Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

«Λύκειο αποδεσμευμένο από την τριτοβάθμια εκπαίδευση»

Μετά τη συνάντηση που είχε ο Γ. Μπαμπινιώτης με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ανακοίνωσε το «όραμά» του για ένα Λύκειο αποδεσμευμένο από την τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα εξασφαλίζει στους μαθητές πραγματική και ποιοτική μόρφωση και θα τους επιτρέπει να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επισήμανε ότι ο στόχος είναι διπλός : Η απαλλαγή των μαθητών και των οικείων τους από το άγχος της αποτυχίας και της ανασφάλειας, αλλά και η παροχή περισσότερων ευκαιριών για να πλησιάσουν στα πανεπιστημιακά τμήματα. Ο Γ. Μπαμπινιώτης υποστηρίζει πως για την υλοποίηση αυτών των στόχων χρειάζεται η δημιουργία νέων αναλυτικών προγραμμάτων, με περιορισμό της ύλης, αλλαγές στον τρόπο διδασκαλίας και νέα βιβλία.

Ο υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος είπε:"Στόχος είναι να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και να φτάσουμε στο σημείο, ώστε το σχολείο να είναι αποσυνδεδεμένο από τον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια, να υπάρχει ένα διαφορετικό πρόγραμμα σπουδών πιο ευέλικτο, πιο κοντά στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες και να υπάρχει περισσότερος δημιουργικός χρόνος για τους μαθητές και τις μαθήτριες". Ο υπουργός δήλωσε ικανοποιημένος από το διάλογο και τόνισε πως βγήκαν συγκεκριμένα, χειροπιαστά αποτελέσματα από τη διαδικασία.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος ερωτηθείς για την πιθανότητα να μείνουν κλειστά τα σχολεία λόγω της νέας γρίπης, απάντησε πως το Υπουργείο Παιδείας έχει ανοιχτή γραμμή με το υπουργείο Υγείας σημειώνοντας όμως ότι το θέμα αφορά τις νομαρχίες. Ο υπουργός παιδείας ζήτησε από τους δημοσιογράφους να είναι προσεκτικοί ώστε να μη δημιουργηθεί στην κοινή γνώμη η παραμικρή ανησυχία ή ο παραμικρός πανικός.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου