Τρίτη 6 Απριλίου 2010

"Κοντορεβυθούλης" χωρίς πετραδάκια στην Καβάλα

Μία φρικιαστική πράξη αλλά και ένα ανθρώπινο δράμα έκρυβε ο εντοπισμός ενός 6χρονου σε χωράφι στην Καβάλα: ο πατέρας του -που έχει ακόμα 2 παιδιά- τον παράτησε εκεί καθώς δεν μπορούσε να τον θρέψει!

Ο 40χρονος, με καταγωγή από την Βουλγαρία, άφησε τον μικρό σε ερημική περιοχή έξω από την Νέα Κώμη Καβάλας, όπου εντοπίστηκε δύο ημέρες μετά.

Φοβισμένο, ταλαιπωρημένο και με την αγωνία ζωγραφισμένη στα μάτια του, το παιδάκι αναζητούσε τους γονείς του.

Αστυνομικοί που έκαναν περιπολία στην περιοχή εντόπισαν τον 6χρονο και στη συνέχεια τον μετέφεραν στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Καβάλας. Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, το αγοράκι διακομίστηκε προσωρινά στο ίδρυμα «Παιδόπολη».

Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί άρχισαν να αναζητούν τον ασυνείδητο πατέρα, ο οποίος εντοπίστηκε... στην Ξάνθη! Όπως είπε στους αστυνομικούς, η φτώχεια τον ανάγκασε να εγκαταλείψει τον 6χρονο. Ομολόγησε ότι παράτησε το παιδί στα χωράφια και μετέβη στην Ξάνθη με τα πόδια, έχοντας μαζί τα άλλα δύο ανήλικα παιδιά.

Ο 40χρονος συνελήφθη με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου και θα οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, ενώ τα δύο παιδάκια μεταφέρθηκαν στο ίδρυμα «Παιδόπολη».

Παράλληλα, με την βοήθεια της Interpol, γίνονται έρευνες για να εντοπιστεί η μητέρα, που μένει στην Βουλγαρία, προκειμένου να τα παραλάβει.

Πάντως, πέρα από το ανθρώπινο δράμα, οι Αρχές έχουν θορυβηθεί καθώς δεν είναι λίγοι οι Βούλγαροι -κυρίως αθίγγανοι- που έρχονται στην χώρα μας για επαιτεία αλλά η φτώχεια και η ανέχεια τους οδηγεί στα άκρα.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως ο 40χρονος δεν έμενε καν στη χώρα μας, αλλά στην περιοχή της Βάρνας, αρκετά μακριά ακόμα και από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα!

Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου