Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

"Πόθεν έσχες" για όλους τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ

Στη δημιουργία υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων προσανατολίζεται ο Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να ελέγξει τα οικονομικά στοιχεία όλων των στελεχών που φιλοδοξούν να είναι στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στις ερχόμενες εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος του Κινήματος θέλει να αποφύγει το σκόπελο της μεταγενέστερης αποκάλυψης συνεργατών του που μπορεί να πήραν λεφτά κάτω από το τραπέζι και να πλούτισαν αδικαιολόγητα πριν μπουν στην πολιτική. Ετσι, προσανατολίζεται στη σύσταση της εν λόγω άτυπης υπηρεσίας, η οποία θα κάνει φύλλο και φτερό τα περιουσιακά στοιχεία των υποψηφίων. Παράλληλα, θα αξιώσει από όλους όσοι θα θελήσουν να συμμετάσχουν σε κυβερνητικές θέσεις, στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ θα έχει κερδίσει τις εκλογές, να υπογράψουν ειδική δήλωση με την οποία θα αποδέχονται τον τακτικό έλεγχο των περιουσιακών τους στοιχείων, των τραπεζικών τους λογαριασμών και των οικονομικών τους δραστηριοτήτων. Οχι μόνο των δικών τους, αλλά και των συγγενών πρώτου βαθμού. Αυτό μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, δεν θα ισχύσει μονάχα για τους μελλοντικούς υπουργούς, αλλά και για τους βουλευτές και τους διοικητές οργανισμών. Οπως λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου, «θέλω καθαρά ψηφοδέλτια και άξια στελέχη που δεν θα προδώσουν το Κίνημα», έτσι ώστε να μην προκύψουν στο μέλλον υποθέσεις τύπου Siemens.

Από κει και πέρα, στο πλαίσιο των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για διαφάνεια στην πολιτική ζωή του τόπου, ο κ. Παπανδρέου προσανατολίζεται στην παροχή ευνοϊκής μεταχείρισης σε όσους δίνουν στοιχεία για τη διαφθορά πολιτικών προσώπων καθώς επίσης και στην κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων που δεν περιλαμβάνονται στις δηλώσεις «πόθεν έσχες». Παρόμοια πρόταση βέβαια έχει υποβάλει και ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, η οποία όμως δεν πρόλαβε να συζητηθεί καθώς έκλεισε η Βουλή λόγω εκλογών.
espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου