Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Δίκη για το θάνατο λεχώνας στην Καβάλα

Μετά από μία «μαραθώνια» συνεδρίαση, έπεσε την Παρασκευή η αυλαία μιας από τις πιο σημαντικές δίκες που διεξάγονταν στο Πρωτοδικείο Καβάλας.

Πρόκειται για τη δίκη τριών γιατρών, δύο μαιευτήρων και ενός αναισθησιολόγου, που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια, μετά ταπό το θάνατο μιας 29χρονης γυναίκας από την Ξάνθη, η οποία γέννησε σε ιδιωτική Κλινική της Καβάλας.

Μετά από τον τοκετό, που έγινε τη νύχτα της 1ης Αυγούστου του 2005, η κατάσταση της γυναίκας επιδεινώθηκε και, όταν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας κατά τις πρώτες, πρωινές ώρες της 2ας Αυγούστου, υπέστη ολιγαιμικό σοκ, με συνέπεια να καταλήξει μερικά λεπτά πριν από τις πέντε τα ξημερώματα.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, που άρχισε στις 5 Νοεμβρίου, η πλευρά της υπεράσπισης προσπάθησε να αποδώσει το θάνατο της 29χρονης γυναίκας σε μία σπάνια επιπλοκή, την εμβολή από αμνιακό υγρό, η οποία -σύμφωνα τα στατιστικά στοιχεία- παρουσιάζεται σε ποσοστό από 1 προς 10.000 έως 1 προς 80.000 τοκετούς.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση, η εμβολή από αμνιακό υγρό είναι μία επιπλοκή που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Το δικαστήριο κήρυξε αθώους τους κατηγορούμενους καθώς δεν είναι δυνατόν, κάτι που υπερβαίνει τα όρια της επιστημονικής αντιμετώπισης, να καταλογίζεται ως αμέλεια.

Πηγή: k-tipos.gr

Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου