Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Κυβέρνηση νέων και γυναικών

5 Οκτωβρίου 2009, 11:56

Κυβέρνηση νέων και γυναικών


Με πολλές γυναίκες και νέα πρόσωπα θα στελεχωθεί η πρώτη κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Ο μεγάλος νικητής των εκλογών έχει από το πρωί επαφές και τηλεφωνικές συνομιλίες με ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να διαμορφώσει τον τελικό κατάλογο του υπουργικού συμβουλίου. Ο ίδιος ωστόσο δεν αποκαλύπτει σε κανέναν τις προθέσεις του και απλώς ακούω ιδέες και προτάσεις. Είναι πάντως βέβαιο ότι θα αξιοποιήσει πολλές γυναίκες σε υπουργεία, καθώς επίσης και νέους και άφθαρτους βουλευτές ή και εξωκοινοβουλευτικούς παράγοντες. Πρόθεσή του είναι να αιφνιδιάσει θετικά και να κερδίσει από τις αρχή τις εντυπώσεις, στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι δεν πρόκειται να μείνει όμηρος ισορροπιών και ιδιοτελών σκοπιμοτήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες θα αξιοποιήσει και έμπειρα στελέχη, ώστε η κυβέρνησή του να προσαρμοστεί γρήγορα στις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα δεχθεί στις 14:30 τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να του αναθέσει εντολή για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης. Νωρίτερα, στις 13:45, ο κ. Παπούλιας θα δεχθεί τον απερχόμενο πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ο οποίος θα του υποβάλλει την παραίτηση της κυβέρνησής του.

Ο κ. Παπανδρέου θα ξεκινήσει τις ουσιαστικές και τελειωτικές επαφές για τη συγκρότηση της κυβέρνησης από το απόγευμα της Δευτέρας, μετά δηλαδή τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στις επαφές αυτές ο νέος πρωθυπουργός θα ανακοινώνει ουσιαστικά τις αποφάσεις του στους ενδιαφερόμενους. Λογικά μέχρι την Τρίτη το μεσημέρι θα υπάρξουν οι ανακοινώσεις

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου