Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009


Ο πιο «γλυκός» τάρανδος βρίσκεται στην Καβάλα!

Ένας γιγάντιος τάρανδος, που ξεχειλίζει από... γλυκά έχει στηθεί εδώ και λίγες ημέρες στην πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας.

Πρόκειται για έναν τάρανδα με ύψος 4 μέτρα και μήκος επίσης 4 μέτρα.

Ο κορμός του είναι φτιαγμένος από...
6.000 κουραμπιέδες. Τα κέρατά του αποτελούνται από καρβαλιά, ένα σχετικά νέο προϊόν από καρπούς ελιάς βουτηγμένους στη σοκολάτα.

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών και οι ζαχαροπλάστες της Νέας Καρβάλης ένωσαν δυνάμεις και υλικά με το Βούλγαρο γλύπτη Ράντι Ράντοφ και τη Σχολή Μαγειρικής "Λα Μεζόν ντε Γκουρμέ". Το αποτέλεσμα ήταν η δημιυοργία του πρωτότυπου ταράνδου. Με τον τρόπο αυτό επέλεξαν φέτος να συνεχίσουν την παράδοση, που έχουν δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σύλλογος και οι ζαχαροπλάστες είχαν φιλοτεχνήσει στο παρελθόν έναν πελώριο ελέφαντα, μια καμήλα και άλλα ζώα από κουραμπιέδες, στο πνεύμα πάντα των ημερών.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών, Γιάννης Θωμαΐδης, δήλωσε ότι στόχος κάθε χρόνο είναι μεταξύ άλλων η πρωτοτυπία. Δεν αποκάλυψε βέβαια ακριβώς ποιο ζώο θα επιλεγεί του χρόνου για να μετατραπεί σε… γλυκό πειρασμό. Ωστόσο, αρκέστηκε να τονίσει ότι θα έχει… κέρατα.

Τον τάρανδο "σκέπασαν" με αρκετά κιλά ζάχαρης άχνης και πελώρια διάθεση για παιχνίδι και… αχνοπόλεμο, μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Νέας Καρβάλης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, επίσης, ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Καρβάλης και Λεύκης με το παιδικό χορευτικό τμήμα του.
24gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου