Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

"Ποντικοί" μπήκαν στην ΕΜΑΚ8.

Από το στόχαστρο των ληστών δεν γλίτωσαν ούτε οι πυροσβέστες της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ), αφού άγνωστοι κατάφεραν να μπουν χθες τα ξημερώματα στις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας, που βρίσκονται στη λεωφόρο ΝΑΤΟ στη θέση Γκοριτσά στον Ασπρόπυργο, και να αρπάξουν το «παραφουσκωμένο» χρηματοκιβώτιο.

Οι δράστες κατά τη διάρκεια της νύχτας έκοψαν το συρματόπλεγμα της περίφραξης στην πίσω πλευρά των εγκαταστάσεων, έφθασαν στο κτίριο που απέχει περίπου εκατό μέτρα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από το σκοπό της μπροστινής πύλης ή τους υπόλοιπους 28 πυροσβέστες που βρίσκονταν στο κτίριο. Στη συνέχεια πήγαν κατευθείαν στο σημείο όπου ήταν το χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε περίπου 120.000 ευρώ, το σήκωσαν στα χέρια, το μετέφεραν στο σημείο που είχαν κόψει νωρίτερα το συρματόπλεγμα και διέφυγαν πιθανότητα με φορτηγό.

Η κλοπή έγινε αντιληπτή γύρω στις 5.00 τα ξημερώματα οπότε και ενημερώθηκε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέλιος Στεφανίδης. Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, θεωρείται βέβαιο πως οι δράστες γνώριζαν καλά το χώρο, όπως και λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του χρηματοκιβωτίου. Αργά το μεσημέρι, με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο διοικητής της ΕΜΑΚ τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Ερευνες για την υπόθεση διεξάγει το Τμήμα Ασφάλειας Ασπροπύργου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου