Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Θα επιχειρήσει να κάνει το ακατόρθωτο!

Θα επιχειρήσει να κάνει το ακατόρθωτο!

Ο Αυστριακός Felix Baumgartner προετοιμάζεται για την ελεύθερη πτώση της ζωής του, αφού θα πηδήξει από απόσταση 125.000 ποδιών από το έδαφος, γεγονός που σημαίνει ότι θα σπάσει το φράγμα του ήχου!

Το εγχείρημά του, την επίβλεψη του οποίου θα έχει η Nasa και ειδικοί της αμερικανικής αεροπλοΐας, θα χρησιμοποιηθεί σε ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί στο BBC.

Το τόλμημα του Baumgartner έρχεται 50 χρόνια αφότου ο Αμερικανός Joe Kittinger «έγραψε ιστορία», όταν πήδηξε από τα 102.800 πόδια. Ο Felix Baumgartner, γνωστός από τις πτώσεις του από τους Πύργους Petronas στην Κουάλα Λουμπούρ, στη Μαλαισία, θα ταξιδέψει με μία ειδική διαστημική κάψουλα, κρεμάμενη από μπαλόνι ηλίου στα 125.000 πόδια.

Η ελεύθερη πτώση του θα διαρκέσει πάνω από πέντε λεπτά, κατά την οποία θα φορά κράνος και ένα ειδικό κοστούμι για την πίεση της ατμόσφαιρας.

Οι επιστήμονες ευελπιστούν από το εγχείρημα αυτό να εξαγάγουν σημαντικά συμπεράσματα. Ο Baumgartner, την ημέρα του «άθλου» του, θα αγγίξει ταχύτητα έως και 1.110 χιλιόμετρα την ώρα μέσα σε 35 δευτερόλεπτα, όπερ σημαίνει ότι το σώμα του θα υποστεί απίστευτη πίεση. Η πτώση θα γίνει το καλοκαίρι, κάπου πάνω από τη Βόρεια Αμερική.

Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου