Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Τρία νέα προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας

Τρία νέα προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, με έμφαση στη διασφάλιση των θέσεων απασχόλησης, προϋπολογισμού 184 εκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης. Σκοπός είναι, να τονωθούν οι επενδύσεις, στους τομείς του εμπορίου, της μεταποίησης, και του τουρισμού. Μαζί με το πρόγραμμα του ταμείου εγγυοδοσίας, και το επιχειρησιακό σχέδιο ''Ανταγωνιστικότητα'', συνολικά, έχουν δοθεί πόροι, 11 δισ. ευρώ, για την στήριξη των μικρομεσαίων.

Γενναία κίνητρα για επενδύσεις με έμφαση στην αναβάθμιση υπηρεσιών και προϊόντων δίνει το υπουργείο Ανάπτυξης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τρία νέα προγράμματα, ύψους 184 εκατομμυρίων ευρώ. Ταυτόχρονα, δημιουργείται ασπίδα προστασίας των εργαζομένων, αφού βασική προϋπόθεση ένταξης στα προγράμματα είναι η διατήρηση του αριθμού θέσεων απασχόλησης.

Μέσω του προγράμματος «ΕΠΙΧΕΙΡΩ» χρηματοδοτούνται έργα εκσυγχρονισμού έως 150.000 ευρώ για μεταποιητικές και τουριστικές επιχειρήσεις και έως 80.000 ευρώ για εμπορικές. Μπορούν να ενταχθούν όσες επιχειρήσεις ασκούν δραστηριότητα από το 2007, με μέσο κύκλο εργασιών πάνω από 30.000 ευρώ και θετικό μέσο όρο κερδών την τελευταία τριετία.

Στην αναβάθμιση των εργαστηρίων ελέγχου και πιστοποίησης προϊόντων που λειτουργούν πριν από το τέλος του 2007 στοχεύει το πρόγραμμα «ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ». Τις 50.000 ευρώ φτάνει ο προϋπολογισμός των έργων για τους φορείς και τις 100.000 ευρώ για εργαστήρια.

Ανάσα στις πολύ μικρές μεταποιητικές επιχειρήσεις που απασχολούν έως 9 άτομα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, δίνει το πρόγραμμα «ΣΤΗΡΙΖΩ», ύψους 80 εκατ. ευρώ, για χρηματοδότηση έργων έως 60.000 ευρώ. Αφορά όσες επιχειρήσεις έχουν κλείσει έστω μια φορολογική χρήση με μέσο κύκλο εργασιών έως 2 εκατ. ευρώ. Όσο για τις παλαιότερες, ο μέσος κύκλος εργασιών τα 3 τελευταία χρόνια πρέπει να είναι από 20.000 έως 2 εκατ. ευρώ.

Από σήμερα, Τετάρτη, έως τις 28 Σεπτεμβρίου, οπότε και ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων, οι εταιρείες μπορούν να ενημερώνονται και να ετοιμάζουν φακέλους.
EPT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου