Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Οι τράπεζες πωλούν όσο - όσο τα κατασχεμένα αυτοκίνητα

Αγώνα ταχύτητας έχουν ξεκινήσει κάποιες τράπεζες που έχουν στην κατοχή τους κατασχεμένα αυτοκίνητα, ώστε αυτά ή έστω τα περισσότερα να έχουν πωληθεί μέχρι τέλος του έτους. Αυτό σημαίνει πως οι τιμές των κατασχεμένων Ι.Χ. είναι ιδιαίτερα δελεαστικές.

Περισσότερα από 25.000 κατασχεμένα αυτοκίνητα έχουν οι τράπεζες, τα οποία βρίσκονται ακινητοποιημένα σε ιδιόκτητα κτίρια, τελωνειακούς χώρους, αποθήκες, πάρκινγκ και περιμένουν την προσφορά των εμπόρων που συμμετέχουν στις δημοπρασίες για να διατεθούν στην αγορά. Τα πιστωτικά ιδρύματα έχουν ξεκινήσει μεγάλες εκποιήσεις, με περίπου 350 αυτοκίνητα στην τελευταία δημοπρασία, ώστε να αποφύγουν να επωμιστούν τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας αλλά και την ετήσια εισφορά που πρέπει να καταβάλουν έως το τέλος του έτους. Οι τράπεζες ανά τακτά χρονικά διαστήματα υπενθυμίζουν στους εμπόρους πως αν δεν αγοράζουν αυτοκίνητα, θα ανοίξουν τις δημοπρασίες και σε ιδιώτες καταναλωτές.

Αυτοκίνητα με κινητήρες άνω των 2 λίτρων είναι πλέον βαρίδια και οι τράπεζες θέλουν να τα ξεφορτωθούν και μάλιστα όσο-όσο. Την περασμένη εβδομάδα έμπορος αυτοκινήτων πήρε από δημοπρασία 10 αυτοκίνητα μικρού και μεσαίου κυβισμού σε πολύ καλή τιμή και η τράπεζα τον υποχρέωσε να πάρει επίσης σε πολύ καλή τιμή δύο 4x4 (με κινητήρες 3,7 λίτρων) του 2008 σε τιμή των 20.000 ευρώ και τα δύο! Οσα κατασχεμένα αυτοκίνητα συμμετέχουν σε περισσότερες από τρεις δημοπρασίες και δεν καταφέρνουν να πουληθούν κάποιες τράπεζες προσπαθούν να τα διαθέσουν σε ιδιώτες καταναλωτές μέσω ιστοσελίδων ή φωτοαγγελιών.

Η αγορά αυτοκινήτου περνά πολύ δύσκολες μέρες και όπως υποστηρίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου, κανείς δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει αυτοκίνητο, ενώ οι ελάχιστοι πελάτες που επιθυμούν να αλλάξουν το παλιό τους Ι.Χ. προσδοκούν να λάβουν τουλάχιστον τα μισά οικονομικά κίνητρα που θα λάμβαναν αν προλάβαιναν να το αποσύρουν. Ομως κανείς από τους εμπόρους δεν δέχεται τέτοια ανταλλαγή, με αποτέλεσμα να χάνουν την πώληση.

Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου