Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Πριμ για προσλήψεις νέων ως 30 ετών

Πριμ για προσλήψεις νέων ως 30 ετών

Σε επιδότηση έως και 100% για τον πρώτο χρόνο στις ασφαλιστικές εισφορές για όσους προσλαμβάνουν νέους άνεργους προχωρά η κυβέρνηση.


Πρόκειται για ένα πριμ για την πρόσληψη νέων ανέργων ηλικίας έως 30 ετών. Αυτό θα γίνει με επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών τόσο του εργαζόμενου όσο και τους εργοδότη σε ποσοστό που θα φτάσει έως και το 100% για τον πρώτο χρόνο.

Σύμφωνα με τα “Νέα” το νομοσχέδιο προωθείται σε μια προσπάθεια να σταματήσει η αύξηση της ανεργίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2009 προστέθηκαν 200.000 νέοι άνεργοι στις λίστες της ανεργίας του ΟΑΕΔ, ενώ η κυβέρνηση εκτιμά ότι με το μέτρο της επιδότησης, τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του προγράμματος θα μπορέσουν να βρουν δουλειά έως και 50.000 άνεργοι. Αυτό σημαίνει μείωση του ποσοστού της ανεργίας έως και 1%

Το μέτρο θα αφορά νέους, ηλικίας μέχρι 30 ετών και ιδιωτικές επιχειρήσεις οι οποίες κατά την ημέρα έναρξης του προγράμματος απασχολούν έως 50 άτομα.

Για τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του προγράμματος θα καλύπτεται από το κράτος το 100% των εισφορών, τον δεύτερο το 75%, τον τρίτο χρόνο το 50%, ενώ τον τέταρτο χρόνο η επιδότηση θα καλύπτει το 25% των εισφορών.

Για την προστασία των ήδη απασχολουμένων εισάγεται ως προϋπόθεση ότι ο εργοδότης που επιθυμεί να προσλαμβάνει ανέργους με επιδότηση των εισφορών δεν θα πρέπει να προβαίνει σε απολύσεις προσωπικού, χωρίς την ύπαρξη σπουδαίου λόγου, τόσο κατά τη διάρκεια ισχύος του προγράμματος όσο και για έναν χρόνο πριν και ύστερα από αυτό. Διαφορετικά, χάνει το δικαίωμα της επιδότησης.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου