Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Οι προσφυγές της έκτακτης εισφοράς στα δικαστήρια τον Σεπτέμβρη

Η Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009 προσδιορίστηκε ως ημέρα που θα συζητηθούν ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας οι πρώτες προσφυγές για την επιβολή έκτακτης εισφοράς.

Ο γενικός επίτροπος Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων Κωνσταντίνος Πετρόπουλος προσδιόρισε χθες την εκδίκαση των πρώτων προσφυγών κατά του Νόμου 3758/2009 (αιτήσεις ακυρώσεως), ενεργοποιώντας τη διάταξη εκείνη του νόμου που δίνει τη δυνατότητα για σχετική επίσπευση σε υποθέσεις «μείζονος σπουδαιότητας» ή υποθέσεις που ενδιαφέρουν μεγάλο αριθμό πολιτών. Οι πρώτες αυτές αποφάσεις θα αποτελέσουν τον «πιλότο» για τις υπόλοιπες αιτήσεις που εκκρεμούν στα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας κατά της επιβολής έκτακτης εισφοράς.

Πάντως, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προσδιοριστούν και οι εφέσεις στο Διοικητικό Εφετείο, που θα υποβληθούν κατά των πρωτόδικων αποφάσεων και τον τελευταίο λόγο θα έχει το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σημειώνεται ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών διανέμει υπόδειγμα «δήλωσης ρητής επιφύλαξης», το οποίο μπορεί ο κάθε φορολογούμενος να υποβάλει στην εφορία με την καταβολή της έκτακτης εισφοράς.

Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου