Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Το Δεκέμβριο θα πληρωθούν οι καθαρίστριες

Αυτό διαβεβαίωσε η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ.

«Στη συνάντησή μας με το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ συμφωνήσαμε απόλυτα ότι στο σχολείο που ονειρευόμαστε για τη χώρα πρώτα από όλα είναι ο μαθητής. Για να το πετύχουμε αυτό, δηλαδή την ποιότητα στην εκπαίδευση, έχουμε όλοι ευθύνη, το Υπουργείο Παιδείας, οι δήμοι, οι γονείς και βεβαίως πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η εκπαιδευτική κοινότητα», σημείωσε αρχικά η κ. Διαμαντοπούλου και συνέχισε λέγοντας:

«Στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας που ξεκινάμε με την αυτοδιοίκηση συζητήσαμε άμεσα ζητήματα όπως ετέθησαν από τους δημάρχους: Το θέμα των καθαριστριών - της αμοιβής χιλιάδων καθαριστριών σε όλη τη χώρα- το οποίο λύθηκε και αντιμετωπίστηκε, καθώς το Δεκέμβριο θα υπάρξει αποπληρωμή των εργαζομένων».

Ωστόσο όπως επεσήμανε, η υπουργός υπάρχουν και μείζονα ζητήματα που αφορούν το ρόλο των δημάρχων στη χωροθέτηση των σχολείων, στη σχολική στέγη, στη λειτουργία του σχολείου. «Αυτά», συμπλήρωσε, «αφορούν τη μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας στην οποία η αυτοδιοίκηση και στο χώρο της εκπαίδευσης θα πρέπει να παίξει ένα πολύ σημαντικό ρόλο».

zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου