Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Κι όμως μπορεί να γίνουν πολλά περισσότερα!!!

Συνάντηση με τα αθλητικά σωματεία πραγματοποίησε το βράδυ της Δευτέρας ο Δήμαρχος Καβάλας κι επικεφαλής του συνδυασμού «Καβάλα – Φίλιπποι 2010 Ανοιχτή Πόλη» κ. Κωστής Σιμιτσής ώστε να ενημερώσει τους εκπροσώπους των διοικήσεων για τα πεπραγμένα της τετραετούς θητείας του και να παραθέσει τον προγραμματισμό στο θεματικό άξονα του αθλητισμού. Έννοια που είναι συνυφασμένη με τη νεολαία του νέου καλλικρατικού δήμου, αφού οι αθλητικές δραστηριότητες όχι μόνο βοηθούν τα νιάτα στην απόκτηση υγιούς σώματος, αλλά κι επιπλέον προσφέρουν διεξόδους στην καθημερινή ενασχόληση και ψυχαγωγία.
Πλήθος ήταν οι παρεμβάσεις και οι εργασίες συντήρησης που υλοποίησε από το 2007 έως σήμερα η διοίκηση του δήμου, καλύπτοντας το σύνολο των δημοτικών αθλητικών χώρων. Έργα υλοποιήθηκαν στο δημοτικό στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου», στο Κλειστό Γυμναστήριο Ποταμουδίων, στο Δημοτικό Κλειστό Κολυμβητήριο, στο «Βερούλειο» Δημοτικό Στάδιο, στο γήπεδο Νέας Καρβάλης και στα δημοτικά γήπεδα του Χαλκερού.
Δύο νέους χώρους δημιούργησε η δημοτική αρχή, χάρη στην επινοητικότητα του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών Νίκου Δημητριάδη και του προέδρου των δημοτικών γυμναστηρίων Τάσου Σμυρλόγλου. Πρόκειται για τα δύο νέα βοηθητικά γήπεδα στο στρατόπεδο Κωτσάλου, ενώ ο Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι ακόμη καλύτερη αξιοποίηση θα έχουν οι χώροι του στρατοπέδου Ασημακοπούλου. Εκεί όπου θα δημιουργηθούν και χώροι γραφείων για τη στέγαση των αθλητικών συλλόγων. Μέχρι το τέλος του 2011 ο Δήμαρχος εκτίμησε ότι θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης των εγκαταστάσεων στο δήμο, οπότε και θα προχωρήσει άμεσα η ικανοποίηση των στεγαστικών αναγκών προς όφελος των σωματείων.
Ο Δήμαρχος υπενθύμισε πως η Καβάλα είναι «μπασκετούπολη» και η παρουσία της τοπικής ομάδας στην υψηλότερη εθνική κατηγορία σε συνδυασμό με την καλή συνεργασία των συλλόγων, έχει ως αποτέλεσμα την ανάδειξη των νεαρών ταλέντων που εμφανίζονται σε διοργανώσεις όπως το Μίνι Μπάσκετ. Γι’ αυτό ο κ. Σιμιτσής δεσμεύθηκε πως παρόμοιες διοργανώσεις παιδικών πρωταθλημάτων θα συνεχιστούν και κατά την επόμενη θητεία, με τον παράλληλο εμπλουτισμό τους από το αθλητικό δυναμικό του δήμου Φιλίππων.




Πολύ καλά όλα αυτά κ.Δήμαρχε.Συντηρήσεις υπαρχόντων αθλητικών χώρων έγιναν και ίσως εγιναν και περισσότερες απ' όσες γνωρίζουμε,δεν είδαμε ομως τη δημιουργία νέων αθλητικών χώρων.Και δεν μιλώ για μεγάλα γήπεδα κλειστά ή ανοιχτά, μιλώ για συνοικιακά πάρκα με 2 μπασκέτες,ένα φιλέ βόλευ και ίσως μικρά γήπεδα 5χ5 .Μιλώ για μικρά γήπεδα όπου τα παιδιά δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν 6 και 7 ευρώ για να παίξουν μια ώρα ποδόσφαιρο.Κινήσεις μικρές που δεν πιστεύω ότι θα έβαζαν μέσα τον προϋπολογισμό του δήμου.

1 σχόλιο:

  1. http://www.facebook.com/profile.php?id=100000153430492&v=wall#!/permalink.php?story_fbid=171010526248157&id=100000153430492

    ΑπάντησηΔιαγραφή