Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

«Βύθιση» της ΝΔ δείχνουν δύο νέα γκάλοπ
Στο 5%-6% η διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ
Το φιάσκο της «απόδρασης» Καραβέλα βυθίζει τα ποσοστά της ΝΔ λίγα τρία εικοσιτετράωρα πριν από τις κάλπες, καθώς δύο νέες δημοσκοπήσεις καταγράφουν διαφορά 5% και 6% υπέρ του ΠΑΣΟΚ.


Η επιχείρηση πόλωσης, μέσω της οποίας το κυβερνών κόμμα επιχείρησε να αυξήσει τη συσπείρωση των οπαδών του, πέφτει στο κενό, καθώς η μείωση της διαφοράς, που φαινόταν να επιτυγχάνει την προηγούμενη εβδομάδα, αποτελεί πλέον παρελθόν. «Παράπλευρη» συνέπεια της κατάρρευσης των ποσοστών της ΝΔ είναι και η αύξηση της δύναμης του ΛΑΟΣ, που εισπράττει τη δυσαρέσκεια των «γαλάζιων» ψηφοφόρων.

Κάμψη καταγράφεται και στη δυναμική των Οικολόγων, που δύσκολα πλέον μπορούν να ελπίζουν στην τρίτη θέση.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της εταιρίας Public Issue που διενεργήθηκε για τον Σκάι και την Καθημερινή η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε ό,τι αφορά την εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος βρίσκεται στις 5 ποσοστιαίες μονάδες. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 37%, η ΝΔ 32%, το ΚΚΕ 7%, το ίδιο ποσοστό παίρνουν και Οικολόγοι Πράσινοι ( 7%), ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 6%, το ΛΑΟΣ με 5% και τα λοιπά κόμματα συγκεντρώνουν 6%. Με βάση τα συγκεκριμένα ποσοστά το ΠΑΣΟΚ θα καταλάβει 8 έδρες, η ΝΔ 7, το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΟΙκολόγοι από 2 και το ΛΑΟΣ 1 έδρα στην ευρωβουλή.

Σε άλλη δημοσκόπηση της εταιρίας VPRC που αναρτήθηκε χθες στο κανάλι tvxs. gr το ΠΑΣΟΚ προηγείται με έξι ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ. Η ίδια εταιρία προσδιόριζε την απόσταση μεταξύ τους μόλις δύο ημέρες πριν στις 4 μονάδες. Είναι ενδεικτικό ότι το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε μία μονάδα και απέσπασε το 38%, η ΝΔ έπεσε μία μονάδα και κατέβηκε στο 32%, το ΚΚΕ παρουσίασε αύξηση των δυνάμεών του κι έφθασε στο 8%, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε τους Οικολόγους και παρέμεινε στο 7%, οι Οικολόγοι Πράσινοι έχασαν 1,5 μονάδα και έπεσαν το 5,5% ενώ ο ΛΑΟΣ αύξησε τα ποσοστά του και έφθασε το 5%. Τα λοιπά κόμματα συγκέντρωσαν το 4,5% με το κόμμα του κ. Παπαθεμελή να προσεγγίζει την μονάδα

tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου