Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Oι SOS ρυθμίσεις για το προφίλ σας στο Facebook

Το Δεκέμβριο το Facebook έκανε διάφορες αλλαγές στην ιστοσελίδα του χωρίς…
… να δώσει αρκετές εξηγήσεις σχετικά με τις αλλαγές, με αποτέλεσμα οι προσωπικές πληροφορίες του κάθε μέλους του να είναι διαθέσιμες σε όλους τους χρήστες.

Αυτό που δεν γνωρίζει ένα μεγάλο κομμάτι χρηστών είναι ότι τα στοιχεία του καθένα που δεν έχει ρυθμίσει σωστά το προφίλ του, δημοσιεύονται παντού στο Ίντερνετ, ακόμα μέσω των μηχανών αναζήτησης.

Για να αποφευχθεί αυτό, το Newsit σας δίνει τρεις βασικές και απαραίτητες ρυθμίσεις που πρέπει να κάνετε για να προστατέψτε το προφίλ σας.

1. Στη σελίδα του προφίλ σας, πηγαίνετε το ποντίκι σας πάνω στη φράση “settings” πάνω δεξιά και επιλέξτε από τη λίστα “Privacy settings”.
Στη σελίδα που ανοίγει, κάντε κλικ πάνω στην πρώτη επιλογή που λέει “Profile information” και στη συνέχεια επιλέξτε “Posts by me”. Αλλάξτε τη ρύθμιση αυτή σε “Only friends” αν θέλετε να βλέπουν τα προσωπικά σας στοιχεία μόνοι οι επιλεγμένοι φίλοι σας ή στο “customize” για να το τροποποιήσετε όπως εσείς θέλετε.

2. Στη σελίδα του προφίλ σας, πηγαίνετε πάλι το ποντίκι σας πάνω στη φράση “settings” πάνω δεξιά και επιλέξτε από τη λίστα “Privacy settings”.
Στην σελίδα που ανοίγει, κάντε κλικ πάνω στην πρώτη επιλογή που λέει “Profile information”
Η τρίτη, η τέταρτη και η πέμπτη επιλογή είναι “birthday” (γενέθλια), “religious and political views” (θρησκευτικές και πολιτικές πεποιθήσεις) και “family and relationship” (οικογένεια και σχέση). Καλό θα είναι σε σε αυτές τις περιπτώσεις να επιλέξετε “Only friends”. Έτσι μπορούν να τις βλέπουν μόνο αυτοί που θέλετε εσείς, αφού πρόκειται για προσωπικές πληροφορίες.

3. Στη σελίδα του προφίλ σας, πηγαίνετε το ποντίκι σας πάνω στη φράση “settings” πάνω δεξιά και επιλέξτε από τη λίστα “Privacy settings”.
Κάνετε κλικ στην επιλογή “Search”.
Πατήστε “Close” στο επόμενο παράθυρο και στη σελίδα αυτή, ακυρώστε την επιλογή “Allow” που βλέπετε δίπλα στη δεύτερη επιλογή “Public Search Results”. Με αυτό τον τρόπο οι προσωπικές σας πληροφορίες δεν θα βρίσκονται απο τις μηχανές αναζήτησης.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου