Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Απάτη η «Σινδόνη του Τορίνου», λέει Ιταλός επιστήμονας

Αναρτήθηκε από Fatsa

Ιταλός επιστήμονας δηλώνει ότι αναπαρήγαγε την «Σινδόνη του Τορίνου», ένα επίτευγμα, που όπως λέει, αποδεικνύει οριστικά ότι το λινό ύφασμα το οποίο πολλοί Χριστιανοί θεωρούν ως το σάβανο του Ιησού Χρηστού, είναι μια μεσαιωνική απάτη.

Η Σινδόνη, που έχει διαστάσεις 4,4 επί 1,2 μέτρα φέρει πάνω της αποτυπωμένη, σαν αρνητικό φωτογραφίας, την εικόνα ενός σταυρωμένου άνδρα, που πιστεύεται ότι είναι ο Χριστός.

Ο Λουίτζι Γκαρλασκέλι, που είναι καθηγητής οργανικής χημείας στο πανεπιστήμιο της Παβίας, αναμένεται να παρουσιάσει τα αποτελέσματα της ερευνάς του, το Σαββατοκύριακο, σε συνέδριο στη βόρεια Ιταλία, ενώ έστειλε στο Ρόιτερ το κείμενο της ομιλίας του και συγκριτικές φωτογραφίες.

Ο Γκαρλασκέλι κατασκεύασε ένα σάβανο σε φυσικό μέγεθος χρησιμοποιώντας υλικά και τεχνικές που ήταν διαθέσιμες τον μεσαίωνα. Άπλωσε ένα λινό σεντόνι τελείως πάνω σε έναν εθελοντή και το έτριψε με βαφική ύλη που περιείχε ίχνη οξέως. Η βαφική ύλη παλαιώθηκε με τεχνητό τρόπο, διαδικασία που αφαίρεσε μεγάλο μέρος του χρώματος, άφησε όμως ένας ασαφές αποτύπωμα και περίγραμμα που μοιάζει με εκείνο της Σινδόνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου