Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Ο “Giorgakis” αποθεώνεται από τον “Guardian”

Συνεχίζονται τα εγκωμιαστικά σχόλια του ευρωπαϊκού Τύπου για τον Γιώργο Παπανδρέου. Ένα μήνα περίπου μετά την “Le Monde” την σκυτάλη παίρνει ο “Guardian”. Η βρετανική εφημερίδα σε δημοσίευμά της την Κυριακή 11 Απριλίου, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα ηγετικά χαρακτηριστικά του Έλληνα πρωθυπουργού, παρουσιάζοντάς τον ως έναν άνθρωπο που καταφέρνει να διατηρεί την ψυχραιμία του στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Σύμφωνα με την εφημερίδα η χειρότερη οικονομική κρίση της Ελλάδας δεν αποτελεί τέλμα για τον Γιώργο Παπανδρέου αλλά αντίθετα μια χρυσή ευκαιρία για να περάσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίοι οι Έλληνες σκέφτονται και εργάζονται.

"Ευτυχία για την Ελλάδα που κυβερνάται από τον Παπανδρέου"

Το άρθρο του “Guardian” τονίζει την χαρακτηριστική ψυχραιμία που ο Έλληνας πρωθυπουργός καταφέρνει να επιδεικνύει σε καταστάσεις που ενδεχομένως να είχαν καταβάλει οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο και χαρακτηρίζει «τυχερή» την Ελλάδα που στην παρούσα οικονομική συγκυρία κυβερνάται από τον Γιώργο Παπανδρέου . Οι συνεχείς διεθνείς επαφές του κ. Παπανδρέου σχολιάζονται θετικά από τον αρθρογράφο που σημειώνει ενδεικτικά πως ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει διανύσει, από την ημέρα της εκλογής του, περισσότερα από 66.000 μίλα.

Η εφημερίδα φιλοξενεί και δηλώσεις του πρώην Υπουργού ευρωπαϊκών υποθέσεων της Αγγλίας, κ. Ντένις Μακ Σέιν, ο οποίος χαρακτηρίζει τον κ. Παπανδρέου ως έναν άνθρωπο που αντιμετωπίζει κάθε πρόβλημα που παρουσιάζεται ως δυνάμει αντιμετωπίσιμο, χωρίς να σηκώνει ποτέ τα χέρια ψηλά. Τον χαρακτηρίζει άνθρωπο έντιμο και ήρεμο και δεν διστάζει να δηλώσει πως πολλοί στην Ευρώπη θα ήταν ευτυχείς να έβλεπαν τον Γιώργο Παπανδρέου υπουργό εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
του Βασίλη Δαλιάνη
www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου