Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Ασύληπτη τραγωδία σε κλάμπ στη Ρωσία

Τουλάχιστον 109 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε κλαμπ, όπου διασκέδαζαν περίπου εκατοντάδες άτομα. Προκλήθηκε πανικός, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να ποδοπατηθούν στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην έξοδο.

Στον χώρο βρισκόταν σε εξέλιξη πάρτι με σόου πυροτεχνημάτων, από το οποίο προκλήθηκε η φωτιά, καθώς σύμφωνα με τις Αρχές δεν υπάρχει καμία ένδειξη τρομοκρατικού χτυπήματος. Το κλαμπ βρίσκεται στην πόλη Παρμ χιλιόμετρα 1.150 ανατολικά της Μόσχας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ίντερφαξ, 140 άτομα έχουν τραυματισθεί, 85 εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων του νυχτερινού κέντρου ζήτησε ο πρόεδρος Μεντβέντεφ, που κήρυξε την 7η Δεκεμβρίου σε ημέρα εθνικού πένθους. «Πρώτον, μου φαίνεται ότι δεν έχουν ούτε μυαλό ούτε συνείδηση και δεύτερον, είναι εντελώς αδιάφοροι γι αυτό που συνέβη. Για την τιμωρία τους θα πρέπει ο νόμος να εφαρμοστεί με τη μεγαλύτερη αυστηρότητα», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος και αποκάλυψε ότι οι ιδιοκτήτες είχαν επανειλημμένως δεχθεί οχλήσεις από τους αρμόδιους επιθεωρητές, που τους επεσήμαναν ότι ο χώρος δεν τηρεί τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, απέστειλε προς τον πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, την ακόλουθη συλλυπητήρια επιστολή, για την απώλεια δεκάδων ανθρώπων μετά από πυρκαγιά στην πόλη Περμ:

«Κύριε Πρωθυπουργέ,

Με βαθύτατη λύπη πληροφορήθηκα την απώλεια δεκάδων συνανθρώπων μας στην πόλη Περμ. Πρόκειται για ένα δραματικό γεγονός. Δεχθείτε τα συλλυπητήριά μου και παρακαλώ να μεταφέρετε τη συμπαράσταση του Ελληνικού λαού στις οικογένειες των θυμάτων και στους τραυματίες, στους οποίους εκφράζω τις ευχές μου για ταχεία ανάρρωση.

Αυτές τις δύσκολες ώρες οι σκέψεις μας είναι κοντά σας.

Γιώργος Α. Παπανδρέου».

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου