Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Βραβείο στο σύστημα i-stop της Mazda

Η Mazda Motor Corporation ανακοίνωσε πως το πρωτοποριακό σύστημα παύσης κινητήρα (i-stop) της εταιρίας, κέρδισε το Βραβείο «2010 Automotive Researchers’ and Journalists’ Conference of Japan (RJC) Technology of the Year.»

Το σύστημα παύσης του κινητήρα, μειώνει την κατανάλωση καυσίμου σβήνοντας αυτόματα τον κινητήρα όταν ο οδηγός σταματάει το όχημα. Το σύστημα i-stop της Mazda, έχει τοποθετηθεί σε κινητήρες άμεσου ψεκασμού και χρησιμοποιεί πυρανάφλεξη για να επανεκκινήσει τη μηχανή σε μόλις 0,35 δευτερόλεπτα, περίπου το μισό χρόνο από ότι χρειάζονται τα συστήματα του ανταγωνισμού. Το i-stop ελαττώνει επίσης τον θόρυβο και τους κραδασμούς καθώς η μηχανή σβήνει και ξεκινά εκ νέου, εξασφαλίζοντας στον οδηγό πιο άνετη οδήγηση. Η Mazda τοποθέτησε το σύστημα i-stop στο ολοκαίνουργιο Mazda3, το οποίο παρουσιάστηκε στην Ευρώπη και την Ιαπωνία τον Ιούνιο του 2009. Το νέο Mazda3 με το i-stop προσφέρει περίπου 15% μειωμένη κατανάλωση καυσίμου σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «The Automotive Researchers’ and Journalists’ Conference of Japan» δημιουργήθηκε το 1990 και στόχος του είναι να συμβάλλει στην ανάπτυξη της αυτοκινητοβιομηχανίας μέσω διαφόρων δραστηριοτήτων. Οι τεχνολογίες που επιλέγονται για το διαγωνισμό 2010 RJC Technology of the Year, πρέπει να έχουν χρησιμοποιηθεί σε οχήματα που πωλούνται μεταξύ 1ης Νοεμβρίου 2008 και 31ης Οκτωβρίου 2009.
zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου