Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Καθ΄ οδόν 43.600 θέσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα

Χιλιάδες ευκαιρίες πρόσληψης έρχονται το δεύτερο εξάμηνο του 2009. Διάφοροι φορείς- από νοσοκομεία και δήμους μέχρι ασφαλιστικά ταμεία και ΚΕΠ- θα προχωρήσουν τους επόμενους μήνες στην κάλυψη 43.600 θέσεων.

Οι δυνατότητες διορισμού θα είναι πολλές και αφορούν θέσεις τακτικού προσωπικού, καθώς και προσλήψεις με το σύστημα της μερικής απασχόλησης ή ειδικά προγράμματα απασχόλησης ανέργων του ΟΑΕΔ. Έτσι, εκτός από τη ΔΕΗ που προχωρεί με γοργούς ρυθμούς την οριστικοποίηση των προκηρύξεων για 2.600 μόνιμους υπαλλήλους (όπως δημοσιεύουν οι «Προσλήψεις στο Δημόσιο» στη σελίδα 7), και άλλες δημόσιες υπηρεσίες ετοιμάζονται να ανοίξουν τις πόρτες τους σε άλλους 41.000 εργαζομένους.

1.000 δημοτικοί αστυνομικοί
Νέα φουρνιά δημοτικών αστυνομικών έρχεται το επόμενο διάστημα και όπως εκτιμάται οι προκηρύξεις θα αφορούν την πρόσληψη 1.000 εργαζομένων στην ειδική αυτή υπηρεσία.

500 στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η έκδοση από το υπουργείο Εσωτερικών της νέας προκήρυξης για πρόσληψη 500 εργαζομένων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.


5.500 σε νοσηλευτικά ιδρύματα
Σταδιακά αποστέλλονται από το υπουργείο Υγείας αιτήματα προς το ΑΣΕΠ για την πλήρωση κενών θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας. Το πακέτο θα περιλαμβάνει συνολικά 5.500 προσλήψεις, όπως έχει ανακοινώσει και ο υπουργός Υγείας.

Μόλις το ΑΣΕΠ ολοκληρώσει τον έλεγχο των αιτημάτων θα προχωρήσει και η προκήρυξη των θέσεων. Σε εκκρεμότητα παραμένει ωστόσο το ζήτημα εάν θα γίνει έκδοση μίας προκήρυξης για το σύνολο των θέσεων ή θα εκδίδονται τμηματικά ανάλογα με την πορεία των εγκρίσεων.


10.000 θέσεις μερικής απασχόλησης
Σε δήμους θα απασχοληθούν και άλλοι 10.000 εργαζόμενοι με το πρόγραμμα της μερικής απασχόλησης. Όπως επισημαίνουν στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών, το πρόγραμμα θα αρχίσει να υλοποιείται τον ερχόμενο Οκτώβριο

20.000 άνεργοι στους δήμους

Με την αναμενόμενη εντός των επόμενων εβδομάδων ψήφιση από το Α΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής νομοθετικής διάταξης, θα αρχίσει να τρέχει το πρόγραμμα κάλυψης 20.000
θέσεων στους δήμους όλης της χώρας.
Οι άνεργοι πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και ειδικότερα προβλέπεται πως σε δήμους με περισσότερους των 5.000 κατοίκων θα προσληφθούν σε ποσοστό 70% άνεργοι που λαμβάνουν ή πρόκειται να λάβουν επίδομα ανεργίας και σε ποσοστό 30% άνεργοι χωρίς δικαίωμα λήψης επιδόματος ανεργίας. Τα ποσοστά αυτά αντιστρέφονται σε δήμους με λιγότερους από 5.000 κατοίκους.


4.000 στον ΟΑΕΕ
Το πράσινο φως για 4.000 προσλήψεις στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) δόθηκε από τον περασμένο Απρίλιο με τη σχετική απόφαση της αρμόδιας τριμελούς υπουργικής επιτροπής. Ο Οργανισμός προσανατολίζεται στην έκδοση προκήρυξης το φθινόπωρο και ειδικότερα προς το τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου.
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου