Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

«Μαγείρεψαν» τις προσλήψεις των καθηγητών Γυμνασίου


Αγανάκτηση έχει προκαλέσει στους υποψήφιους εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τροπολογία που επαναπροσδιορίζει τις καθηγητικές σχολές και συμπληρωματική εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας, η οποία όπως καταγγέλλουν ευνοεί σκανδαλωδώς αποφοίτους συγκεκριμένης σχολής κατά τις προσλήψεις που αναμένονται βάσει της επετηρίδας.

Μάλιστα οι καταγγέλλοντες αναφέρουν ότι στη σχολή αυτή φοιτά η κόρη του υφυπουργού Παιδείας Α. Λυκουρέντζου.

Η εγκύκλιος η οποία φέρει την υπογραφή του υπουργού Παιδείας Άρη Σπηλιωτόπουλου ευνοεί απόφοιτους του Τμήματος Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, οι οποίοι, αν και σύμφωνα με τις καταγγελίες, δεν έχουν εκπαιδευτική επάρκεια αφού δεν διδάσκονται τα απαραίτητα μαθήματα, εν τούτοις εξομοιώνονται με καταρτισμένους εκπαιδευτικούς που αναμένουν χρόνια στην επετηρίδα τον διορισμό τους και εν μία νυκτί "ανεβαίνουν" ψηλά στην επετηρίδα.



Όπως καταγγέλλουν οι υποψήφιοι η εγκύκλιος βασίζεται σε τροπολογία του σχέδιου νόμου «Ρύθμιση Θεμάτων του Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα της Ανώτατης εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις» με αριθμό 663 και ημερομηνία 23/7/2009.

«Την Παρασκευή το Υπουργείο πέρασε σε μια νύχτα μια τροπολογία απάτη χωρίς κανένα σκεπτικό και αβάσιμη. Ευνοεί 500 συνάδελφους του πανεπιστήμιου Πειραιά και αδικεί 4000 υπόλοιπους συναδέλφους... Ευνοεί μία σχολή και αδικεί τις υπόλοιπες 30. «Βάφτισαν» καθηγητική σχολή μέσα σε μια νύχτα σχολή τεχνικής ειδικότητας. Καταργούν τον πίνακα που ήμασταν όλα αυτά τα χρόνια και μας στέλνουν σπίτια μας...», καταγγέλλει στην zougla.gr μία αγανακτισμένη υποψήφια από την Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου