποκάλυψη υπάρχει στη σελίδα της zougla.gr και είναι φοβερη όχι μόνο για τα αποτελέσματα που αποκαλύπτει, αλλά πολύ περισσότερο γιατί δεν υπάρχει καθόλου ενημέρωση γύρω από το θέμα.

Για διαβάστε το άρθρο:




Βλάβες στον εγκέφαλο, καρκινογενέσεις, τύφλωση και προβλήματα στο συκώτι μπορεί να προκαλέσει ο υδράργυρος που περιέχουν οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας.

Όλα αυτά μπορεί να συμβούν εν αγνοία των καταναλωτών, αν η λάμπα σπάσει, αφού η ποσότητα των 5mg υδραργύρου που περιέχει θεωρείται άκρως επικίνδυνη για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Αν και τα οφέλη από τη χρήση αυτών των λαμπτήρων, οι οποίοι κατέχουν ήδη το 33% της ευρωπαϊκής αγοράς, είναι αδιαμφισβήτητα, οι καταναλωτές δεν είναι ενημερωμένοι από τις εταιρείες κατασκευής και διακίνησης για τους κινδύνους που ελλοχεύουν και κατά τη διάρκεια της χρήσης της και σε αυτό της καταστροφής τους.

Ενδεικτικό του πόσο καταστροφικές δύναται να καταστούν οι τελευταίας τεχνολογίας αυτές λάμπες, είναι ότι αρκούν 20 εξ αυτών για να μολυνθεί μία λίμνη 80 τετραγωνικών χιλιομέτρων, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Ο διευθυντής του Δημόκριτου, φυσικός Νίκος Κατσαρός, μιλώντας στη zougla.gr, επιρρίπτει ευθύνες στις εταιρείες, επειδή δεν ενημερώνουν τους καταναλωτές και λέει ότι, αν ο λαμπτήρας σπάσει, μπορεί αν προκληθεί σοβαρή φλεγμονή στα μάτια και στο δέρμα λόγω της υπεριώδους ακτινοβολίας. Παράλληλα, επισημαίνει ότι, όταν ο υδράργυρος εξατμίζεται, μπορεί να συσσωρευτεί στον οργανισμό ανθρώπων και ζώων ή τελικά να περάσει στην τροφική αλυσίδα, επιφέροντας μη αναστρέψιμα προβλήματα υγείας.
Ωστόσο, οι ηλεκτρολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί. Ο ηλεκτρολόγος Θανάσης Ολυμπίτης, μιλώντας στην εφημερίδα VETO, διευκρινίζει ότι οι πιθανότητες μία τέτοια λάμπα να σπάσει κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της από μία απότομη αυξομείωση της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος είναι ελάχιστες και η προσοχή μας πρέπει να επικεντρωθεί στη διαδικασία τοποθέτησης και αφαίρεσής τους.

Ο διδάκτορας Φασματοσκοπίας και Φυσικοχημείας Σπύρος Κιτσινέλης τονίζει ότι ο κίνδυνος από την υπεριώδη ακτινοβολία κατά τη λειτουργία της λάμπας είναι ασήμαντος και βρίσκεται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα απ' όσο όταν κάνουμε σολάριουμ.

Οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, βάσει οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντικατέστησαν τους ενεργοβόρους λαμπτήρες πυρακτώσεως, οι οποίοι δεν παράγονται πλέον. Όσοι βρίσκονται στα καταστήματα προέρχονται από στοκ των εργοστασίων κατασκευής.

Σε περίπτωση ατυχήματος καλούμε την Πυροσβεστική

Αν μία λάμπα εξοικονόμησης ενέργειας σπάσει κατά την τοποθέτηση ή την αφαίρεσή της, δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ηλεκτρική σκούπα, για να συλλέξουμε τα απορρίμματα, γιατί αυτή θα μολυνθεί, όπως και κάθε άλλο εργαλείο ή συσκευή που θα χρησιμοποιήσουμε.
Όλοι όσοι βρίσκονται στον χώρο, άνθρωποι και ζώα, πρέπει να μετακινηθούν άμεσα από το σημείο όπου βρίσκονται τα συντρίμμια της λάμπας, πρέπει να σφραγιστεί ο χώρος και να κλείσουν τα συστήματα εξαερισμού.
Τα ρούχα και τα παπούτσια πρέπει να αλλαχθούν και να καταστραφούν. Συλλέγουμε τα απορρίμματα φορώντας γάντια, τα τοποθετούμε σε μία σακούλα, την οποία βάζουμε εν συνεχεία σε άλλη σακούλα και καλούμε την Πυροσβεστική για να την παραλάβει.

Οπωσδήποτε ανακύκλωση

Η ανακύκλωση των λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας είναι από τον νόμο υποχρεωτική και απαγορεύεται η εναπόθεσή τους σε κάδους απορριμμάτων. Η ανακύκλωση μπορεί να γίνει σε συγκεκριμένα σούπερ μάρκετ, σε καταστήματα ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και σε σημεία που έχουν καθοριστεί από τους δήμους που είναι συμβεβλημένοι με την εταιρεία «Ανακύκλωση Α.Ε». Σημειώνεται ότι τα σημεία ανακύκλωσης έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι και είναι 1.300 σε όλη τη χώρα, ενώ προβλέπεται ότι μέχρι τέλος του έτους θα φθάσουν τα 2.000.
www.zougla.gr

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Κατεδαφίστηκε με ελεγχόμενη έκρηξη το κτίριο του ΝΑΤ - video

Με ελεγχόμενη έκρηξη κατεδαφίστηκε περίπου στις 10:30 πρωί το παλιό κτίριο του ΝΑΤ που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βερανζέρου 47, Ξούθου και Μενάνδρου στην Ομόνοια.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, χρειάστηκε να πατήσει τέσσερις φορές το κουμπί του μηχανισμού, με αποτέλεσμα να υπάρξει μικρή καθυστέρηση στη διαδικασία.

Κλειστοί έως τις 12.30 θα παραμείνουν οι δρόμοι γύρω από την Ομόνοια.


www.protothema.gr

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Τι θα δούμε στο «Νησί»!

Η θλίψη και ο πόνος σκοτεινιάζουν το «Νησί»! Η ζωή των κατοίκων δυσκολεύει και το τρίτο επεισόδιο έρχεται για να ξετυλίξει λίγο ακόμη την ιστορία της Σπιναλόγκας και των ανθρώπων της που γίνονται όλο και περισσότεροι. Από την μία, η Ελένη και ο μικρός Δημήτρης προσπαθούν να προσαρμοστούν στην νέα πραγματικότητα και από την άλλη, ο Γιώργης προσπαθεί να σταθεί δυνατός στηρίζοντας την μικρότερη κόρη του που δεν μπορεί να αντέξει αλλά και να δεχτεί την απουσία της μητέρας της.

Η Σπιναλόγκα υποφέρει από έλλειψη νερού ενώ τρεις επικίνδυνοι βαρυποινίτες στέλνονται από την κυβέρνηση στο νησί με σκοπό να φρουρούν τους λεπρούς. Ο Γιώργης ζητά από την Ελένη να προσέχει για να μην της κάνουν κακό. Η Ελένη εντωμεταξύ έχει αρχίσει να μαζεύει τα κομμάτια της… Συγκρούεται με την κακιά δασκάλα που κακομεταχειρίζεται τα παιδιά και αποφασίζει να κάνει μαθήματα στο σπίτι της, μέχρι που θα πάρει τη θέση της. Η ανησυχία για τις νέες αφίξεις στο νησί μεγαλώνει και το μόνο σίγουρο είναι πως και αυτό το επεισόδιο θα μας καθηλώσει για μια ακόμη φορά!


www.protothema.gr

Τα κριτήρια για το επίδομα στους συνταξιούχους

Τα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος στους συνταξιούχους, που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Το ποσό της ενίσχυσης συναρτάται προς το ατομικό και οικογενειακό ετήσιο εισόδημα, ισχύει μόνο για όσους είναι άνω των 60 ετών και έχει καταμεριστεί σε τρεις κλίμακες.

Συγκεκριμένα, το βοήθημα διαμορφώνεται:

Για συνταξιούχο με ατομικό ετήσιο εισόδημα μέχρι 7.000 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, το ποσό ανέρχεται στα 300 ευρώ.

Για συνταξιούχο με ατομικό ετήσιο εισόδημα από 7.000 μέχρι 8.500 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 14.500 ευρώ, το ποσό ανέρχεται στα 200 ευρώ.

Για συνταξιούχο με ατομικό εισόδημα από 8.500 μέχρι 10.500 ευρώκαι οικογενειακό μέχρι 16.500 ευρώ, το ποσό ανέρχεται στα 100 ευρώ.

Το επίδοµα θα δοθεί ως ξεχωριστό ποσό στους χαµηλοσυνταξιούχους στο διάστηµα από 22 έως και 31 Δεκεµβρίου και δεν θα είναι ενσωµατωµένο στη σύνταξη.



Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα καταβληθεί στο τέλος Δεκεμβρίου, ταυτόχρονα με την καταβολή της σύνταξης από κάθε ταμείο (πλην του ΟΓΑ) και το Δημόσιο για συνταξιούχους ηλικίας 60 ετών και άνω. Το ηλικιακό όριο δεν ισχύει για τις συντάξεις αναπηρίας.

Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων θα είναι 500.000 περίπου χαμηλοσυνταξιούχοι και το συνολικό κόστος της παρέμβασης 100 εκ. ευρώ.
www.tanea.gr

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Τα εισοδήµατα στο Διαδίκτυο

Τα εισοδήµατα εκατοµµυρίων φορολογουµένων σχεδιάζει να αναρτήσει στο Διαδίκτυο το υπουργείο Οικονοµικών, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους όσοι είναι εγγεγραµµένοι στο taxisnet να µπορούν να βλέπουν τι δήλωσε στην Εφορία και τι φόρο πλήρωσε ο κάθε φορολογούµενος, είτε πρόκειται για τον γείτονα είτε για τον υπουργό Οικονοµικών.

Οι υπέρµαχοι της συγκεκριµένης πρακτικής υποστηρίζουν ότι η άσκηση κοινωνικών πιέσεων θα οδηγήσει στον περιορισµό της φοροδιαφυγής, οι πολέµιοι κάνουν λόγο για το τέλος του φορολογικού απορρήτου και κατάφωρη παραβίαση προσωπικών δεδοµένων. Το υπουργείο Οικονοµικών, όπως προκύπτει από δηλώσεις του γενικού γραµµατέα Πληροφοριακών Συστηµάτων Διοµήδη Σπινέλλη, προωθεί την άµεση ανάρτηση των καταλόγων στο Διαδίκτυο για όλους τους φορολογουµένους, αφού προηγηθεί η γνωµοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα. «Ο µάγκας µε τα 5 πολυτελή αυτοκίνητα και τις βίλες θα πρέπει να έχει την αντίστοιχη φορολόγηση, δεν µπορεί να δηλώνει εισοδήµατα που δεν δικαιολογούν τον τρόπο ζωής του», είπε χθες στον Αntenna.
www.tanea.gr

Συνολικά 272 θέσεις εργασίας στην ΕΡΤ

Δυο είναι οι προκηρύξεις της ΕΡΤ.

Για να δείτε αναλυτικά τη προκήρυξη δημοσιογράφων ΣΟΧ Α1/2010 πατήστε
εδώ.

Για να δείτε αναλυτικά τη προκήρυξη μουσικών και χοροδών ΣΟΧΑ3/2010 πατήστε
εδώ

Οι πέντε βασικές αλλαγές στους κανονισμούς μπάσκετ

Έτσι οι βασικές πέντε βασικές αλλαγές που θα ισχύουν από φέτος στην Ευρωλίγκα αλλά και στην Α1, είναι:

1. Αρχικά αλλάζει ο αγωνιστικό χώρος. Η γραμμή του τρίποντου μεταφέρεται στα 6.75μ.απο τα 6. 25 που ήταν μέχρι τώρα. Μάλιστα στις γωνίες του γηπέδου, η γραμμή του τριπόντου θα είναι στα 6.60μ

2. «Ανοίγει» η ρακέτα, το γνωστό και «ζωγραφιστό» που οριοθετείται ο χώρος των τριών δευτερολέπτων. Από τραπεζοειδές, το σχήμα γίνεται ορθογώνιο. Έτσι οι παίκτες πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί στην παράβαση των τριών δευτερολέπτων ενώ θεωρητικά οι ψηλοί θα έχουν πιο ανοιχτούς χώρους για να κινηθούν.

3. Πλάγιες Γραμμές Επαναφοράς

Αφορά δυο μικρές γραμμές που έχουν σημειωθεί εκτός γηπέδου, στην απέναντι πλευρά από την γραμματεία και τους πάγκους των ομάδων.
Επίσης κατά τη διάρκεια των 2 τελευταίων λεπτών του αγώνα και της παράτασης μετά από τάιμ άουτ , η επιτιθέμενη ομάδα θα επαναφέρει την μπάλα από το σημείο της νέας πλάγιας γραμμής επαναφοράς που βρίσκεται απέναντι από τη γραμματεία και όχι από το κέντρο όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Η σκοπιμότητα αυτού του κανονισμού βοηθάει τις ομάδες να κερδίσουν χώρο να έρχονται πιο κοντά στο καλάθι, κάτι που σημαίνει ότι με μια πάσα θα είναι πιο εύκολο με μια πάσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα να βγει ένα καλό σουτ.

4. Ημικύκλια όπου δε χρεώνεται το επιθετικό φάουλ

Τα ημικύκλια που δε χρεώνεται το επιθετικό φάουλ θα σημειώνονται στο παρκέ, κάτω από τα καλάθια. Επιθετικό φάουλ δεν θα σφυρίζεται ποτέ αν η επαφή του επιθετικού παίκτη γίνεται με τον αμυντικό που βρίσκεται μέσα σε αυτό το ημικύκλιο.

5. Τα 24 δευτερόλεπτα

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι αν γινόταν φάουλ, ο χρόνος των 24 δευτερολέπτων της επίθεσης ανανεωνόταν. Επίσης αν η μπάλα έβγαινε εκτός γηπέδου, ο χρόνος της επίθεσης σταματούσε στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, πριν η μπάλα βγει έξω. Πλέον τα πράγματα αλλάζουν.

1) Αν ο αγώνας σταματήσει για οποιοδήποτε λόγο από τα 14΄΄ και πάνω, δεν θα γίνεται ανανέωση του χρόνου, αλλά θα μένει ως έχει. Πχ. Αν γίνει φάουλ στα 18΄΄ η ομάδα θα έχει 18΄΄ να επιτεθεί και όχι 24΄΄.

2) Αν ο αγώνας σταματήσει για οποιονδήποτε λόγο με το χρονόμετρο να δείχνει 13΄΄ και κάτω, το χρονόμετρο θα επιστρέφει στα 14΄΄, όσο θα είναι και ο επιτρεπόμενος χρόνος για να κάνει η ομάδα επίθεση.



www.sportdog.gr

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Καβάλα: Έφερνε από την Αθήνα μεγάλες ποσότητες ηρωίνης!

Ξεκινούσε με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο και έμενε πάντα στο ίδιο ξενοδοχείο...
Ο λόγος για έναν 57χρονο Αθηναίο, που συνελήφθη στην Καβάλα με 1 κιλό ηρωίνη. Ο δράστης βρισκόταν στο στόχαστρο της αστυνομίας τον τελευταίο μήνα. Πληροφορίες που είχαν φτάσει στα γραφεία της δίωξης ναρκωτικών, ανέφεραν ότι ξεκινούσε από την Αθήνα και διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης στη Β.Ελλάδα.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (18-10-2010), αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και έκαναν έλεγχο στο αυτοκίνητό του. Στο πορτμπαγκάζ βρήκαν μία σακούλα με 507 γραμμάρια ηρωίνης και μέσα στο αυτοκίνητο άλλες δύο, που περιείχαν συνολικά 512 γραμμάρια της ίδιας ναρκωτικής ουσίας.

Επίσης στην κατοχή του βρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και 300€. Ο 57χρονος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Θεσσαλονίκης.

www.newsit.gr

Σήμερα μαθαίνουμε τον αριθμό 4.



psomotiri.blogspot.com

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Χιλιάδες έσπευσαν να πιστοποιηθούν στο νέο σύστημα συνταγογράφησης

Με την εφαρμογή του μέτρου εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν πόροι πάνω από 1 δισ. ευρώ ετησίως για όλους τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.
3.000 γιατροί και 8.000 φαρμακοποιοί πιστοποιήθηκαν από την πρώτη κιόλας μέρα στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για τους ασφαλισμένους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών που έκανε... πρεμιέρα τη Δευτέρα.

«Το σύστημα είναι αντικειμενικό και καταγράφει τα πάντα», δήλωσε ο διοικητής του Οργανισμού, Γεράσιμος Βουδούρης, ενώ αναφερόμενος σε τυχόν αντιδράσεις σχολίασε ότι «κάποιοι αντιδρούν σαν Κασσάνδρες γιατί το μέτρο θα θίξει οικονομικά συμφέροντα».

«Βασικός στόχος της εφαρμογής μετά τον εξορθολογισμό των δαπανών υγείας είναι η αποκατάσταση του κύρους των επιστημόνων», κατέληξε
www.newsit.gr

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

«Πραξικόπημα» από τους καταστηματάρχες;

Έτοιμοι να βγάλουν και πάλι τα τασάκια πάνω στα τραπέζια!
Η ομοσπονδία των καταστηματαρχών, όπως αποκαλύφθηκε στην πρωινή εκπομπή του Mega, έχει αποφασίσει από αύριο να επαναφέρουν στα μαγαζιά και πάλι τα τασάκια!

Η οικονομική κρίση και η μειωμένη κίνηση μετά την εφαρμογή του μέτρου φαίνεται ότι οδηγεί τους καταστηματάρχες στο να γράψουν στα παλιά τους τα παπούτσια τον αντικαπνιστικό νόμο.

Σε ερώτηση-διαπίστωση ότι θα πέσουν πρόστιμα, εκπρόσωπος της ομοσπονδίας είπε ότι είναι έτοιμοι να δεχτούν τις συνέπειες
www.newsbeast.gr

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ

Για την τρίτη χρονιά που εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος των Χεριών, πάνω από 200 εκατομμύρια μαθητές σχολείων, γονείς, δάσκαλοι, διασημότητες και κυβερνητικοί υπάλληλοι σε όλο τον κόσμο, θα σηκώσουν τα μανίκια τους, αλλά στο τέλος της ημέρας σκοπεύουν να επιτύχουν πολύ περισσότερα από καθαρά χέρια.

Το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Πλυσίματος των Χεριών - όχι μόνο για μια μέρα - έχει στόχο να κάνει την απλή σωτήρια πρακτική του πλυσίματος των χεριών μια τακτική συνήθεια και μετά τη δύση του ηλίου στις 15 Οκτωβρίου.

Κάθε χρόνο, οι διαρροϊκές ασθένειες και οι οξείες αναπνευστικές λοιμώξεις γίνονται αιτία για το θάνατο πάνω από 3,5 εκατομμυρίων παιδιών κάτω των 5 ετών. Το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό - κυρίως μετά τη χρήση της τουαλέτας και πριν το φαγητό - βοηθά να μειωθούν τα κρούσματα διάρροιας πάνω από 40%, παρόλα αυτά, η απλή αυτή συνήθεια, δεν εφαρμόζεται όσο συχνά θα έπρεπε.

Η επέτειος αυτή επιδιώκει να φέρει στο προσκήνιο πως το πλύσιμο με σαπούνι και νερό είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές και οικονομικές παρεμβάσεις υγείας και γιορτάζεται με ειδικές εκδηλώσεις σε 80 χώρες σε όλο τον κόσμο: Με παρελάσεις στη Σρι Λάνκα, με επιδείξεις στο Βιετνάμ το Λάος και τη Συρία, με μαθητικούς διαγωνισμούς και επικοινωνιακές εκστρατείες στην Αιθιοπία, με ραδιοτηλεοπτικά εκπαιδευτικά σποτ στη Γουινέα, με εγκατάσταση βρυσών στα νησιά Φίτζι, με εορτασμό της εθνικής μέρας πλυσίματος των χεριών στο Μαλί παρουσία του διεθνούς μουσικού και Πρεσβευτή της UNICEF, Habib Koite, με διεξαγωγή της εθνικής εκστρατείας «έρευνα σε 100 σχολεία» στη Βενεζουέλα για τη διαπίστωση της εφαρμογής των κανόνων υγιεινής στο σχολικό σύστημα κ.α.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα των Bloggers (Blog Action Day) που εορτάζεται επίσης στις 15 Οκτωβρίου είναι αφιερωμένη στο νερό και με την ευκαιρία αυτή η Ελληνική Επιτροπή της UNICEF καλεί τους έλληνες bloggers να συμμετάσχουν στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών με σχετικά αφιερώματα. Έως τώρα 3.544 blogs από 125 χώρες, ανάμεσά τους και πολλά από την Ελλάδα, θα συμμετάσχουν στον εορτασμό της Ημέρας Πλυσίματος των Χεριών με τον τρόπο αυτό.

unicef

ιδού γιατί όλοι οι άντρες πρέπει να πηγαίνουν γυμναστήριο


www.newsbeast.gr

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Διατροφική βόμβα για τα παιδιά μας: Μετά από 6 μήνες το burger των Mac Donald's δεν αλλοιώθηκε!

Τελικά τι βάζουμε στο στομάχι μας; Μάλλον σκουπίδια αλλά και ότι άλλο φανταστείτε μας σερβίρουν τα περισσότερα φαστ φουντ καταστήματα. Το ρεπορτάζ βρετανικής εφημερίδας τρομάζει.

Όλα ξεκίνησαν πριν από έξι μήνες σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Daily Mail. Η φωτορεπόρτερ της εφημερίδας, Σάλι Ντέιβις πήγε πριν από 6 μήνες σε ένα κατάστημα McDonald's και αγόρασε ένα Happy Meal. Δηλαδή ένα μπέργκερ με πατάτες που σερβίρεται στα παιδιά.

Πήγε λοιπόν στο διαμέρισμα της και αποφάσισε να το φωτογραφίσει. Το βάζει σε ένα πιάτο και βγάζει την πρώτη φωτογραφία με ημερομηνία 10 Απριλίου του 2010. Αυτό έκανε κάθε μέρα και για 6 μήνες δηλαδή μέχρι πριν από λίγες μέρες
Έντρομη είδε πως το μπέργκερ και οι πατάτες δεν άλλαξαν καθόλου. Ούτε λίγη μούχλα δεν έκανε ούτε καν αλλοιώθηκαν. Και αυτό που την τρόμαξε περισσότερο είναι ότι, όταν έδωσε το μπέργκερ στα σκυλιά της αυτά γύρισαν από την άλλη αγνοώντας τα κανονικά
“Δεν το πίστευα. Όταν είδα ότι ακόμη και τα σκυλιά αγνόησαν αυτό το φαγητό τρόμαξα. Και το χειρότερο είναι ότι αυτά τα μπέργκερ σερβίρονται στα παιδιά. Φανταστείτε τι τρώμε εμείς οι μεγάλοι. Σκεφτείτε τι περιέχουν μέσα αυτά τα πράγματα που δεν έχουν πάθει τίποτα μετά από έξι μήνες”, είπε η Σάλι στην εφημερίδα. “Μάλιστα μετά από τόσο καιρό δεν μύριζε καν χαλασμένο”, πρόσθεσε η Σάλι.
Τελικά τι τρώμε κάθε μέρα και το χειρότερο τι δίνουμε στα παιδιά μας να τρώνε....
www.newsit.gr

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Αιτήσεις για 8.261 θέσεις

Συνολικά 8.261 θέσεις πτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών θα προσφέρει για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο σε φοιτητές και μέλη εκπαιδευτικού προσωπικού των ΑΤΕΙ.



Περίπου 80.000 νέοι και νέες, κάτοχοι απολυτηρίου λυκείου και πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης καταθέτουν κάθε χρόνο αίτηση συμμετοχής σε κάποιο από τα προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα του ΕΑΠ.
Η διαδικασία εισαγωγής Στο ΕΑΠ, η προσφορά των σπουδών γίνεται με τη μεθοδολογία της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, ενώ η έναρξη των σπουδών για τα προαναφερόμενα προγράμματα θα γίνει το φθινόπωρο του 2011. Η επιλογή θα γίνει με δημόσια και ανοιχτή κλήρωση. Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει αίτηση συμμετοχής (πέρυσι υποβλήθηκαν από 1/11 έως 10/12) μόνο για ένα πρόγραμμα. Αν κάποιος υποβάλει περισσότερες, στον έλεγχο που θα γίνει θα απορριφθεί, ακόμα και αν μετά την ηλεκτρονική κατάταξη βρίσκεται μεταξύ των προσωρινώς επιλεγέντων. Η επιλογή των φοιτητών θα γίνει με δημόσια και ανοιχτή κλήρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2010 στα γραφεία του ΕΑΠ στην Πάτρα. Το ΕΑΠ παρέχει πτυχία, μεταπτυχιακά διπλώματα ειδίκευσης (Μasters), διδακτορικά διπλώματα, πιστοποιητικά προπτυχιακής επιμόρφωσης, πιστοποιητικά μεταπτυχιακής επιμόρφωσης, πιστοποιητικά παρακολούθησης θεματικών ενοτήτων. Συγκεκριμένα:

Για την απόκτηση πτυχίου απαιτείται η επιτυχής παρακολούθηση και εξέταση τουλάχιστον 12 θεματικών ενοτήτων. Η εγγραφή των φοιτητών προϋποθέτει την κατοχή τίτλου απόλυσης λυκείου ή ισότιμου ή αντίστοιχου τίτλου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του εσωτερικού ή εξωτερικού. Για την απόκτηση μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης απαιτείται πτυχίο ή δίπλωμα ανώτατης εκπαίδευσης συγγενούς γνωστικού αντικειμένου, επιτυχής παρακολούθηση και εξέταση τουλάχιστον τεσσάρων θεματικών ενοτήτων και εκπόνηση διπλωματικής εργασίας. Για την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος απαιτείται η κατοχή συγγενούς μεταπτυχιακού τίτλου και η συγγραφή διδακτορικής διατριβής. Τα πιστοποιητικά προπτυχιακής επιμόρφωσης απονέμονται στους προπτυχιακούς φοιτητές που έχουν εισαχθεί στο ΕΑΠ για να παρακολουθήσουν πρόγραμμα προπτυχιακής επιμόρφωσης συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας, το οποίο περιλαμβάνει από 1 έως 11 θεματικές ενότητες. Τα πιστοποιητικά μεταπτυχιακής επιμόρφωσης μπορεί να απονέμονται σε πτυχιούχους ή διπλωματούχους ανώτατης εκπαίδευσης που έχουν εισαχθεί στο ΕΑΠ για να παρακολουθήσουν πρόγραμμα μεταπτυχιακής επιμόρφωσης συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας, η οποία ορίζεται με απόφαση της Συγκλήτου, και πάντως μικρότερης εκείνης που απαιτείται για την απόκτηση μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης. Τα πιστοποιητικά παρακολούθησης Θ.Ε. παρέχονται σε φοιτητές του ΕΑΠ ύστερα από αίτησή τους και δήλωσή τους ότι δεν επιθυμούν να ολοκληρώσουν κάποιο από τα προγράμματα σπουδών, με την προϋπόθεση επιτυχούς εξέτασης σε μία ή περισσότερες θεματικές ενότητες.
ΤΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Αποκάλυψη σοκ από Γιούνκερ: "Σας αφήσαμε να χρεωκοπήσετε"

Όλοι φαίνεται πως γνώριζαν ότι σε λίγο καιρό η Ελλάδα θα έφτανε στο χείλος του γκρεμού όμως κανείς δεν είπε τίποτα γιατί όπως φαίνεται τους βόλευε. Το εξοργιστικό είναι όμως όχι ότι γνώριζαν, αλλά βλέποντας την καταστροφή της Ελλάδος, συνέχιζαν να μας δανείζουν, βγάζοντας λεφτά στις πλάτες μας, αλλά και για να έρθουν μετά ως "σωτήρες" με το μνημόνιο.

Ο επικεφαλής των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, δήλωσε σήμερα, χωρίς να έχει τύψεις, ότι οι Ευρωπαίοι γνώριζαν "ότι κάποια μέρα η Ελλάδα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει" την δημοσιονομική κρίση που την έπληξε στις αρχές του έτους.

"Η ελληνική κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αλλά όχι με την αντιμετώπιση της το τελευταίο έτος, έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί πριν απο δυο ή τρεις δεκαετίες", δήλωσε ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

"Αλλά ήταν φανερό ότι κάποια μέρα η Ελλάδα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει αυτό το είδος του προβλήματος, και ήξερα ότι το πρόβλημα αυτό θα έφθανε, διότι συζητούσαμε, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Τσισέ στην ΕΚΤ, η Επιτροπή (ευρωπαϊκή) και εγώ ο ίδιος, για τις προοπτικές γιαυτό που δεν ήταν τότε γνωστό, όπως αυτό που αποκαλούμε ελληνική κρίση", είπε.

Ο Γιούνκερ παραδέχθηκε ότι Γαλλία και Γερμανία φρόντισαν να αποσιωπήσουν το θέμα γιατί κέρδιζαν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους προς την χώρα μας. "Ήξερα, ήξερα ακόμα ότι η Γαλλία και η Γερμανία κέρδιζαν τεράστια ποσά απο τις εξαγωγές τους (...) προς την Ελλάδα", είπε χαρακτηριστικά.

Και το χειρότερο που είπε; "Εγώ δεν θα μπορούσα να πω δημόσια αυτό που γνώριζα".

Γιατί δεν μπορούσε όμως να το πει δημόσια. Τα συμφέροντα που είχαν οι ευρωπαϊκές χώρες αν η χώρα μας οδηγείτο στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα είναι τεράστια αφού πλέον εις βάρος μας μπορούν και βγάζουν ακόμη περισσότερα εκατομμύρια ευρώ, ενώ με το μνημόνιο μας έχουν πλέον στο χέρι.
www.newsit.gr

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Έπιασε το στήθος της διαιτητού!

Στο 55ο λεπτό, ο μέσος της Χέρτα, περνώντας δίπλα από την 31χρονη Μπιμπιάνα Στάινχαους και χωρίς να την κοιτάει, άπλωσε το χέρι για να τη χτυπήσει φιλικά στην πλάτη (έτσι τουλάχιστον ισχυρίστηκε).
"Ήθελα απλώς να της δώσω ένα χτύπημα στην πλάτη, αλλά στεκόταν λίγο πιο μακριά από ό,τι νόμιζα", είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός ποδοσφαιριστής, ο οποίος αντί να την ακουμπήσει στην πλάτη, τη χτύπησε... φιλικά στο στήθος.

Όταν κατάλαβε τι είχε κάνει, κοίταξε τη διαιτητή και άπλωσε ξανά το χέρι σαν να ήθελε να ζητήσει συγγνώμη. Πάντως έλαβε ένα αφοπλιστικό χαμόγελο από τη Στάινχαους, η οποία δεν φάνηκε να παρεξηγείται και δεν τον... τιμώρησε με κάποια κάρτα.

Μήπως τελικά να βλέπαμε γυναίκες διαιτητές και στην Ελλάδα; Ίσως να είναι μία λύση για την ελληνική διαιτησία...



sport24.gr

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Σκορπά γέλιο σε διαφήμιση ο Τότι με τη σύζυγό του (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Φρανσέσκο Τότι θα μπορούσε κάλλιστα να ασχοληθεί και με την ηθοποιία, αφού προκάλεσε άφθονο γέλιο στην Ιταλία μέσω ενός διαφημιστικού σποτ που πρωταγωνίστησε με την όμορφη σύζυγό του, Ιλάρι Μπλάζι.
Ο έμπειρος άσος της Ρόμα πήρε μέρος σε νέα διαφήμιση της γνωστής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Vodafone και υποδύεται περίφημα τον ρόλο του. Σύμφωνα με το σενάριο, ο Τότι πληροφορείται από τη σύζυγό του τις χαμηλές τιμές σε ομιλία και γραπτά μηνύματα και... τρελαίνεται. Αμέσως, βγαίνει στους δρόμους με ένα φορτηγάκι για να ενημερώσει όλο τον κόσμο. Εκεί του συμβαίνουν διάφορα περίεργα περιστατικά…


www.sportdog.gr

Καβάλα: Ληστεία σε πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ!


O δράστης κρατούσε όπλο και μαχαίρι...
Η ληστεία έγινε στις 22.10 το βραδύ, σε πρακτορείο στο κέντρο της πόλης. Ένας κουκουλοφόρος μπήκε από την είσοδο και ακινητοποίησε τον υπεύθυνο με όπλο και μαχαίρι. Άνοιξε το ταμείο, βούτηξε τα χρήματα και έγινε καπνός. Οι προσπάθειες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του, δεν είχαν αποτέλεσμα..

www.newsit.gr

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα και στο Δημόσιο

Καταργούνται επιδόματα, ενώ έρχεται το πριμ σπουδών και παραγωγικότητας με το ενιαίο μισθολόγιο
Σε περαιτέρω συρρίκνωση των αποδοχών ορισμένων τουλάχιστον κατηγοριών υπαλλήλων, που κινούνται στα «μισθολογικά ρετιρέ», εκτιμάται ότι θα οδηγήσει το νέο μισθολόγιο, το οποίο άρχισε ήδη να καταρτίζεται με βάση τις αρχές που έδωσαν στη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών Ι. Ραγκούσης και Γ. Παπακωνσταντίνου, αντιστοίχως.

Για αυτές τις κατηγορίες η συνολική απώλεια στο εισόδημα, αν ληφθεί υπόψη ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι από τις αρχές του έτους έχουν ήδη χάσει περίπου 20%, μπορεί να αγγίξει και το 50%.

Η κυβέρνηση, από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με το Βήμα, προκειμένου να βάλει τάξη στο μισθολογικό χάος που επικρατεί στο Δημόσιο λόγω κυρίως των ανεξέλεγκτων επιδομάτων που χορηγούνται σε ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων με ρουσφετολογικές και αδιαφανείς διαδικασίες, είναι αναγκασμένη να προχωρήσει- προς το παρόν τουλάχιστον- σε ενιαίο μισθολόγιο «πολλών ταχυτήτων», λαμβάνοντας υπόψη τα διαφορετικά μισθολογικά επίπεδα σε ευρείς κλάδους εργαζομένων και διαμορφώνοντας ένα νέο καθεστώς αμοιβών για τους νεοεισερχομένους που θα συγκλίνει με το επίπεδο αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα.

Έτσι, δεν διατηρούνται απλώς τα μισθολόγια των δικαστικών, των Σωμάτων Ασφαλείας, των στρατιωτικών και των διπλωματικών, αλλά θα υπάρξουν και διαφορετικές αμοιβές σε ευρείες κατηγορίες εργαζομένων, ακόμη και του «στενού» δημόσιου τομέα. Η δέσμευση της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα είναι να εξοικονομηθούν 350-400 εκατ. ευρώ για το τρέχον έτος και 2,5 δισ. ευρώ συνολικά για την τριετία 2010-2013.

Το σενάριο που κερδίζει έδαφος είναι μέσω του νέου μισθολογίου:

1. Να υπάρξει σταδιακή κατάργηση όλων ανεξαιρέτως των ειδικών επιδομάτων που χορηγούνται από ειδικούς λογαριασμούς.

2. Να ενσωματωθούν άμεσα στον βασικό μισθό το οικογενειακό επίδομα και το κίνητρο απόδοσης.

3. Να ενσωματωθούν στον μισθό σταδιακά τα επιδόματα τα οποία είναι κοινά για ορισμένους ευρείς κλάδους εργαζομένων και τα οποία θα χορηγούνται πλέον από έναν «κεντρικό φορέα»

4. Να υπάρξει διαφορετικό σύστημα αμοιβών για τους νεοεισερχόμενους υπαλλήλους, το ύψος του μισθού των οποίων θα συγκλίνει με τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα.

5. Να συνδεθεί το νέο μισθολόγιο με την αξιολόγηση των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων.
www.newsbeast.gr

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Από σήμερα οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ

Άνεργοι, χαμηλόμισθοι, ΑΜΕΑ και πολύτεκνοι μπορούν από σήμερα να υποβάλουν αιτήσεις για υπαγωγή στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας που είναι 10 - 20 % φθηνότερο από το ισχύον οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Εντός των ημερών αναμένεται να λήξει η εκκρεμότητα που αφορά την αναδιάρθρωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, με την υποβολή της σχετικής εισήγησης από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ). Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, η ΡΑΕ θα εισηγηθεί μικρότερες αυξήσεις από αυτές που ζητά η ΔΕΗ για ορισμένες κατηγορίες καταναλωτών και μειώσεις σε τιμολόγια που υπερβαίνουν κατά πολύ το κόστος παραγωγής.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής υπενθυμίζει με σημερινή ανακοίνωση ότι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο μπορούν να ενταχθούν:

-Όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα μικρότερο του ατομικού αφορολόγητου ορίου μισθωτών - συνταξιούχων και όσοι είναι γονείς τριών τέκνων και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους είναι μικρότερο από το ατομικό αφορολόγητο όριο της κατηγορίας αυτής. Το κοινωνικό τιμολόγιο που λαμβάνουν αντιστοιχεί σε έκπτωση 10% επί του σημερινού οικιακού τιμολογίου.

- Άνεργοι (για διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών, την 30η Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους) με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο του ατομικού αφορολόγητου ορίου μισθωτών - συνταξιούχων που δεν συμπεριλαμβάνει το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες του ανέργου. Η έκπτωση για αυτήν την κατηγορία είναι 20 %.

-Άτομα με αναπηρία πάνω από 67% ή τους βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία πάνω από 67%, με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο του ατομικού αφορολόγητου ορίου. Και σε αυτή την περίπτωση η έκπτωση είναι 20% επί του οικιακού τιμολογίου.

Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο εφαρμόζεται αποκλειστικά για την κατανάλωση της κύριας κατοικίας. Η ένταξη σε αυτό γίνεται για ένα ημερολογιακό έτος.

Η υποβολή της αίτησης γίνεται είτε από την ιστοσελίδα της ΔΕΗ (www.dei.gr), είτε τηλεφωνικά στο 210 9298000. Από 18/10/2010 η αίτηση μπορεί να υποβληθεί και στα ΚΕΠ.


Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:

Για υποβολή στην ιστοσελίδα ή τηλεφωνικά

- Λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος (απαιτείται η δεύτερη σελίδα που αφορά τα δημοτικά τέλη κλπ) με ημερομηνία έκδοσης οπωσδήποτε μεταγενέστερη της 27/9/2010.

- ΑΦΜ του αιτούντος και του/της συζύγου.

- Αριθμός αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Για υποβολή στα ΚΕΠ

Τα παραπάνω και επιπλέον:

- Ταυτότητα δικαιούχου ή, αν υποβληθεί η αίτηση από τρίτο πρόσωπο, ταυτότητα του τρίτου και εξουσιοδότηση ή υπεύθυνη δήλωση ότι εκπροσωπεί τον δικαιούχο.

Περισσότερες πληροφορίες για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο μπορείτε να λάβετε:

- Στο τηλεφωνικό κέντρο 210 - 9797400 του ΥΠΕΚΑ

- Στο τηλεφωνικό κέντρο 210 - 9298000 της ΔΕΗ.

- Στα καταστήματα των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας

- Στα ΚΕΠ μετά τις 18/10/2010

- Στην ιστοσελίδα http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=575 του ΥΠΕΚΑ

- Στην ιστοσελίδα www.dei.gr της ΔΕΗ
www.newsit.gr

Ανάκληση 10 εκατ. παιχνιδιών από την Fisher Price

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η είδηση ότι η Fisher Price ανακαλεί 10 εκατομμύρια παιχνίδια συμπεριλαμβανομένων 7 εκατ. τρίκυκλων ποδηλάτων!

Οι αμερικανικές αρχές διέταξαν την ανάκληση των παιχνιδιών για λόγους ασφαλείας καθώς σύμφωνα με την εταιρεία, μικρά τμήματα αποκολλώνται συχνά από τα παιχνίδια και καταλήγουν στο στόμα των παιδιών.
Όσον αφορά στα τρίκυκλα, το πρόβλημα τρίκυκλων εντοπίστηκε σε ένα πλαστικό κλειδί το οποίο εξέχει και μπορεί να τραυματίσει το παιδί.

«Οι καταναλωτές πρέπει να σταματήσουν άμεσα να χρησιμοποιούν τα προϊόντα που έχουν ανακληθεί αν δεν δοθεί κάποια άλλη οδηγία», ανακοίνωσε η Επιτροπή για την ασφάλεια των καταναλωτικών αγαθών.

Εκτός από τα 7 εκατομμύρια τρίκυκλα (Fisher Price Trikes και Tough Trikes), ανακαλούνται περίπου 950.000 Healthy Care, Easy Clean και Close to Me High Chairs, περίπου 100.000 Fisher-Price Little People Wheelies Stand 'n Play Rampway και περίπου 2.8 εκατομμύρια Baby Playzone Crawl & Cruise Playground, Baby Playzone Crawl & Slide Arcade, Baby Gymnastics Play Wall, Ocean Wonders Kick & Crawl Aquarium, 1-2-3 Tetherball, Bat & Score Goal.
www.protothema.gr