Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009


Διάδρομος Αντιβαρύτητας
Gadgets

Η αναγκαιότητα της αεροβιας άσκησης είναι ένα από τα μεγάλα δεδομένα για τη διατήρηση της καλής υγείας Εκτός όμως από βαρετή και επίπονη είναι συχνά επικίνδυνη, ενώ για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα είναι απαγορευμένο φρούτο.
Ο παραδοσιακός διάδρομος τρεξίματος φαίνεται πως φτάνει στο τέλος του και μαζί του και οι πτώσεις και τα στραμπουλήγματα. Η Αμερικάνικη εταιρεία Alter G υλοποιώντας τεχνολογία που αναπτύχθηκε από τη NASA για την άσκηση των αστροναυτών, παρουσιάζει τον πρώτο διάδρομο που μπορεί και αυξομειώνει το βάρος του ίδιου του ασκούμενου. Ο αναβάτης, όπως φαίνεται στη φωτογραφία μπαίνει μέσα σε έναν αεροστεγή κλωβό από τη μέση και κάτω. Μέσα στον κλωβό η πίεση του αέρα είναι ρυθμιζόμενη. Αυξάνοντας την πίεση από κάτω ουσιαστικά μπορεί να ρυθμιστεί το βάρος του ασκούμενου. Ο διάδρομος μπορεί να επιτύχει μείωση του βάρους του ασκούμενου έως και 80%. Που σημαίνει ότι μπορείτε να τρέχετε σαν να ζυγίζατε 20 κιλά! Η, σαν να κάνατε τζόκινγκ στην επιφάνεια της Σελήνης.
Πέρα από την ευκολία (που μην ξεχνάμε βέβαια πως όσο αυξάνει τόσο μειώνονται και οι θερμίδες που καίγονται) η νέα συσκευή επιτρέπει σε ανθρώπους με τραυματισμούς ή προβλήματα μέσης να τρέξουν με ασφάλεια, μια δυνατότητα απαγορευμένη έως τώρα.
Ο διάδρομος G-trainer είναι ήδη στην αγορά των ΗΠΑ και κοστίζει 24500 δολάρια.
maior

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου