Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Μετάλλιο με… δανεικά!

Ο Ηλίας Ηλιάδης επέστρεψε από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τζούντο της Βιέννης με το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος και ύψωσε για μια ακόμα φορά την γαλανόλευκη ψηλά, αν και αγωνίστηκε προερχόμενος από πολλούς τραυματισμούς και δυσκολίες.

Όμως ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας και Μεσογειονίκης της Πεσκάρα λίγο έλειψε να μην μπορέσει να ταξιδέψει στην πρωτεύουσα της Αυστρίας. Ο λόγος;

Η γενική γραμματεία Αθλητισμού δεν έχει καταβάλει ακόμα στην ομοσπονδία του τζούντο τα λεφτά από τις επιχορηγήσεις, που έχουν εγκριθεί, ενώ τα τελευταία λεφτά που πήρε η ΕΟΤ ήταν το Δεκέμβριο (δηλαδή πριν από τέσσερις μήνες), με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν χρήματα για να καλύψουν τις ανάγκες του τετραήμερου ταξιδιού.

Τις περίπου 8 με 10 χιλιάδες ευρώ που χρειάζονταν ο Έλληνας πρωταθλητής κατέβαλε τελικά μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ομοσπονδίας και έτσι ο σημαιοφόρος της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου ταξίδεψε στη Βιέννη, επιστρέφοντας με το χάλκινο στην κατηγορία των -90 κιλών, κάνοντας υπερήφανους τους απανταχού Έλληνες για πολλοστή φορά.

Με άλλα λόγια, ο Ηλίας Ηλιάδης κατέκτησε το μετάλλιο, παίρνοντας… δανεικά για να μπορέσει να ταξιδέψει στη Βιέννη.

Άραγε μήπως συνέβη κάτι ανάλογο και με τους Έλληνες αθλητές που δόξασαν τη χώρα μας στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας;

Εκεί ο Μάρας πήρε το χρυσό για πέμπτη φορά και έγραψε ιστορία, αφού έγινε ο μοναδικός αθλητής που κερδίζει πέντε χρυσά μετάλλια σε ισάριθμους συνεχόμενους τελικούς οργάνου, ενώ δεύτεροι κατετάγησαν οι Λευτέρης Κοσμίδης και Βασίλης Τσολακίδης.

Στη ΓΓΑ πανηγύρισαν την επιτυχία του Ηλιάδη και των υπόλοιπων Ελλήνων αθλητών;

Πάντως, ο ίδιος αθλητής θέλει να μείνει μακριά από όλα αυτά και δηλώνει: «Αυτό που προέχει είναι να είμαι καλά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Τόκιο τον Σεπτέμβριο».
www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου