Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Ποιοί έχασαν από το νέο Ασφαλιστικό;

Από τα 5 εκατ. των ασφαλισμένων, ούτε το 1,25 εκατ. δεν φαίνεται να γλυτώνει από τα νέα μέτρα του Ασφαλιστικού, που κατατίθεται αύριο για επεξεργασία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι ασφαλισμένοι έως το 1983, οι οποίοι δεν επιβαρύνονται ιδιαίτερα από τις αλλαγές, ενώ λίγο πλήττονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες και ειδικότητες, όπως γιατροί και δικηγόροι που ούτως ή άλλως έβγαιναν στην σύνταξη στα 65.

Μεγάλοι χαμένοι του νέου Ασφαλιστικού είναι οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, που αντί για το 58ο έτος θα βγαίνουν στην σύνταξη στα 65 και κυρίως οι μητέρες με ανήλικα παιδιά, οι οποίες θα συνταξιοδοτούνται στο 65ο έτος από το 50ο, που είναι το μειωμένο, ή το 55ο έτος.

Επίσης, σκούρα τα πράγματα και για όσους εργάζονται στα βαρέα και ανθυγιεινά , που θα αναγκαστούν να παραμείνουν στην εργασία τους πέντε επιπλέον έτη, ενώ κινδυνεύουν να δουν μειωμένες απολαβές, αν αποχαρακτηριστεί το επάγγελμα τους.

Τέλος, την άσχημα την «πάτησαν» και όσοι συνταξιούχοι έπαιρναν πάνω από 1.400 ευρώ σύνταξη, καθώς από την 1η Αυγούστου θα τους επιβάλλεται έκτακτη εισφορά, που ανάλογα με το ύψος της σύνταξης θα κυμαίνεται από 3% έως 10%
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου