Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2010

Κτηματολόγιο καλεί… ιδιοκτήτες!

Κτηματολόγιο καλεί… ιδιοκτήτες!

Μετά το Πάσχα σε περίπου 2.500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων θα χτυπήσει το κουδούνι και θα είναι το… Κτηματολόγιο. Οι ιδιοκτήτες αυτοί θα κληθούν να βάλουν και πάλι το χέρι στην τσέπη και να δώσουν 35 ευρώ, «κτηματόσημο» για τα ακίνητα που είχαν δηλώσει στα πρώτα πιλοτικά προγράμματα του Κτηματολογίου τις χρονιές 1997 -1999.

Τότε, οι ιδιοκτήτες αυτοί δεν είχαν πληρώσει «κτηματόσημο», καθώς η κατάρτιση του Κτηματολογίου γινόταν με ευρωπαϊκά κονδύλια, ενώ τώρα γίνεται με αυτοχρηματοδότηση.
Μετά τις διακοπές λοιπόν του Πάσχα, θα τους έρθει ειδοποιητήριο για να πληρώσουν το… μπουγιουρντί και θα έχουν περιθώριο μόλις ένα μήνα. Εκτιμάται ότι από την πληρωμή των τελών αυτό το κράτος θα βάλει στα ταμεία του περίπου 200 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη από την πρόσφατη είσπραξη του «κτηματόσημου» σε 107 περιοχές της χώρας, ανάμεσά τους η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη συγκεντρώθηκαν 250 εκατ. ευρώ.
Δεν τελειώνουν όμως εδώ οι πληρωμές για το Κτηματολόγιο, αφού το 2012 ή αρχές του 2013 θα αρχίσει και η αποστολή ειδοποιητηρίων για την καταβολή του αναλογικού τέλους 1 επί της χιλίοις επί της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων που δηλώθηκαν τελευταία στο Κτηματολόγιο!
star

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου