Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009


Asus Eee Top ET2203T με Blu-ray, μεγάλη οθόνη αφής και Windows 7


Τι να πρωτοπεί κανείς για την Asus και τα μηχανάκια της που ανήκουν στην οικογένεια των «Eee PC» - ότι είναι πανέμορφα; Εξυπηρετικότατα; Ότι έχουν ελκυστικές τιμές, ιδιαίτερα αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς; Ότι με αυτά η Asus μπήκε στο «μάτι» των μεγάλων εταιρειών όπως Dell, HP και Acer (ουσιαστικά τα τρία μοναδικά μεγάλα ονόματα), ακριβώς επειδή χαίρουν της προτίμησης των καταναλωτών;

Το ωραίο όμως με την Asus είναι ότι δεν «κάθισε» στις δάφνες της (λέγε με Nokia και τώρα τρέχω να φτάσω τις εξελίξεις), αλλά συνεχίζει να δίνει στο λαό, νέα μηχανάκια με δελεαστικά τεχνικά χαρακτηριστικά, σύγχρονο design, παραμένοντας πάντα προσιτά οικονομικώς. Asus Eee Top ET2203T λέγεται και ανήκει στην κατηγορία όλα-σε-ένα (all-in-one), δηλαδή στον δρόμο που χάραξε η πάντα πρωτοπόρος Apple προ 13 σχεδόν ετών με τον πρώτο all-in-one iMac και που ορίζει ότι κεντρική μονάδα υπολογιστή και οθόνη κατοικοεδρεύουν σε μια κατασκευή με τα μοναδικά συνοδευτικά εξαρτήματα (ενσύρματα ή ασύρματα) να είναι το mouse και το πληκτρολόγιο. Το πρώτο που αντικρίζει ο ενδιαφερόμενος αγοραστής όταν δει το Eee Top ET2203T είναι η οθόνη, που εντυπωσιάζει λόγω μεγέθους και ανάλυσης: 21.6 ίντσες σε Full HD (1920x1080) και μάλιστα αφής. Θυμίζει κάτι αυτή η ανάλυση; Βέβαια καθώς είναι του φορμά Blu-ray. Το οποίο περιλαμβάνεται στο Eee Top! Άρα έχουμε απευθείας ένα μικρό αλλά αξιοπρεπές Home Theater.

Προχωρώντας στο κεντρικό επεξεργαστή, έχουμε έναν Intel T6600 Core 2 Duo στα 2.2GHz, πλαισιωμένος από 4GB RAM DDR2 και την κάρτα γραφικών ATI Radeon 4570 με 256MB RAM, με λίγα λόγια το μηχανάκι άνετα θα παίζει Blu-ray αλλά και αρκετά σύγχρονα παιχνίδια (βέβαια με αρκετές υποχωρήσεις στην λεπτομέρεια, καθώς τα videogames είναι από τα πιο βαριά προγράμματα). Από πλευράς αποθήκευσης υπάρχουν 500GB σκληρού δίσκου, ενώ από μεριάς συνδέσεων πρώτα-πρώτα έχουμε την ψηφιακή είσοδο HDMI ώστε η οθόνη του Eee Top να δεχθεί σήμα από εξωτερική πηγή όπως το PlayStation 3, Xbox360 ή ένα δεύτερο PC, έξι συνολικά θύρες USB 2.0, ψηφιακή έξοδο ήχου S/PDIF, έξοδο ακουστικών/μικροφώνου, θύρα Ethernet 1Gbit και Wi-Fi b/g/n και τέλος αναγνώστη/εγγραφέα καρτών μνήμης 5-σε-1 (SD, SDHC, MMC, MS Pro). Συνοδεύεται από τα Windows 7 Premium και η τιμή ξεκινά από τα 1050 περίπου ευρώ.

zougla.gr

1 σχόλιο:

  1. eimaste ena neo blog pou ksekinise dinamika sto xoro ..efxomaste kai elpizoume kai sti diki sas stiriksi kai eimaste panta sti diathesi sas gia otidipote ( oxi san kati allous dimosiografous pou krivonte kai tous vazete sto blog kai meta den sas dinoun simasia ) den eimaste dimosiografi kai den krivomaste. to blog mas einai anixto pros ola ta blog pou mas stirizoun na kanoun opoiadipote provoli xriastoun kai panta ..
    me filikous xeretismous
    www.ksipnistere.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή