Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Παρατυπίες στις ιστοσελίδες πώλησης καταναλωτικών ηλεκτρονικών αγαθών

Παρατυπίες παρατηρούνται στις μισές περίπου ιστοσελίδες πώλησης καταναλωτικών ηλεκτρονικών αγαθών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σχετική έρευνα απέδειξε ότι περιλαμβάνουν παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα του καταναλωτή, το συνολικό κόστος του προϊόντος ή ελλιπή στοιχεία επικοινωνίας με τον έμπορο.

Αντικείμενο της έρευνας ήταν η παραπλανητική διαφήμιση και οι αθέμιτες πρακτικές σε ιστοσελίδες πώλησης καταναλωτικών ηλεκτρονικών αγαθών. Η έρευνα κάλυψε 369 sites, οι οποίες πωλούν έξι από τα πιο δημοφιλή ηλεκτρονικά προϊόντα, όπως ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα, προσωπικές συσκευές αναπαραγωγής μουσικής, συσκευές DVD, εξοπλισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και κονσόλες ηλεκτρονικών παιγνιδιών.

Από τους ελέγχους προέκυψε ότι 55% των 369 ιστοσελίδων παρουσίασαν παρατυπίες με παραπλανητικές πληροφορίες για τα δικαιώματα του καταναλωτή, το συνολικό κόστος του προϊόντος, ή ελλιπή στοιχεία επικοινωνίας με τον έμπορο. Στην Ελλάδα, έξι από τις δέκα ιστοσελίδες, που ελέγχθηκαν, παρουσίασαν παρατυπίες.

Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου