Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Και μέσω εφοριών η διόρθωση λαθών στο Ε9
Και μέσω των εφοριών θα μπορούν οι πολίτες να κάνουν διορθώσεις στα έντυπα Ε9. Με κατεπείγουσα εγκύκλιο, το υπουργείο Οικονομικών ενημέρωσε τις εφορίες ότι θα πρέπει να εξυπηρετούν τους πολίτες από σήμερα, 23 Ιουνίου. Η απόφαση λαμβάνεται προκειμένου να περιοριστεί η ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών οι οποίοι αναζητούσαν πρόσβαση στο... internet προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Ύστερα από την κατακραυγή για την ταλαιπωρία που έχουν ήδη υποστεί εκατοντάδες πολίτες, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να αλλάξει τακτική. Ενώ μέχρι σήμερα, η διόρθωση των λαθών στο Ε9 μπορούσε να γίνει αποκλειστικά μέσω Internet ή τηλεφώνου, τώρα θα μπορεί να γίνεται και με επίσκεψη στην εφορία. Η διευκόλυνση αυτή, αφορά σε αυτούς που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και ήταν υποχρεωμένοι να καταφύγουν στη βοήθεια λογιστών για να ανταποκριθούν μέσα στα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια που ζητούσε η εφορία (15 ημέρες).

Οι Δ.Ο.Υ, είναι πλέον υποχρεωμένες να εξυπηρετούν τους πολίτες που λαμβάνουν ειδοποιητήρια από την Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων προκειμένου να διορθώσουν λάθη -δικά τους ή και της εφορίας- στα έντυπα Ε9. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και πριν την οριστική υποβολή θα πρέπει να τυπώνεται η προσωρινή δήλωση Ε9 έτους 2008 την οποία ο πολίτης θα πρέπει να ελέγχει με προσοχή και να υπογράφει. Η υπογεγραμμένη δήλωση Ε9, η οποία θεωρείται και δεσμευτικός τίτλος για τον υπόχρεο θα παραμένει στη Δ.Ο.Υ. ενώ ο πολίτης θα παραλαμβάνει τη δήλωση Ε9 έτους 2008 μετά την οριστική της υποβολή.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου