Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Ακριβότερα ταξί και διόδια από 1 Ιουλίου

Ακριβότερες θα γίνουν και οι μετακινήσεις από την 1η Ιουλίου, καθώς επιβάλλεται ΦΠΑ 11% στα ταξί τα οποία θα πρέπει να εκδίδουν και αποδείξεις. Παράλληλα, οι οδηγοί καλούνται να πληρώσουν περισσότερο στα διόδια.

Η έκδοση αποδείξεων από τους οδηγούς ταξί θα επιφέρει αύξηση στις τιμές, με την ελάχιστη χρέωση (με μονή ταρίφα) να φτάνει τα 3,10 ευρώ. Αυξήσεις θα υπάρξουν σε όλες τις υπηρεσίες (π.χ. ραντεβού, μεταφορά αποσκευών).

Το 11% ενσωματώνεται στα ταξίμετρα, γεγονός που σημαίνει ότι αν ο πελάτης δεν ζητάει απόδειξη, οι ιδιοκτήτες ταξί θα καρπώνονται την αύξηση του ΦΠΑ προς ίδιον όφελος. Το ίδιο θα ισχύσει και για τα πρατήρια καύσιμων, στα οποία όχι μόνον αυξάνεται ο ΦΠΑ από 21% σε 23%, αλλά πλέον οι ιδιοκτήτες τους είναι υποχρεωμένοι να κόβουν αποδείξεις.

Κι αν δεν χρησιμοποιείτε ταξί αλλά έχετε δικό σας αμάξι, οι αυξήσεις σας περιμένουν στα διόδια. Από 1ης Ιουλίου αναπροσαρμόζεται το αντίτιμο της Αττικής οδού, που θα αυξηθεί από 10 λεπτά για τα Ι.Χ. ως 40 λεπτά για τα φορτηγά.

Ακριβότερες τιμές θα ισχύσουν και στα διόδια όλων των αυτοκινητοδρόμων. Η αναπροσαρμογή θα ισχύσει σε όλους τους σταθμούς της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ στη διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη, καθώς και σε όλους τους σταθμούς διοδίων της Ολυμπίας οδού, ενώ στον άξονα Κορίνθου- Τρίπολης παραμένει ως έχει μόνο το αντίτιμο για τα δίκυκλα.

πηγή: Το Βήμα της Κυριακής

Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου