Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Ο κέρινος Michael Jackson στην Καβάλα!

Το πρώτο στέκι όπου ο βασιλιάς της ποπ Michael Jackson συναντά τον βασιλιά του Rock N Roll, Elvis Priestley, και η Madonna τραγουδάει συντροφιά με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, είναι πλέον γεγονός!

Η Καβάλα έρχεται να κλέψει λίγη από τη μαγεία και τη λάμψη του Λονδίνου και του περίφημου μουσείου Madame Tussauds, κλείνοντας… μας ραντεβού στο Μουσείο Κέρινων Ομοιομάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη.

Μία στάση σε έναν χώρο όπου δίνεται η δυνατότητα να συναντήσουμε τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες της Ελλάδας και του εξωτερικού (Αλίκη Βουγιουκλάκη, Τζένη Καρέζη, Ανδρέας Παπανδρέου, Κωνσταντίνος Καραμανλής, Μελίνα Μερκούρη), πρόσωπα που έχουν σημαδέψει εποχές με το έργο τους, σίγουρα θα μας εντυπωσιάσει.

Τα 12 κέρινα ομοιώματα που εκτίθενται στις δύο αίθουσες του νεοσύστατου Μουσείου στα Κηπιά Ελευθερούπολης συνοδεύονται από ενημερωτικό υλικό για τη ζωή και τη δράση των προσωπικοτήτων που απεικονίζουν, καθώς και φωτογραφικό υλικό από τη διαδικασία και τα στάδια δημιουργίας τους.

Βέβαια, ο Θεόδωρος Κοκκινίδης, όπως αποκάλυψε στο cosmo.gr, πρόκειται να προχωρήσει σε ακόμα πιο εντυπωσιακές δημιουργίες, καθώς έχει ήδη πραγματοποιήσει τις πρώτες συζητήσεις με μεγάλους μουσικοσυνθέτες που εμφανίζονται πρόθυμοι να ποζάρουν για επόμενες δημιουργίες του και να παρουσιάσουν το κέρινο ομοίωμά τους.

Το πέρασμά του στην τρισδιάστατη τέχνη υπήρξε σχετικά εύκολο, καθώς είχε ενασχοληθεί με τη ζωγραφική, εμφανίζοντας ιδιαίτερη κλίση στα πορτρέτα. Με πρώτη απόπειρα, σε ηλικία 17 ετών, το κέρινο ομοίωμα του Michael Jackson, καθώς άκουγε τη μουσική του, πρόκειται να ακολουθήσουν ακόμη «μεγαλύτερα βήματα, με πιο εντυπωσιακά έργα». Τα κολακευτικά σχόλια που απέσπασε το έργο του από γλύπτες του πιο γνωστού Μουσείου Κέρινων Ομοιωμάτων, του Madame Tusseut, είναι αρκετά ώστε να μας πείσουν για μία επίσκεψη στην Καβάλα και το Μουσείο του Θεόδωρου Κοκκινίδη!

Το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη στα Κηπιά λειτουργεί καθημερινά 10:00 π.μ.- 18:00 μ.μ. (Σεπτέμβριος- Μάιος) και 9:00 π.μ.- 17:00 μ.μ. (Ιούνιος- Αύγουστος).

Για περισσότερες πληροφορίες: 6976519429

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου