Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Ο Conficker εξακολουθεί να επιτίθεται

Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να μην είναι πλέον πάνω στον Conficker, ωστόσο φαίνεται ότι ο διαβόητος ιός κάθε άλλο παρά αποτελεί παρελθόν για την παγκόσμια ψηφιακή κοινότητα. Ο Guy Bunker, στέλεχος της Symantec και ειδικός σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας, εκτιμά ότι ο Conficker μολύνει περίπου 50.000 νέους υπολογιστές κάθε μέρα.

“Μπορεί το ενδιαφέρον των media να έχει κοπάσει, ωστόσο ο Conficker/Downadup υπάρχει ακόμα και συνεχίζει να επεκτείνεται”, υποστηρίζει ο Bunker. Σύμφωνα με την ανάλυσή του, οι ΗΠΑ, η Βραζιλία και η Ινδία είναι οι πλέον ευάλωτες χώρες, με 350.000 νέα κρούσματα η καθεμία τους τελευταίους τρεις μήνες.

Λίγο πριν την Πρωταπριλιά, ο Conficker ήταν το No 1 θέμα συζήτησης σε blogs και τεχνολογικά sites, καθώς όλοι περίμεναν μαζική επίθεση την 1η Απριλίου. Η εν λόγω μέρα πέρασε χωρίς προβλήματα κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση του θέματος στα ΜΜΕ. Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το φαινόμενο δεν ανήκει οριστικά στο παρελθόν και καλούν κυβερνήσεις, εκπαιδευτικούς οργανισμούς και άλλους φορείς να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

tech.pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου