Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Μισητή ομάδα η... Εθνική Ελλάδας

Στις πιο αντιπαθητικές ομάδες του κόσμου συγκαταλέγονται οι Ίντερ και Τσέλσι. Λόγω του αγώνας τους στο Τσάμπιονς Λιγκ το Goal.com παρουσίασε τις πιο μισητές ομάδες στις οποίες βρίσκεται και η Εθνική Ελλάδας του 2004.
Η διεθνής ιστοσελίδα και συγκεκριμένα ο Κάρλο Γκαργκανέσε που υπογράφει το άρθρο αναφέρει αναλυτικά για την Πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004, την οποία κατατάσσει στην πέμπτη θέση με τις πιο αντιπαθητικές ομάδες. «Πριν από το EURO 2004 οι Έλληνες είχαν αγωνιστεί μόλις σε δύο μεγάλα τουρνουά στην ιστορία τους, EURO 1980 και το Μουντιάλ του 1994 με έξι συνολικά ματς από τα οποία έχασαν τα πάντα και απολογισμό τερμάτων 1 υπέρ και 14 κατά. Μια ομάδα χωρίς μεγάλα ονόματα με προπονητή ένα θρύλο της Γερμανίας τον Ότο Ρεχάγκελ. Μάλιστα, βάσει πιθανοτήτων μόνο η Λετονία ήταν πιο κάτω από την Ελλάδα για την κατάκτηση του τροπαίου.

Ωστόσο ο Ρεχάγκελ εφάρμοσε ένα τέλειο πλάνο με το οποίο, η Ελλάδα απορροφούσε την πίεση των αντιπάλων πριν τους τιμωρήσει με κόντρα αντεπιθέσεις. Κέρδισε την Πορτογαλία και άφησε έξω την Ισπανία πριν από την φάση των νοκ άουτ. Στη συνέχεια άφησε εκτός στα προημιτελικά την κάτοχο του τροπαίου Γαλλία με 1-0, νίκησε την Τσεχία με το «ασημένιο γκολ» και τελείωσε τη δουλειά της με νίκη επί της Πορτογαλίας για δεύτερη φορά, στον τελικό με 1-0 χάρη στο γκολ του Άγγελου Χαριστέα. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο σοκ στη διεθνή ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αλλά οι Έλληνες δέχθηκαν κριτική από μεγάλο μέρος του Τύπου. Πολλοί έκαναν λόγο για «ομάδα-σύνολο», ενώ χρησιμοποιούσαν τον όρο «αντί ποδόσφαιρο».

Αναλυτικά η λίστα:

10. Η Ρεάλ Μαδρίτης του Ραμόν Καλντερόν
9. Η Άρσεναλ της περιόδου 1986-1995
8. Η Ιταλία πάντοτε
7. Η Μάντστστερ Γιουνάιτεντ από το 1993 ως τώρα
6. Η Γιουβέντους πάντα
5. Η Ελλάδα του 2004
4. Η Λιντς Γιουνάιτεντ του Ντον Ριβ
3. Η Εστουδιάντες της περιόδου 1967-1970
2. Η Μπάγερν Μονάχου της δεκαετίας του '70
1. Η Αργεντινή του 1990
gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου