Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Δείτε το πιο μικρό μωρό στον κόσμο

Μαζί με το νεογέννητο βρέφος που βρίσκεται ακόμα σε θερμοκοιτίδα του νοσοκομείου Monash Medical Centre στη Μελβούρνη της Αυστραλίας δεν υπάρχει κάποιο αρκουδάκι ή άλλο παιχνίδι, αλλά ένας βηματοδότης που έχει το ίδιο μέγεθος με το βρέφος.

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πώς είναι δυνατόν ένα βρέφος που γεννήθηκε μετά από μόλις 24 εβδομάδες κύησης καταφέρνει μέχρι στιγμής να επιβιώνει και αργά, αλλά σταθερά να κερδίζει δυνάμεις.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι γιατροί ανησύχησαν έντονα για την καρδιά του βρέφους, αφού οι υπέρηχοι που έκαναν στη μητέρα, Rebecca Gardner, έδειξαν εξαιρετικά ασθενή παλμό του μωρού που έφτανε ακόμα και κάτω από τους 50 χτύπους το λεπτό.

Έτσι αποφάσισαν να επέμβουν και να το φέρουν στον κόσμο πολύ πρόωρα, για να μπορέσουν να το σώσουν με την τοποθέτηση στην καρδιά του ενός εξωτερικού βηματοδότη.

Ένας από τους γιατρούς που έκαναν την πολύ επικίνδυνη επέμβαση στην μικρή Taylor Gardner είπε, ότι το στέρνο είχε το μέγεθος ενός σπίρτου και η καρδιά της πάνω στην οποία κατάφεραν να τοποθετήσουν τα καλώδια του βηματοδότη ήταν μικρότερη από ένα κεράσι!

Αυτήν τη στιγμή η νεογέννητη Taylor είναι υγιής στη θερμοκοιτίδα του νοσοκομείου, όπου υπολογίζεται πως θα παραμείνει για τουλάχιστον 10 εβδομάδες ακόμα.
madata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου