Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

Εκπαίδευση για όλους

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Από Απόσταση της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης του ΥΠΕΠΘ ανακοίνωσε την
έναρξη των εγγραφών για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που ξεκινούν τον Σεπτέμβριο του 2009. Για την περίοδο Σεπτέμβριος 2009-Ιούνιος 2010, προσφέρονται έξι εκπαιδευτικά προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης ενηλίκων από απόσταση. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι:

Ι. Με απολυτήριο τουλάχιστον Λυκείου:
Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (διάρκειας 250 ωρών)
Οικονομία-Διοίκηση-Επιχειρήσεις (διάρκειας 250 ωρών)
Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (διάρκειας 250 ωρών)
Πολιτισμός, Τουρισμός, Περιφερειακή Ανάπτυξη (διάρκειας 250 ωρών)
Κοινωνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα (διάρκειας 125 ωρών)

ΙΙ. Με απολυτήριο Γυμνασίου - Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας:
Τεχνολογίες Πηροφορικής και Επικοινωνίας (διάρκειας 250 ωρών)

Η επιτυχής ολοκλήρωση ενός εκπαιδευτικόύ προγράμματος οδηγεί στην απόκτηση 'Πιστοποιητικού Δια Βίου Εκπαίδευσης' (ν. 3369/6-7-2005).
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΕΕΕΝΑΠ απευθύνονται σε όλους τους ενήλικες πολίτες, ηλικίας 18 ετών και άνω. Προϋπόθεση για την ένταξη στα τμήματα μάθησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι οι πιστοποιημένες βασικές γνώσεις και δεξιότητες χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις του ελληνικού Δημοσίου.
Τμήματα μάθησης θα αναπτυχθούν ανά διοικητική περιφέρεια της χώρας, με αναφορά στην έδρα της περιφέρειας και στους περιφερειακούς κόμβους του συστήματος. Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτκρονικά στη διεύθυνση http://www.keeenap.gr/lms
Η υποβολή αιτήσεων ξεκίνησε την 1η Μαρτίου και ολοκληρώνεται στις 20 Μαϊου 2009. Η επιλογή μεταξύ των υποψηφίων για τη συγκρότηση των τμημάτων μάθησης θα γίνει με δημόσια κλήρωση. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Δ.Β.Μ.: www.gsae.edu.gr/keeenap.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου